Witam
Załozyłam parę dni temu konto w ING, a teraz chce załozyc konto WALUTOWE w Alior Bank. Przy rej. w AB potrzebny jest nr konta z ING. Podaje go , przechodzę cały proces rejestracji i na końcu pojawia sie taki komunikat:
"Przepraszamy, nie udało dokończyć rejestracji. Informujemy, że proces rejestracji nie może zostać zakończony ponieważ numer rachunku w Twoim obecnym banku nie spełnia wymogów zawartych w rekomendacji Komisji Nadzoru Finansowego z 17.11.2015 r. Twój obecny bank nie umożliwił Ci wykonania przelewu potwierdzającego przez funkcję przelewu natychmiastowego lub Twoja tożsamość nie została wcześniej potwierdzona w obecnym banku"
Skontaktowałam się z ING meilowo, otrzymałam taką inf:
"1 lipca zrezygnowaliśmy z procesu otwierania kont w innym banku z wykorzystaniem przelewu. Decyzja ta była podyktowana Rekomendacją Komisji Nadzoru Finansowego dotyczącą bezpieczeństwa transakcji płatniczych. Chronimy dane swoich klientów. Dlatego nie udostępniamy ich innym bankom oraz podmiotom, które z nimi współpracują.Nasza decyzja wynika z troski o bezpieczeństwo danych naszych klientów oraz ich pieniędzy. "
Jak oni się troszczą o moje pieniądze...wzruszające! Pytanie czy pracownik nie zrobił mnie w konia? Czy rzeczywiście ING uniemożliwia tego typu "spółki" z innymi bankami?