Jak tanio wysłać pieniądze z Uk na polskie konto??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Jak tanio wysłać pieniądze z Uk na polskie konto???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jak tanio wysłać pieniądze z Uk na polskie konto???

Cześc. Liczę na to,że dostanę tutaj odpowiedź. Od dwóch miesięcy mieszkam za granicą z koleżanka. Chciałabym wysłać trochę pieniędzy dla mamy w Polsce i nie wiem za bardzo jak sie za to zabrać. Koleżanka jest tak samo zielona jak ja tak więc w sumie obie zadajemy to pytanie wink Czy jedyny sposób to z konta na konto? Nie uśmiecha mi sie to trochę bo jak sobie patrzyłam to w banku w jakim mam obecnie konto są bardzo wysokie opłaty. Może znacie jakiś inny skuteczny sposob aby nadać pieniążki?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak tanio wysłać pieniądze z Uk na polskie konto???

Przelewy realizowałam zwykle przez Easysend. A i dostałam ostatnio na maila powiadomienie, że teraz obchodzą 9 urodziny i w związku z tym przelewy z UK do PL są o połowę taniej. Czyli przelew standardowy kosztuje 99p. Dochodzi w ciągu 1 dnia roboczego. Przewalutowanie też jest po kursie rynkowym. Analizowałam swego czasu ten temat i powiem szczerze, że trudno będzie Ci znaleźć coś korzystniejszego.

3

Może prześlij te pieniądze przez PayPal  ?

4

Nad paypal się zastanawiałam , nawet koleżanka mi o tym wspomniała ostatnio ale z drugiejs trony patrzyłam sie na ich stronę to chyba tam pobierają prowizję...Chciałabym przesłać do Pl 700 funtów. Czy nie zabiorą mi z tego za dużo kasy?
W tym easysend załatwiam to przez internet tak? Jakie są tam zabezpieczenia ?

5

Oj teraz dopiero zobaczyłam,że się pytasz. Jeśli jeszcze to czytasz to easysend ma dobre przewalutowanie. Jest mniej więcej takie jak w kantorach.Można zawsze negocjować jak wysyłasz na przykład większe kwoty. Wtedy nie płacisz za przelew oraz masz jeszcze korzystniejsze przewalutowanie. Wysyłasz przez internet , wszystko jest bezpieczne. Przy rejestracji trzeba jedynie podać skan swojego dowodu ( jest to podyktowane właśnie względami bezpieczeństwa).

6

Rozumiem,ze masz konto w Anglii? Mozesz zalozyc sobie konto walutowe w Polsce i potem juz robisz co chcesz. Lub przesylasz funty do  kantoru online Cinkciarz a po wymianie waluty Cinkciarz odsyla na wskazane konto w zl. ten kantor ma bardzo dobre ceny. Korzystam osobiscie.

7

Córka mi wysyła na moje polskie konto z Anglii przez Transfer24 tak mam w nadawcy od razu dostaję w złotówkach już od 3 lat.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Jak tanio wysłać pieniądze z Uk na polskie konto???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023