Poznawanie ludzi przez internet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Poznawanie ludzi przez internet

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

Temat: Poznawanie ludzi przez internet

Hej!

Tytułem wstępu: lat 25, sama od zawsze i chyba gotowa, żeby wreszcie coś z tym zrobić na poważnie. Dlaczego sama? Cóż, najwyraźniej nie jestem seksualnie atrakcyjna dla ludzi płci żadnej, bo na randkę nie zostałam zaproszona ani razu. Prawdopodobnie dlatego, że nie jestem zbyt ładna (poza ewidentnymi żartami, od mężczyzny usłyszałam raptem raz, że jestem ładna - i było to połączone z uwagą o nietypowej urodzie - najwyraźniej facet lubi brzydkie). Nie to żeby gruba czy ewidentnie brzydka, po prostu tu za dużo, tam za mało i końcowy efekt nie powala. Charakter też może grać rolę - nie jestem najmilszym człowiekiem, ale najwyraźniej nie jestem na tyle okropna, żeby nie mieć przyjaciół i znajomych.

Problem w tym, że nawet najbardziej zatwardziali w swojej samotności znajomi znaleźli sobie partnerów i zaczynają powoli myśleć o założeniu rodziny, a mi zaczyna naprawdę brakować kogoś bliskiego i, cóż, własnego. Nie, nie chcę sobie zawłaszczać drugiego człowieka, ale chodzi mi o posiadanie z kimś więzi, której nie ma się z nikim innym - przyjaciół jest kilkoro, rodzina to rodzina, ale partner to coś innego. Chyba, bo nigdy nie miałam.

Skoro nie udało mi się nikogo zauroczyć swoją osobą w świecie rzeczywistym, może pora pogodzić się z faktami i zacząć myśleć o znajomościach z internetu. Tylko jak? Jestem zdecydowanie nieśmiała na żywo i tak samo nieśmiała przez internet, więc zupełnie nie rozumiem, jak można prowadzić długie rozmowy z kimś, kogo dopiero co się poznało (OK, zdarzały mi się takie sytuacje, ale to wyjątki). I kwestia zdjęcia - skoro nie jestem ładna, mam wstawić swoją najlepszą fotę (a potem w rzeczywistości biedak się rozczaruje) czy najgorszą (jeśli zaakceptuje mnie taką, to w rzeczywistości może nawet pozytywnie się zaskoczy).  W jakich miejscach szukać? Strony pokroju słynnego portalu na "S"? Czaty? Tinder? O czym się rozmawia, jak się zaczyna znajomość?

Wiem, pytania mogą wydawać się głupie, ale wytłumaczcie jak kosmicie, który właśnie odwiedza naszą planetę po raz pierwszy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poznawanie ludzi przez internet

hmm ... chciałam coś mądrego napisać, ale chyba o tej porze w niedziele nie jest mi to dane.
Powiem Ci z własnego doświadczenia, że dziki rozmowom przez internet ja stałam się bardziej otwarta, śmiała.
Jeśli uważasz, że znajomości internetowe to jedyne wyjście na poszukiwanie partnera - spróbuj. Sądzę jednak, że nie ma co oszukiwać. Prędzej czy później oszustwo wyjdzie na jaw.
Poza tym jeśli jest faktycznie tak jak mówisz i spotkasz faceta, który po zobaczeniu Cię na żywo "zwieje" to po co Ci takie rozczarowanie ?
No i przede wszystkim musisz strasznie uważać. Ludzie są naprawdę różni. Jest taki program na MTV "Catfish" o internetowych znajomościach właśnie.
A może powinnaś coś zmienić w zachowaniu czy nawet w ubiorze ?
powodzenia !

3

Jakie oszustwo masz na myśli?
Nie uważam, żeby znajomości internetowe były jedynym wyjściem na poszukiwanie partnera. Ba, ogólnie wydają mi się głupim sposobem na poszukiwanie. Uważam, że w mojej sytuacji skończyły mi się pomysły i zostało mi już chyba tylko to. Klasyczne "Wyjdź do ludzi" to nie jest rada, kiedy albo nie robię nic innego niż wychodzenie do ludzi, bo mam sporo zainteresowań, albo spędzam w pracy większą część doby, więc w sumie nie bardzo mam kiedy.

