piwa owocowe :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: piwa owocowe :)

interesujecie się może tematem piw bardziej niż radlery czy karmi? Ostatnio wkręcił mnie mój chłopak i najbardziej próbował mi wlewać piwo goryczkowe i średnio mi smakowało, ale zdziwiłam się jednym piwem - kupił mi jakiegoś lambica (piwo owocowe) i ten akurat był malinowy, naprawdę mi smakował. jeżeli znacie jakieś piwa w takim stylu to dajcie znać, bo jestem ciekawa smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: piwa owocowe :)
emciiia napisał/a:

interesujecie się może tematem piw bardziej niż radlery czy karmi? Ostatnio wkręcił mnie mój chłopak i najbardziej próbował mi wlewać piwo goryczkowe i średnio mi smakowało, ale zdziwiłam się jednym piwem - kupił mi jakiegoś lambica (piwo owocowe) i ten akurat był malinowy, naprawdę mi smakował. jeżeli znacie jakieś piwa w takim stylu to dajcie znać, bo jestem ciekawa smile

Ja ostatnio piłam takie
http://www.doctorbrew.pl/_cache/beers/800-800/fit/grapelager.jpg
Bardzo dobre - zdecydowanie smaczniejsze niż radlery smile

3

Gdzie takie piwo można kupić?

4

A ja niedawno piłam piwo o smaku aloesu i curacao  od Pilswezera. Nie jest jakoś bardzo słodkie, moim zdaniem paniom powinno przypaść do gustu. Pilsweizer w ogóle ma bardzo dobre piwa regionalne  i można je zamawiać przez Internet.

5

Nie wiem czy o takie dokładnie chodzi - bo są różne odmiany, ale ostatnio piłam tego pana i bardzo mi zasmakował c:

http://3.bp.blogspot.com/-HHTMA7zyh-A/UMNabSV7BeI/AAAAAAAAB5Y/0xVZmy44RGo/s1600/IMG_4131_Corneliusbanan.jpg

6

Jurajska pomarańcza! Absolutny cud smile

Każdy, kogo zaprowadzę na to piwo zawsze potem wraca i rozpowszechnia uwielbienie dalej smile

7

Corneliusy sa super.
nie pamietam czy to ta sama marka czy inna, ale sa tez piwa mirabelkowe

8

Cornelius bananowe lub grejpfrutowe - świetnie smakują. Chociaż ostatnio też wynalazłam w biedronce piwo lubuskie - czekoladowe i mogę powiedzieć, że fenomenalne! tongue

A ja lubię piwo żurawinowe bodajże Red's

I czasem jakieś piwko 2 % ale żurawina wygrywa.

10

Ja lubię cydry, ale tylko wiosną i latem. Zimą wolę grzane wino, a jesienią piwo smile

11

O właśnie muszę się cydru napić... big_smile całą ciążę za mną chodził a później karmiłam....
Teraz musze nadgonić.. ale cydr to nie do końca piwo...

12

z lambików lubię Lindemans Kriek Wiśniowy smile

13

ja za owocowymi nie przepadam, poza tym owocowe to sok zmieszany z piwem. Ja najbardziej lubie piwo weizen czyli typowy pszeniczniak. niedługo w moim mieście sa targi piwne- chodze od 2 lat i zawsze uczciwie próbuje wszystkich piw konkursowych, by oddać głos na moim zdaniem najlepsze piwo. w tym roku też idę:D, ale będę tylko wąchać.

14 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2018-03-09 16:53:33)

Nie znoszę piwa. W ogóle mało piję i nawet nigdy nie byłam pijana sad
Jednak piwo zdecydowanie jest za gorzkie. Mój mąż bardzo chciałby mnie przekonać jednak do tego trunku i podejmował szereg prób z różnymi piwami smakowymi. Bezskuteczne próby, bo żeby miał trochę satysfakcji, to zmuszałam się do kilku łyków, ale to było maksimum moich możliwości big_smile

15

Ostatnio lubię każde z nutą gruszki. smile

16

Teraz jak jest ciepło to lubię jeszcze mieszać piwo z pepsi lub ze spritem wink Też fajna mieszanka...

17

Cydr, cydr, cydr !

A najlepiej zrobić go samej. Wiecie jakie to jest proste! Potrzebujemy tylko sok jabłkowy 100% (ja kupuje w sklepie z czerwonym owadem). Następnie jakiś mały balonik (są takie 3 litrowe po winie dostępne, popytajcie znajomych czy nie mają) i oczywiście drożdźe  (najlepiej do cydru).

Przepis na 3 litry pyysznego cydru: Wlewamy 2 litry soku do balonika, dodajemy dożdże, wciskamy korek z rureczką z wodą i czekamy jakieś 7 dni. Po tych 7 dniach (fermentacji) przelewamy do butelek (poszukajcie jakiś zakręcanych, mogą być zwykłe butelki PET) zadajemy 5gr cukry na każde 0.5l cydru. Zakręcamy, odstawiamy na 7 dni w celu nagazowania się. I po tym schładzamy i ... tadam mamy własny CYDR.!

wszytskiego pysznego!
Marta

18

Od razu mi się kojarzy reklama ... czereśnie czereśnie dojrzały wreszcie tongue Niestety piw owocowych raczej nie pijam.

19

Ja lubię cytrynowe i grejpfrutowe. Smakują pysznie. Muszą jednak być schłodzone inaczej nie mają smaku takiego jak by się chciało.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024