Mama nie akceptuje mego związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Mama nie akceptuje mego związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Mama nie akceptuje mego związku

Cześć dziewczyny! Mam straszny problem z moją mamą. Mam chłopaka. Jesteśmy ze sobą 3 lata a moja mama od początku go nie akceptuje. Zaczęło się od tego, że on jest ze wsi a ja z miasta. Zamierza zostać na wsi i prowadzić gospodarstwo rodziców co wiąże się z tym, że i ja będę w przyszłości mu pomagać. Więc przeprowadzka do niego jest konieczna. Moja mama sobie tego nie wyobraża. Mówi że jesteśmy z dwóch różnych światów, że nie pasujemy do siebie bo on doi krowy i jest zwykłym rolnikiem. Mama uważa, że na wsi jest brud, smród i ubóstwo. Brzydko mówiąc. Nie chce bym z nim była. Ciągle mówi mi żebym go zostawiła, poszukała kogoś bogatego, kogoś z miasta , i że to nie ma przyszłości. Uważa ,że jesteśmy z dwóch różnych światów i że ja nie poradzę sobie w wiejskich warunkach. Byłam u niego wiele razy  i na prawdę bardzo mi się podobało. Owszem ma on zwierzęta np krowy i to sporo  ale teraz są maszyny i nie trzeba wszystkiego robić ręcznie tak jak było to kiedyś. Ktoś powie, że nie mam pojęcia o wsi bo jestem  z miasta, ale tu was zdziwię. Mam pojęcie o wsi bo mam rodzinę na wsi i jeżdżę do nich bardzo często. Dodatkowo odwiedzam mego faceta i widziałam już wszystko a nawet poczułam jak wygląda praca na roli. Nie jest to nic strasznego i bardzo dużym plusem jest mechanizacja gospodarstwa która jest na wysokim poziomie. Bardzo kocham mojego faceta i chcę  z nim spędzić resztę życia. Nie przeszkadza mi wieś. Mój facet to wspaniały, czuły i kochający mnie bardzo facet. Mój facet marzeń. Przykro mi i wstyd za to ,że mama jest tak wrogo do niego nastawiona. Nigdy nic mu wprost nie powiedziała ale widać ,że nie jest zadowolona jak do mnie przyjeżdża. Jak jesteśmy same mówi mi co myśli o mym związku. Ostatnio dochodzi jeszcze temat wspólnego mieszkania z jego rodzicami. Co mojej mamie już w ogóle się nie podoba. Cały czas krytykuje mnie i jego. Wiadomo on ma dużo pracy i nie zawsze możemy się spotkać bo wraca zmęczony do domu. To tez krytykuje mam i mówi że z miasta chłopak to codziennie by do mnie jeździł a mój nie ma czasu. Dużo by jeszcze opowiadać o tej sytuacji. Potrzebuje porady bo nie wiem co mam z tym zrobić. Chcę sobie ułożyć życie z tą osobą ale mama ciągłą krytyką mnie dobija. Planujemy powoli aby zamieszkać razem i wziąść ślub. Mama to chciałabym ,żebym jeździła dobrym samochodem miała super pracę. Mówi że na wsi się zmarnuje. Czekam na wasze rady i pomysły jak ją przekonać do mojego związku.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mama nie akceptuje mego związku

Wydaje mi się, ze tylko czas moze tu coś zdziałać. Skoro ten chłopak jest dla Ciebie dobry i kochasz go to mama w końcu go zaakceptuje. Mamy tak już mają, ze się martwią na zapas i choć czasami nie mają racji to wydaje im się, ze wiedzą co dla ich dzieci jest najlepsze. Skoro się kochacie, i chcesz mieszkać razem z nim na wsi to mama kiedyś to zaakceptuje. Moze miała inne plany dla Ciebie jak to mama. Będzie dobrze zobaczysz. Wszystkiego dobrego życzę

3

Dziękuję Ci bardzo "sugar" za słowa otuchy. Masz rację miała inne plany wobec mnie i zawsze chciała planować za mnie kim będę, gdzie będę się uczyła, do jakiej pracy pójdę. Byłam ustępliwa i wielu kwestiach odpuszczałam i zgadzałam się aby nie stwarzać niepotrzebnych kłótni. Co jak co ale partnera wybierać jej nie pozwolę.

