Koleżanka z pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez oxa (2016-09-23 15:24:56)

Temat: Koleżanka z pracy

Witajcie. Chciałam zapytać Was o kwestie mojej relacji ze znajomą z praca.
Otóż sprawa wygląda tak, że miałam w pracy koleżanke. Bardzo dobrze się nam rozmiawiało i współpracowało. Lubiłyśmy się.

Już razem nie pracujemy bo owa koleżanka 2-mce temu zmieniła pracodawce. Dostała prace w dużej prestiżowej firmie.

Problem polega na tym, że jej zachowanie w stosunku do mnie na koniec pracy i akualnie jest dla mnie niezrozumiałe.

Spotyka się z ludźmi z firmy, nie zaprasza mnie na spotkanie, a zaprasza osoby które znała 2-3mce. Gdy już przypomina sobie o mnie zaprasza mnie słowami: spotykam się dziś z M. K. i P. w sumie to Ty też możesz przyjść (łaske mi robi?). Gdy się żegnałyśmy w firmie powiedziałam do niej to "to do zobaczenia, przecież na pewno się jeszcze spotkamy moja ulubiona accountko" - ona na to nic nie odpowiedziała.
Po zakończeniu pracy zaproponowała mi dodatkowe projekty które miała by mi zleceć z ramienia swojej nowej firmy. Raz wysłała mi jakaś pierdołe do zrobienia, miała mi potiwerdzić wycene na drugi dzień po czym miałam przystąpić do działania - nie odezwała się, olała. Dziś się dowiedziałam, że daje te zlecenia chłopakowi z którym też współpracowała w mojej firmie z którym się cieżko pracowało i się nie lubili. Wiele razy mi się na niego skarżyła.
Nagle doskonały kontakt ma z dziewczyną, którą przyjeli 3 mce przed jej odejściem i jej też najprawdopodobniej daje "fuszki".
To już nawet nie chodzi o te zlecenia w tym wszystkim tylko dlaczego woli innych ode mnie? Przykro mi z tego powodu. Nie wiem do końca czemu, ale czuje się oszukana.

Czy możecie mi powiedzieć co o tym myślicie? Czy ja jestem przewrażliwiona?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Koleżanka z pracy

A Ty sama co czujesz w związku z tą sytuacją? Masz jakieś podejrzenia, przeczucia?
Moim zdaniem jest fałszywa, nigdy nie była wobec Ciebie szczera, po prostu nie lubiła Cię nigdy, a kontakty były dobre z powodów zawodowych. Widziała w tym interes(?). A dlaczego aż tak bardzo zależy Ci na relacji z nią?
Nie chce Cie znać, to trudno. Znaczy, ze nie jest Ciebie warta, wszak nie każdy się musi lubić.
Olej ją i tyle, łaski nie potrzebujesz chyba?

3

Odp: Koleżanka z pracy
oxa napisał/a:

To już nawet nie chodzi o te zlecenia w tym wszystkim tylko dlaczego woli innych ode mnie?

Obawiam się, że na to pytanie może Ci odpowiedzieć tylko owa koleżanka. My możemy wyłącznie gdybać, a to chyba nie o to chodzi.

oxa napisał/a:

Czy możecie mi powiedzieć co o tym myślicie? Czy ja jestem przewrażliwiona?

Jeśli nic się między Wami nie zdarzyło, co mogłoby wpłynąć na tak radykalną zmianę w jej zachowaniu, to nie jesteś przewrażliwona - jak najbardziej może Cię to zastanawiać i może być Ci tak po ludzku przykro. Temat możesz zostawić jak jest lub - jeśli Cię to męczy albo zależy Ci na tej znajomości - poprosić o spotkanie i po prostu zapytać. Być może zdarzyło się coś, o czym nie wiesz, a co zaważyło na zmianie nastawienia. Może ktoś "podłożył Ci świnię" albo oczernił za plecami? Jeśli nie zapytasz, będziesz żyć w niewiedzy i bez prawa do obrony oraz wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.

tajemnicza75 napisał/a:

Znaczy, ze nie jest Ciebie warta (...)

Niezmiennie zastanawia mnie, co kryje się pod tak często używanym, a dla mnie niezrozumiałym pojęciem "nie jest ciebie wart/warta". Dlaczego niezrozumiałym? Bo przecież nie znając ani Autorki, ani jej koleżanki, raczej trudno wydawać takie osądy. Możesz mi zatem wyjaśnić co konkretnie masz na myśli?

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024