Wniosek do komornika o egzekucję alimentów --- jak/gdzie złożyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Wniosek do komornika o egzekucję alimentów --- jak/gdzie złożyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Wniosek do komornika o egzekucję alimentów --- jak/gdzie złożyć?

Były mąż uchyla się od płacenia zasądzonych alimentów na córkę.

Chcę złożyć wniosek o ich egzekucję do komornika.
Wniosek mam już wypełniony.

Mam kilka pytań "technicznych":
1. Czy samodzielnie wybieram sobie komornika?
2. Czy jest jakiś wymóg ze względu na "rejonizację"?  Sprawa była w mieście A, ja mieszkam w mieście B, a komornik może być z miasta C ?
3. Złożyć trzeba osobiście ?
4. Czy przy składaniu uiszcza się jakąś opłatę? Jeśli tak, jaką?

W necie znalazłam tylko ogólne informacje, ale może ktoś na podstawie własnego doświadczenia mi odpowie, tak po prostu- jak to wygląda w praktyce.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-09-17 10:33:11)

Odp: Wniosek do komornika o egzekucję alimentów --- jak/gdzie złożyć?

Nie uiszcza się żadnych opłat, jeśli chodzi o alimenty. Najlepiej osobiście, bo pewnie będą pytać jeszcze o parę szczegółów smile i dołączasz oryginał wyroku zasądzającego alimenty z klauzulą wykonalności, więc lepiej, żeby potwierdzili złożenie smile
Komornika wybierasz sama, nie ma "rejonizacji" już, ale polecałabym komornika w rejonie zamieszkania dłużnika, bo będzie mu znacznie prościej... chyba że składasz wniosek tylko "dla zasady", a komornik i tak nie będzie miał co wziąć smile

3

Odp: Wniosek do komornika o egzekucję alimentów --- jak/gdzie złożyć?

Dzięki Pietruszko.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Wniosek do komornika o egzekucję alimentów --- jak/gdzie złożyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024