Wnioski z przemyśleń na ten temat były następujące: przyjmując, że nie jestem bezwzględnie nieatrakcyjna i że istnieje jakiś człowiek, któremu mogę się spodobać (no przecież brzydsi ludzie znajdują partnerów), to szukanie przez internet, przy którym i tak spędzam znaczącą część mojego życia, wydaje się rozsądną metodą na zwiększenie szans na spotkanie tego człowieka. A poza tym myślę, że przegrywam głównie przez nieśmiałość, która uchodzić może na początku za gburowatość i powoduje, że poznaję mniej ludzi, niż bym mogła. I to jest prawdopodobnie ta rzecz w zachowaniu, którą powinnam zmienić, ale nie mam bladego pojęcia jak, a próbowałam. Po prostu nie jestem w stanie wymyślić, o czym rozmawiać z nowo poznanymi ludźmi, mimo że z ludźmi, z którymi czuję się dobrze, mogę rozmawiać naprawdę o czymkolwiek.

Zmiana ubioru to pewnie nienajgorszy pomysł - problem w tym, że w sumie moje pojęcie o kwestiach modowych jest znikome (w moim odczuciu wyglądam co najmniej w porządku, więc nie wiem jak inaczej miałabym wyglądać), a nie mam kogo spytać, bo w mojej opinii większość kobiet ubiera się okropnie i ratuje je tylko ładna twarz.

4

Radzilbym ci zaczac od poznawania w internecie.zwyczajnie latwiej kogos poznac.Jest sie wlasciwie anonimowym wiec daje to troche odwagi w czasie rozmowy

5

Nietypowa uroda nie jest przeszkodą, niektórzy faceci wręcz szukają właśnie takich kobiet.
Skoro uważasz, że ubierasz się lepiej niż "większość kobiet" to wyeksponuj to na zdjęciach (i inne swoje atuty) i pracuj nad "brakami".
Tematy do rozmowy dostarczą Ci faceci, chociaż powinnaś przyjać zalożenie, że większość odzywek będzie przerażająco sztampowa. Możesz trochę im pomóc -postaraj się choć w zarysie opisać siebie w "profilu"- to pozwoli im mieć jakiś punkt zahaczenia (oryginalne- inne niż wszystkie zdjęcia również mogą w tym pomóc)

6 Ostatnio edytowany przez Truskawkowy (2016-08-15 12:53:36)

A ja, gdy przeczytałem twój temat, to odnoszę jakieś takie dziwne wrażenie, że tak naprawdę szukasz kogoś na siłę, no bo inni nawet najbardziej samotni kogoś już mają, ty ty też musisz smile Tylko zastanów się, czy warto to robić, z tego powodu, że inni już mają. Ja uważam, że gdybyś naprawdę chciała kogoś mieć, to byś miała, ponieważ udzielam gwarancji że nie każdy facet przywiązuje dużą uwagę do wyglądu smile
Osobiście jestem zwolennikiem poznawania fajnych osób przez internet. Można na żywo, i nie ma w tym absolutnie nic złego, ale mi dużo, dużo, duuużo łatwiej poznać fajne osoby przez internet, bo na żywo kogoś się pozna, można się zauroczyć, i tak naprawdę mało o tej osobie się wie, natomiast przez internet, przed samym spotkaniem, można o wszystko wypytać, i odpowiedzieć sobie na pytanie czy taka osoba będzie dla ciebie dobra smile
I jeżeli nie wiesz o czym pisać na początku, i nie wiesz "nic", to znaczy że naprawdę nie jesteś jeszcze gotowa. Bo tu nie chodzi o żadne szablony rozmów, nie chodzi by iść według jakiegoś schematu, przecież chodzi o to żeby był luz, swobodna rozmowa.

