Zakupiłam wypoczynek da mamy
Zamówienie było spisane dnia 22.07 br. Na wykonanie zamówienia czeka się 2 tygodnie. Czyli do 4 sierpnia miałam czas by odstąpić od umowy.
22.07 podpisałam także umowę ratalną na ten wypoczynek.
Tutaj trochę głupio.. te przepisy.
2 tygodnie się czeka za wypoczynkiem, bo kanapę oraz fotele były na zamówienie. Dokładnie 4 sierpnia przywieźli mi do domu zamówiony towar.
Był to ostatni dzień, w którym mogłam wg przepisów zwrócić wypoczynek gdyby coś.. lub odstąpić od umowy ratalnej, gdyby mebli na czas nie zrobiono.
Przywieźli, postawili, pojechali.
Te 14 dni.. w których przecież mebli w domu nie było, bo były one dopiero robione, a jak przywieźli tego ostatniego dnia, to nawet nie było jak sprawdzić jakości , spania, czy siedzenia. Na drugi dzień 15stego, po nocy, juz było za późno za oddanie mebli.
Dopiero w nocy okazało się, że kanapa jest bardzo niewygodna w spaniu, w użytkowaniu. Po prostu spi się jak na betonie.
Mamę 70 letnią boli wszystko. Także rów w kanapie na środku jest głęboki, że ciało mimowolnie w nie spada podczas spania. Spanie na kołdrze nie pomaga.
Podczas użytkowania, także okazało się, że fotele również nie spełniają sowich funkcji. Są także bardzo niewygodne. Gdy rozpięłam materiał ( na zamek pokrowiec), okazało się, że jest fotel zrobiony na metalowym stelażu od leżaka ( metalowe rurki ). Nie widzę tego.. że ktoś tam "przy kości" usiądzie . Zarwanie fotela murowane.
z tego co moja mama była poinformowana o jakości zrobienia wypoczynku- kanapa na sprężynach, ale odnośnie foteli- nikt nie wspomniał o metalowym stelażu od leżaka balkonowego).
Gdy kupowałam wypoczynek w sklepie był model taki sam, lecz z innej tkaniny, który wydawało mi się, że był wygodniejszy, a fotele nie były aż tak odgięte do tyłu jak leżak. Te co przywieźli- bez kitu, ale kanapa przypomina salceson, gąbka aż napchana, materiał się marszczy.
Moja mama wydeptała juz do tego sklepu ścieżkę. Do tej pory były to rozmowy tylko ustne, grzeczne. Trwa to od 4 sierpnia.
Chciałabym starać się o polubowne załatwienie tej sprawy.
Pierwszy raz będę reklamować meble- kanapę i fotele.
Nie chcę wymiany towaru, bo co mi po tym, jak zrobią taki sam komplet. Specjalnie nawet zrobili taki sam model wypoczynku, który jutro 22.08 mają przywieść w celu porównania. Czyją rację chcą tu okazać?
Porobiłam zdjęcia wypoczynku na spokojnie./ Więc materiał się marszczy, jest za dużo gąbki, szwy puszczają. Kanapa nie ma prawa być tak "nabita " jak salceson.
Chce starać się zwrócić się wypoczynek taki jaki jest. Bez jakiejś gwarancji, wymiany. Nic mi to nie da.
Ktos już reklamował wypoczynek "? Jak starać się /pisać o rękojmie?