Czy okres Was ogranicza? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy okres Was ogranicza?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Czy okres Was ogranicza?

Nie radzę sobie z kwestią miesiączki, choć mam już 25 lat.
Wrzuciłam to w dział Psychologia, Seks, bo myślę, że wiążę się to z tymi działami.

Odkąd dostałam okres - nie akceptowałam go. Nie czułam się komfortowo, kiedy leciała ze mnie krew.
Zawsze używałam podpasek, potem przeszłam na tampony, ale nie umiałam się nadal z nimi czuć komfortowo.

Mam swoje lata, miesiączkuję od 11 roku życia. Okres zawsze mnie ograniczał, albo to tkwi w mojej głowie.
Właśnie teraz go dostałam i nie zamierzam wychodzić z domu. Najlepiej czuję się w leginsach, ciemnych majtkach i pod kocem.

Nigdy w okres nie poszłam biegać, omijałam wyjścia ze znajomymi. Kiedy jestem w pracy modlę się, żeby przesiedzieć te 8h, a potem wskoczyć pod kołdrę i czekać aż okres minie. To frustrujące, za miesiąc mam wesele, a wychodzi na to, że dostanę okres właśnie na to wesele sad Nigdy nie czułam się komfortowo w takich sytuacjach.
Zazwyczaj wyjazdy planuję pod moją miesiączkę, bo nie umiem się bawić, kiedy mam okres.

Oglądam zdjęcia gwiazd, celebrytów. Zawsze ładnie ubrani, umalowani - gale, wieczory, spektakle. Zastanawiam się czy one nie mają okresu?

Nie jest tak, że nie lubię kobiecości, bo lubię. Lubię seks, lubię bieliznę, ale w ciągu tych 5 dni czuję się nieswojo, nie umiem ładnie się ubrać, bo mam wrażenie, że zaraz coś będzie widać (krew, podpaskę). Nigdy nie założyłam obcisłych ubrań, wolę siedzieć w domu.

Znajomi jadą jutro nad wodę, a ja zostaję w domu. Nie umiałabym siedzieć z okresem nad wodą...

Jak jest u Was? Potraficie żyć szybko podczas miesiączki - ćwiczyć, biegać, iść na imprezę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy okres Was ogranicza?

Oczywiście, że tak. Okres przeszkadza tylko wtedy, kiedy boli. Właśnie mam teraz okres - byłam biegać, jeżdżę na rowerze... nie pływam, bo nie umiem big_smile

3

Mnie też ogranicza hmm Jak chodziłam do szkoły w te dni szłam po zwolnienie przeważnie big_smile
NA wf nigdy nie ćwiczylam, dostałam takie zwolnienie od lekarza, że mam straszne bóle podczas miesiaczki.
Zawsze koczowałam w łóżku w czasie okresu-kiedy tylko mogłam, oczywiście big_smile
Teraz pracuje i nie zawsze mogę sobie tak poleżeć, czuje się ograniczona. Moje miesiączki są obfite ;/
Także zabezpieczam się w podpaske i tampon. przeważnie mi przecieka, takze musze zabezpieczać się na dwa razy smile
Co do ubioru, ubieram się wygodnie, nie lubie kiedy odstaje mi brzuch... Mój organizm nabiera w tym czasie wodę i jestem spuchnięta. Także tuszuję to przewiewnymi ubiorami wink
Nad jezioro nie chodze, nie lubie... Wolę morze. a jak nad morze to oczywiście w czasie kiedy nie mam okresu wink
Wesele w październiku, może być zimno także nie bedzie trzeba ubierać się w skąpe kiecki smile

4

Mnie nie ogranicza w żadnym stopniu. To siedzi w twojej głowie. Wpisz sobie w Google "jak polubić miesiączkę e-book". Wejdź w pierwszy link i ściągnij e-booka (trzeba się zapisać do newslettera, ale po tym możesz się z niego wypisać) i przeczytaj.

5

Mam tak samo jak Ty, Ewe.

Jest mi podczas okresu źle, niewygodnie, nieswojo.

Najlepiej spodnie, ciemne, mam specjalne majtki tylko na te okazje. źle mi się siedzi, źle mi się śpi. Nie cierpię.

6

mnie tylko wkurza z przeciekaniem. Mam w sumie metody, zawsze podpaski ze skrzydełkami, nie każde majtki się do tego nadają. Zazwyczaj już nic nie cieknie, ale raz na te parę miesięcy się zdarzy, trochę wkurza.
Dłuższe kiecki zakładam, spodnie też, byle nie jasne. Bawić się umiem, nad jezioro czy morze pójdę, jak mam do wyboru siedzieć w domu, no ale nie będę się kąpać, czy rozbierać do bikini.

A kiedy boli, to najlepszy pomysł, żeby iść się poruszać. Nigdy nie rozumiałam zwolnień z powodu miesiączki - jak się poruszasz, trochę poboli na początku, a potem jest od razu lepiej.
Seksu nie lubię w pierwszy dzień, potem jest ok.

7

Ewe ja miałam bolesne miesiączki, więc przez cały okres jadę na tabletkach, dodatkowo mam napuchnięty brzuch jak balon. Jednak nie uważam miesiączki za ograniczenie, czy jakieś fatum. Ona po prostu jest te 5 dni w miesiącu i tyle. Nie biegam podczas okresu, bo się czuje słaba, więc te 4 dni mam takie spokojne. Najlepiej czuję się wykąpana, pod kocem w getrach smile ale żyć trzeba, pracować, robić zakupy czy sprzątać, więc to robię. Na imprezy chodzę, choć też wielki komfort to nie jest. W przypadku wesela, rozumiem Cię bo trzeba stale kontrolować czy się nie przeciekło. Ale jak założysz czarną luźną sukienkę to myślę, że jest ok smile Seks uprawiamy w końcowych dniach gdzie krwawienie jest małe. Myślę, że sama w głowie robisz z tego tragedię. Wiadomo, że jest to dyskomfort, ale jesteśmy kobietami i po prostu trzeba to przeżyć. Głowa do góry smile A też nie jeżdżę na wakacje podczas miesiączki czy nad wodę - normalka!

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy okres Was ogranicza?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024