7

Autorko jesli jak piszesz masz sporo zainteresowań to moze warto zacząć od jakiegoś forum dyskusyjnego w interesującym Cie temacie? Poznasz tam ludzi z podobnym hobby,  bedzie okazja do wymiany poglądów, nawiązania znajomosci i kto wie moze z kimś zaiskrzy. Przy okazji unikniesz wtłaczania sie na sile w ramy osoby ktora poszukuje partnera i musi sie dobrze "sprzedać". Często najfajniejsze znajomosci/ związki rodzą sie wlasnie w sposób spontaniczny i niezamierzony. Ja sama poznałam grono bardzo fajnych ludzi dzięki grze w ktora swego czasu namiętnie grałam. Jestem zajęta wiec kwestie romantycznych znajomosci odpadały ale gdybym była wolnym strzelcem to mysle ze bez problemu znalazłabym w tym gronie kogos wartościowego z kim byłaby szansa na "chemię ". 
Co do wyglądu to nie zmieniaj sie na sile w sensie nie podazaj czasem ślepo za trendami mody bo jesli to nie bedzie szło w parze z Twoja osobowością i temperamentem to efekt bedzie opłakany. Jako kobieta zadbaj na pewno o włosy, cerę, zeby. Postaraj sie podkreślić swoje atuty delikatnym makijażem i strojem, nie ubieraj sie w bure nijakie ciuchy i dużo uśmiechaj bo pozytywne osoby przyciągają innych ludzi smile

8

Naprędce napisał/a:

Skoro uważasz, że ubierasz się lepiej niż "większość kobiet"

Ach, i znowu wyszedł mój okropny charakter. Nie, nie uważam, że ubieram się lepiej niż większość kobiet. Ubieram się chyba przeciętnie. Większość kobiet też ubiera się przeciętnie, choć niekoniecznie w moim guście. Problem w tym, że jak ktoś jest ładny, to ładnie mu też w worku na kartofle i pierwszej z brzegu szmatce z H&M. A jak się jest poniżej przeciętnej z urody, to w porównaniu z przeciętnym ubiorem daje to w ostatecznym rozrachunku wygląd ogólny też poniżej przeciętnej. Pytanie ludzi, którzy ubierają się przeciętnie, o rady w kwestii wizerunku, jest bez sensu.

W każdym razie - jeśli nawet znajdę zdjęcie, na którym wyglądam, powiedzmy, ładnie, to co zrobi biedny facet, jeśli na żywo zobaczy też mój gorszy profil? Będzie czuł się oszukany i tyle go będę widzieć. Z resztą co mu się dziwić. Praca nad brakami może być trudna, chyba że wydam oszczędności życia na komplet operacji plastycznych.

Czyli że kobieta nie zagaduje do faceta? Facet ma prowadzić rozmowę, a ja tylko mam współpracować?

Truskawkowy, czy na siłę? Nie wiem. Jestem typem samotnika (chociaż lubię ludzi i lubię z nimi przebywać, lubię imprezy ze znajomymi, ale kiedy chcę być sama, to chcę być sama), lubię swoją niezależność i to, że w każdej chwili mogę przeprowadzić się do innego kraju bez przejmowania się drugą osobą. Nie wiem nawet, gdzie miałabym te randki wcisnąć w swój plan, bo czasem wychodzi ze mnie pracoholik i mało brakuje, żebym do roboty chodziła ze śpiworem. Ale mam też coś w rodzaju pustki emocjonalnej, że tak to głupio nazwę. Z wierzchu mogę czasem wyjść na zimną sukę, ale czułość mi się już ostatnio wylewa uszami, a przecież Bogu ducha winnych przyjaciół nie będę nią obarczać. Prawdopodobnie jestem okropnie dziecinna i niegotowa do związku, ale bardziej gotowa już nie będę. Jestem trochę socially awkward, ale mimo wszystko nie przeszkadza mi to w nawiązywaniu bliższych lub dalszych znajomości - tyle że w mniejszej ilości niż większość ludzi i bez motywów romantycznych.