4

czekolada20 napisał/a:

Dziękuję Ci bardzo "sugar" za słowa otuchy. Masz rację miała inne plany wobec mnie i zawsze chciała planować za mnie kim będę, gdzie będę się uczyła, do jakiej pracy pójdę. Byłam ustępliwa i wielu kwestiach odpuszczałam i zgadzałam się aby nie stwarzać niepotrzebnych kłótni. Co jak co ale partnera wybierać jej nie pozwolę.

Wiadomo, że to tylko Twoja decyzja. Twoja mama się martwi ale przejdzie jej jak zobaczy, że jesteś szczęśliwa:) Jesli jest tak jak piszesz, że to wspaniały człowiek to mama też to dostrzeże. Powodzenia

5

Kiedy są jakieś kłótnie między mną a nim mama od razu go krytykuje , nawet jeśli to ja coś zrobiłam to zawsze go krytykuje. Tak samo kiedy on nie przjeżdża do mnie powiedzmy w weekend bo ma dużo pracy wiadomo (sianokosy, zbieranie trawy czy belowanie i to do nocy itp.) nawet go już wtedy nie wyciągam z domu, trochę kilometrów od siebie mieszkamy. Można przysnąć bo całodniowej harówce i ja to rozumiem. Spotykamy się wtedy w niedziele albo w tygodniu.

6

Czekolada a jak Ty reagujesz na krytykę swojego chłopaka przez matkę? Mówisz jej "nie życzę sobie żebyś tak mówiła np o Damianie"? Wiesz ważne jest żebyś ustaliła matce jasną granicę. Ma prawo go nie lubić, wymarzyła sobie dla ciebie inną ścieżkę i karierę - jak każdy rodzic ma jakąś tam wizję i chce dobrze. Jednak jej "dobrze" wcale nie musi oznaczać dobrego dla Ciebie. To, że Cię wychowała i urodziła nie daje jej prawa decydować o Twoim życiu. Jeśli chłopak jest dla Ciebie dobry, kochacie  się - wyjdź za niego i bądź szczęśliwa , z błogosławieństwem matki czy bez niego. Ona w końcu zaakceptuje sytuację, nie będzie mieć wyjścia smile Miałam nie jednego chłopaka "miastowego" i kawał drani z nich był. A mam teraz męża, ze wsi, który też planował zostać na gospodarstwie ale plany zmienił, mimo to jest najukochańszym człowiekiem na ziemi i gotowa byłam z nim tam zostać. Różnica jest taka, że ja NIGDY nie pozwoliłam sobie powiedzieć przy mnie rodzicom ani złego słowa, nawet tego nie robili. Nie tłumaczyłam się ze związku, nie opowiadałam o kłótniach czy nie tłumaczyłam dlaczego nie przyjeżdża (a był zapracowany też). Twój związek - Twoja sprawa. Mama za Ciebie życia nie przeżyje, choć bardzo by chciała.

7

Wiesz zazwyczaj nie odpowiadam na to co mówi, nie odzywam się i poprostu zabieram się i sobie idę daleko od niej. Albo mówię że nie ma racji, że to moje życie po co się wtrąca a ona mówi że życie sobie zmarnuje, że nic nie zobaczę itp

8

W związku z tym, że Autorka mnoży tematy, które są o tym samym, wątek zostaje zamknięty. Przypominam, że na forum obowiązuje zasada: "1 związek = 1 wątek". Proszę zapoznać się z regulaminem forum. Pozdrawiam, Cslady

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Mama nie akceptuje mego związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024