mam takie, moze glupie, pytanie. Czy jest jakas korelacja pomiedzy kaszlem a cisnieniem? Chodzi o to, ze jestem przeziebiona i kaszle jak stary gruzlik a po kaszlu az mi gwizdze w uszach, bola mnie oczy i rozsadza mi glowe. Dzisiaj mam wrazenie, ze zaraz mi eksploduje, czuje jakis gorąc i mam szumy w uszach jak przy zmianie wysokosci. Czy kaszel moze powodowac wzrost cisnienia w czaszce czy sobie wymyslam? No bo nie wiem czy to cos powaznego i mam leciec do lekarza czy dac se na wstrzymanie...
2 2016-09-15 13:25:36 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-15 13:25:59)
Wiesz, nigdy się nie zastanawiałam nad tym, ale tez przy kaszlu bolała mnie głowa i uszy. To chyba chodzi o ciśnienie podczas uporczywego kaszlu. Czasem, jak się kaszlnie/ziewnie, to się np. odtykają uszy.
ja juz sie boje zakaslac... Czacha mi pulsuje, jakbym tam serce miala. Ale dzieki, Cyngli, dalas mi jakas nadzieje, na przezycie
Ide do domu, i tak w pracy zadnego pozytku ze mnie....
Wygrzej to świństwo! Syrop z cebuli pomaga.
piję syrop tymiankowy i napar z tymianku, super efekt wykrztuśny jakby co - polecam - byle nie przed snem, bo można się udusić. Chociaż to też chyba zależy od czlowieka. Wcześniej brałam tabletki ACC, które polecają i lekarze i farmaceuci i wszyscy moi znajomi, nawet mój mąż, jako jedne z najlepszych o działaniu rozrzedzajacym flegmę i wykrztuśnym. Ale widać nie na wszystkich wszystko działa, bo ja słabo reagowałam. Po tymianku mało pluc nie wyplułam, ale za to w oskrzelach od razu lżej
A w necie wyczytałam, że rzeczywiście ciśnienie pod skalpem może wzrosnąć przy uporczywym i intensywnym kaszlu.
tymianek jest super
u mnie kaszel przechodzi od ręki
zdarzało mi sie tez pić na noc czy w nocy - nie miałam problemów - po prostu kaszel ustawal.