I zaręczam ci, facetów, którzy okazali mi zainteresowanie (łącznie z tymi po alkoholu) mogę policzyć na palcach jednej ręki, a niestety byli to ewidentni desperaci, którym do zaoferowania miałam tylko koleżeństwo. Ale jeśli nie wygląd, to w takim razie jednak podły charakter big_smile Inna rzecz, że we mnie też niezbyt wiele osób wzbudziło zainteresowanie, więc może to jakiś obustronny mechanizm matki natury mający na celu upewnienie się, że moje geny przepadną razem ze mną.

Nie wiem, czy to pytanie mieści się w regulaminie forum, ale gdzie te znajomości internetowe nawiązujesz? Gdzie spotyka się ludzi, którzy są nastawieni bardziej na rozmowę, poznanie innych ludzi nawet na gruncie koleżeńskim, a nie ocenę wyłącznie w kategoriach "potencjalny partner"?

feniks35, no właśnie o to mi chodzi - nie chcę się sprzedawać. Chcę kogoś poznać i być poznana i ewentualnie dojdziemy do wniosku, że w sumie to czemu nie spróbować. Moje zainteresowania chyba niekoniecznie pasują do forów dyskusyjnych, ale rozumiem o co chodzi. Może pora znaleźć nowe zainteresowania. Ale moim problemem jest to, że mogę się z ludźmi kumplować, ale jakoś ta chemia mi nie wychodzi.

9

Z tego co wiem to reklamowanie stron jest zabronione.Zawsze mozesz poznac kogos tutaj do rozmowy.Sporo tutaj facetow

10

Truskawkowy napisał/a:

Można na żywo, i nie ma w tym absolutnie nic złego, ale mi dużo, dużo, duuużo łatwiej poznać fajne osoby przez internet, bo na żywo kogoś się pozna, można się zauroczyć, i tak naprawdę mało o tej osobie się wie, natomiast przez internet, przed samym spotkaniem, można o wszystko wypytać, i odpowiedzieć sobie na pytanie czy taka osoba będzie dla ciebie dobra smile

Przy założeniu, że osoba po drugiej stronie ekranu nie koloryzuje.

11 Ostatnio edytowany przez Truskawkowy (2016-08-16 20:09:47)

Dokładnie, nie powinno się na tym forum reklamować stron, więc nie zamierzam tutaj dawać linków, ale na każdym portalu społecznościowym można poznać fajnych ludzi, wystarczy dołączyć do grup które nas interesują, dla przykładu motocykle, komputery, jakieś kluby sportowe, książki - i w grupach na pewno nikt nie będzie myślał o tobie tylko w kategorii potencjalnej kandydatki bo rozmawiasz z ludźmi o swoich zainteresowaniach, świetna sprawa smile

Brainless napisał/a:
Truskawkowy napisał/a:

Można na żywo, i nie ma w tym absolutnie nic złego, ale mi dużo, dużo, duuużo łatwiej poznać fajne osoby przez internet, bo na
żywo kogoś się pozna, można się zauroczyć, i tak naprawdę mało o tej osobie się wie, natomiast przez internet, przed samym spotkaniem, można o wszystko wypytać, i odpowiedzieć sobie na pytanie czy taka osoba będzie dla ciebie dobra smile

Przy założeniu, że osoba po drugiej stronie ekranu nie koloryzuje.

Jeżeli chodzi o randki, to faktycznie trzeba zachować szczególną ostrożność, raczej żadna ze stron nie będzie się opisywała w złym świetle przed spotkaniem. Istnieje jednak miażdżąca różnica pomiędzy dziewczyną która pisze mi wiadomości z błędami ortograficznymi, odpisuje co 10 minut, a co drugie zdjęcie ma z piwem gdzieś na imprezie lub domówce, a dziewczyną która ma całkiem fajne zdjęcia np w plenerze gdzie jest sama, odpisuje szybko i z zaangażowaniem i nie jednym wyrazem czy dwoma, a faktycznie się stara i nawiązuje tematy. Gdy byłem jeszcze sam i szukałem kogoś, zwracałem uwagę właśnie na takie pierdoły, które wbrew pozorom mega dużo znaczą smile

12

Truskawkowy napisał/a:

