W połowie lipca uprawialam sex bez zabezpieczenia. Nie doszło do wytrysku w sumie do wytrysku było baaardzo daleko. Wiem, bo wiem po jakim czasie od wyjścia z pochwy miał wytrysk. Pod koniec lipca dostałam okresu. Był on bardziej bolesny i bardziej obfity niż zawsze. Tłumaczyłam to sobie tym, że miałam 2 letnia abstynencje, więc coś tam mogło się zmienić. Ale trwał tyle samo dni co zawsze. Teraz drugi już okres mi się kończy, może był trochę mniej obfity, albo po prostu tak sobie wkręcam. . Czy pomimo tego okresu, mogę być w ciąży? Dodam, że w pierwszej ciąży objawy miałam bardzo szybko, bo juz w 4/5 tygodniu miałam mdłości, wstręt do mięsa. Mam w domu test ciążowy, ale aż mnie skręca jak pomyślę, że mam go zrobić, a wynik wyjdzie pozytywny. Tyle się naczytalam, że można mieć nornalny okres w ciąży.
W początkowym okresie ciąży, w terminach, kiedy zgodnie z cyklem powinna nastąpić miesiączka, może się pojawić lekkie krwawienie, zwane wczesnym krwawieniem ciążowym. Może mieć podobny charakter do krwawienia miesiączkowego, ale z pewnością nie jest identyczne, jak dotychczasowe menstruacje (obfitość, barwa). Jego powodem są zmiany hormonalne, zachodzące w ciele kobiety w związku z rozpoczynającą się ciążą. Jeśli miałaś normalną miesiączkę to w ciąży nie jesteś. Zrób ten test dla pewności i pamiętaj, że jeśli jestes w ciązy to lepiej wiedzieć już na początku chociazby po to, zeby zadbać o zdrowie swoje i dziecka.
W połowie lipca uprawialam sex bez zabezpieczenia. Nie doszło do wytrysku w sumie do wytrysku było baaardzo daleko. Wiem, bo wiem po jakim czasie od wyjścia z pochwy miał wytrysk. Pod koniec lipca dostałam okresu. Był on bardziej bolesny i bardziej obfity niż zawsze. Tłumaczyłam to sobie tym, że miałam 2 letnia abstynencje, więc coś tam mogło się zmienić. Ale trwał tyle samo dni co zawsze. Teraz drugi już okres mi się kończy, może był trochę mniej obfity, albo po prostu tak sobie wkręcam. . Czy pomimo tego okresu, mogę być w ciąży? Dodam, że w pierwszej ciąży objawy miałam bardzo szybko, bo juz w 4/5 tygodniu miałam mdłości, wstręt do mięsa. Mam w domu test ciążowy, ale aż mnie skręca jak pomyślę, że mam go zrobić, a wynik wyjdzie pozytywny. Tyle się naczytalam, że można mieć nornalny okres w ciąży.
Żartujesz ? Zamiast zrobić test, wolisz czytać kolejne posty na forum ?
Rób test i będziesz wiedzieć, to prawda że, niektóre kobiety na początku ciąży krwawią, ale KAŻDA CIĄŻA PRZEBIEGA INACZEJ. Nie ma co się sugerować opisani innych kobiet.
Nie zrobiłam jeszcze, bo panicznie się boję
Nie zrobiłam jeszcze, bo panicznie się boję
Nie bój się. To pewnie fałszywy alarm. Zrób test szybciutko i będzie z głowy.
Ale nie bardzo rozumiem..... na jakiej podstawie bierzesz w ogółe pod uwagę, że możesz być w ciąży? Tego seksu bez zabezpieczenia gdzie nie doszło nawet do wytrysku?
Okres podczas ciąży zdarza się tak samo zapłodnienie bez wytrysku w pochwie jest możliwe ze względu na prejakulat. Zamiast panikować zrób test i po problemie.