Jakie poleciłybyście konto bankowe studenckie?
Jakie macie? I dlaczego?
Jakie macie naliczane w nim opłaty?
musi być studenckie ? ja przede wszystkim chwale sobie konta internetowe: inteligo, toyota, mbank, ing
dla mnie też najlepsze jest INTELIGO
Popieram ... INTELIGO
musi być studenckie ? ja przede wszystkim chwale sobie konta internetowe: inteligo, toyota, mbank, ing
Jak ta toyota się sprawuje są opłaty za prowadzenie i przelewy ? Ja myślę właśnie o zmianie z mbanku ....
Ewel napisał/a:musi być studenckie ? ja przede wszystkim chwale sobie konta internetowe: inteligo, toyota, mbank, ing
Jak ta toyota się sprawuje są opłaty za prowadzenie i przelewy ? Ja myślę właśnie o zmianie z mbanku ....
przelewy są absolutnie bezpłatne, opłata za prowadzenie jest uzależniona od częstotliwości używania karty płatniczej, jak się tego limitu nie wyrobi opłata wynosi 20 zł na rok, więc grosze miesiecznie maja jedno z najlepszych zabezpieczen- token.
A ja tam bym stawiał na mbank lub inteligo.
mBank - całkowicie pozbawiony opłat.
A ja tam bym stawiał na mbank lub inteligo.
mBank - całkowicie pozbawiony opłat.
50 groszy za przelew to jest brak opłat ? ja osobiście mam konto w mbanku i inteligo -od lat korzystam z tego drugiego. do mbanku nie mogę się przełamać tylko i wyłącznie z winy ich strony internetowej - a strona konta jest tak beznadziejnie nieczytelna....dopóki tego nie zmienią będę korzystać z inteligo, albo zmienię na toyotę.
Pierwsze słyszę, że w mbank'u przelewy są płatne.
Widocznie jesteś słabo poinformowana, bo korzystam z tego konta już dłuższy czas.
ok, sprawdziłam, faktycznie bezpłatne, jeszcze jakiś czas temu brali 50gr za przelewy do innych banków. W takim razie jedynym minusem pozostaje strona internetowa
Pierwsze słyszę, że w mbank'u przelewy są płatne.
Widocznie jesteś słabo poinformowana, bo korzystam z tego konta już dłuższy czas.
/
No ja też korzystam przelewy dla osób prywatnych owszem są bezpłatne dla firm złotówka za przelew
Mi w mbanku nie pasuje głównie coraz niższe oprocentowanie w górę szło słabo ale w dół tną od razu ;-)
W Zachodnim jest fajna oferta do 30 roku zycia konto za free
Ma ktoś konto w Banku Zachodnim? Jak to jest z tym kontem poniżej 30 roku życia?
Faktycznie prowadzenie jest za darmo? Bo chyba ostatnio się coś regulamin zmienił? I jakie są ceny przelewów?
Bo ja w moim banku miałam mieć konto bezpłatne... A za kartę płacić miesięcznie 2zł.. A tu naliczają mi za nie wiadomo co jakieś opłaty
tam wszystko pisze:)
a może Alior bank?0 opłat za konto,konto internetowe,o opłat za przelewy,opłata za kartę 2 zł,oprocentowanie nocne(połowa z konta przez noc procentuje)?
a może Alior bank?0 opłat za konto,konto internetowe,o opłat za przelewy,opłata za kartę 2 zł,oprocentowanie nocne(połowa z konta przez noc procentuje)?
wygląda nieźle, ale nigdzie nie znalazłam informacji na temat zabezpieczenia konta
ja mam konto w mbanku- i bardzo mi ono odpowiada.
brysia napisał/a:a może Alior bank?0 opłat za konto,konto internetowe,o opłat za przelewy,opłata za kartę 2 zł,oprocentowanie nocne(połowa z konta przez noc procentuje)?
wygląda nieźle, ale nigdzie nie znalazłam informacji na temat zabezpieczenia konta
jest zabezpieczenie ale dopiero jak zakładasz konto to ci się pokazują opcje zabezpieczeń.
Najlepiej zapoznać się z ofertami kilku kont i wybrać to które najlepiej nam pasuje.
Każdy może mieć trochę inne potrzeby.
Taki skrótowy opis wraz z możliwością bezpośredniego założenia konta można znaleźć na naszej stronie:
zfinanse.pl
Zapraszamy serdecznie,
zFinanse.pl
Polecałbym Alior Bank albo Ing Bank Śląski
Jestem zwolenniczką PKO BO, moja siostra ma tez konto w PKO BP DLA MŁODYCH. Konto,także internetowe, karta -za darmo. Wypłaty ze wszystkich bankomatów też. Żyć - nie umierać !! Dobrze byłoby być wiecznym studentem
22 2018-11-27 11:06:55 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-11-27 15:40:14)
Hm, w tym roku miało się coś zmienić odnośnie kont. Słyszałam, że wszystkie mają być darmowe, tzn. jedno, podstawowe na osobę. Ktoś coś wie czy to już weszło w życie? Bo póki co to większość banków ma darmowe konta, ale pod pewnymi warunkami z tego co widzę na nieregulaminowy link . Wyjątkiem jest Nest Bank, tam faktycznie mają wszystko za darmo.
ja zwróciłam uwagę na ofertę bgż
ja zwróciłam uwagę na ofertę bgż
A czemu akurat zainteresowałaś się ofertą banku bgż ?
To ja ze swojej strony mogę polecić Nest Bank, już trochę czasu u nich konto mam i żadnych haczyków nie stosują, konto bezpłatne, za przelewy itp nie trzeba nic płacić, tak samo za utrzymanie konta.
aniulka99 napisał/a:ja zwróciłam uwagę na ofertę bgż
A czemu akurat zainteresowałaś się ofertą banku bgż ?
Ponieważ zaoferowali mi darmowe konto, bez opłat , fajną aplikacje i czego chcieć więcej?;] Ciesz się ,że nie ma ukrytych kosztów , tego oczekuję od banku
Wybierz takie, które będzie najlepiej dopasowane do Twoich potrzeb i oczekiwań.
każde konto jest dobre, bo każde oferuje te same podstawowe funkcje, kwestia różniąca to prowizje np. warunek jaki trzeba spełnić aby było darmowe. Czasem to określona kwota transakcji, czasem ilośc transakcji; ile spraw można załatwić przez internet
rozważyłbym opłaty za korzystanie z konta i z karty, dostępne oferty (np. konta oszczędnościowe, lokaty - dla nowych środków/klientów potrafią być w granicach 3-4% rocznie) oraz warunki dotyczące kredytów