Niepotrzebna w pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Niepotrzebna w pracy

Cześć

Jestem studentką, teraz będę zaczynała ostatni rok studiów magisterskich dziennych.
Udało mi się załapać na pracę w księgowości, przez to prawie zawaliłam 2 semestr studiów, bo nie chodziłam na zajęcia tylko właśnie do pracy.

Na początku było super, pełno roboty, pełno nowych rzeczy a teraz...
Nie mam nic do roboty, ciągle sprawdzam jakieś pierdoły i sama wymyślam sobie zadania, które już mi się kończą ;/
Najgorsze jest to, że jest taka dziewczyna w pracy które zabrała mi wszystkie obowiązki które miałam.. robi pełno błędów a ja tylko poprawiam i jej tłumacze jak co robić (mimo że ona pracuje od 3 lat o.O) eh..

Jestem na umowie zlecenie, przełożona chce bym była codziennie w pracy ale jak nie mam nic do roboty! Już 3 razy prosiłam o nowe zadania ale bez reakcji.. prócz obietnicy że pomyśli.

Jak się zacznie kolejny semestr to będę musiała wychodzić wcześniej z pracy albo nie przychodzić (bo mam taką możliwość i to jest duży plus). Tylko mówiąc szczerze nie mam już ochoty! Siedzę, nudzę się i irytuję.. już ciekawiej było wykładać towar w hipermarkecie smile

A pieniądze też na niskim poziomie, nikt podwyżki mi nie da (już 1 dostałam) i za prace dorywcze czasem dostawałam więcej.. mniej ode mnie dostaje jedynie sprzątaczka

Nie wiem czy zrezygnować, skupić się ten 1 rok na studiach (plus na kursie, na który się zapisałam) i pracować dorywczo, czy zostać w tej pracy, niby w zawodzie, licząc na to że się poprawi.

Jak myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niepotrzebna w pracy

Hej.
Chyba najrozsądniej będzie poszukać czegoś innego, co będzie zapewniało Ci tak samo komfort wychodzenia wcześniej (w razie potrzeby), co najmniej tak samo opłacalne żebyś nie była stratna, ale ciekawszego. Nic Ci nie da siedzenie w pracy, w której się nudzisz i czujesz się niepotrzebna, tylko dlatego, że to jest zgodne z kierunkiem Twojego wykształcenia. Przydatnych umiejętności można nauczyć się z każdego wykonywanego zajęcia. Wrócić do zawodu możesz po skończeniu studiów i kursu, jeśli będziesz tego chciała, a w międzyczasie możesz przecież podjąć zajęcie, które bardziej Cię "zajmie" :-)
Kurs na który się zapisałaś jest związany z zainteresowaniami czy studiami? :-)

3 Ostatnio edytowany przez obojetna.konsekwentna (2016-08-27 17:05:20)

Odp: Niepotrzebna w pracy

Ja na Twoim miejscu skupiłabym się na studiach. Skoro nie musisz tam pracować to zostaw tą pracę. To tylko jeden rok - wykorzystaj go najlepiej jak możesz, pewnie masz też pracę do napisania + ten kurs. Moje zdanie jest takie - skoro teraz dostałaś pracę to i za rok ją dostaniesz, może nawet w lepszej firmie. Tak jak pisałaś, kiedy zabraknie Ci gotówki to zawsze zostaje praca dorywcza. Bez sensu marnować swój cenny czas na siedzenie w pracy, kiedy nie masz co tam robić.
Może być tak, że w połowie semestru będziesz poirytowana, bo w pracy się nic nie ruszy, a na studiach będziesz miała masę rzeczy w plecy, albo do zaliczenia na ostatni dzwonek. Lepiej mieć z głowy studia i dopiero później wdrażać się w życie zawodowe wink

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024