Jeżeli chodzi o randki, to faktycznie trzeba zachować szczególną ostrożność, raczej żadna ze stron nie będzie się opisywała w złym świetle przed spotkaniem. Istnieje jednak miażdżąca różnica pomiędzy dziewczyną która pisze mi wiadomości z błędami ortograficznymi, odpisuje co 10 minut, a co drugie zdjęcie ma z piwem gdzieś na imprezie lub domówce, a dziewczyną która ma całkiem fajne zdjęcia np w plenerze gdzie jest sama, odpisuje szybko i z zaangażowaniem i nie jednym wyrazem czy dwoma, a faktycznie się stara i nawiązuje tematy. Gdy byłem jeszcze sam i szukałem kogoś, zwracałem uwagę właśnie na takie pierdoły, które wbrew pozorom mega dużo znaczą smile

No ja bym właśnie pierdołami tego nie nazwał. Pisanie z błędami i z brakiem szacunku do ojczystego języka to czynnik wręcz dyskwalifikujący rozmówczynię smile

A zdjęcia z piwem nie są takie złe. Gorzej, jak się zdjęcie z papierochem pojawi. Wtedy dyskwalifikacja w trybie natychmiastowym.

13

Moim zdaniem wręcz powinnaś szukać w internecie. Tutaj masz przewagę nad wieloma kobietami, bo potrafisz dobrze pisać i opowiadać o sobie. W realnym życiu, niestety, przewagę często mają te, które są po prostu ładne, nawet jeśli są głupiutkie i nieciekawe. Co do portali randkowych, to wydaje mi się, że jednak lepiej wybrać bardziej neutralne miejsce poszukiwań, żeby naturalnie przejść przez etap wstępnego zaznajomienia i budowania więzi. Portale randkowe nakładają na ludzi pewną konwencję, która - przynajmniej w mojej opinii - szkodzi początkom relacji.

Zdjęciem się nie przejmuj. Nie wysyłaj na początku zdjęcia, na którym wszystko dobrze widać. Nie wybieraj ani zdjęcia, gdzie wyglądasz wyjątkowo ładnie, ani takiego, gdzie wyszłaś tragicznie. Najlepiej prowadź relację przez pewien czas, dając tylko to zdjęcie, na którym nie widać Cię w pełni. Jeśli cokolwiek do Ciebie poczuje, zafascynujesz go albo chociaż Cię polubi, to bądź pewna, że kiedy już pokażesz się w całej okazałości, to uzna Cię za znacznie atrakcyjniejszą niż uznałby wcześniej.

14 Ostatnio edytowany przez Miyuki (2016-09-14 09:44:43)

Hm, sytuacja autorki bardzo przypomina mi moją, wręcz jest identyczna bo ja również jestem nieśmiałą i mało atrakcyjną dziewczyną więc nigdy żaden chłopak do mnie nie zagadał i nie wiem nawet co to jest randka... od siebie powiem tak, ja nie szukam na siłę partnera ani też tak samo przyjaciół, relacje przez internet mają tą zaletę, że nigdy nie wiesz na kogo trafisz, muszisz się liczyć z osobami "toksycznymi" ale są i takie, które znalazły w ten sposób miłość wink ja jestem po prostu otwarta, najważniejsze to byc sobą, nikogo nie udawać tylko po to by być atrakcyjnym w oczach innych. Albo się komuś spodobam albo nie, trudno, błędem jest by walić do każdej osoby tym bardziej faceta z brzegu bo można tylko narobić sobie niepotrzebnych przykrości. Moja rada jest taka żebys po prostu spokojnie nawiązywała rozmowy, przyjaźnie bez od razu nastawienia, że partner a zobaczysz sama co sie przytrafi smile w każdym razie ja tak robię i chyba dobrze robię xD
A co do portali randkowych, ja bym nie radziła ci się w nie bawić, bo trzeźwo myśląca i szukająca poważnego związku osoba moim zdaniem nie bawi się w takie rzeczy, dla mnie to akt desperacji by szukac wybranka na takich portalach, fakt, ze niektóre sa bardzo profesjonalne i sama nie jeden wypróbowałam ale moim zdaniem to nijak się ma to prawdziwej rozmowy na żywo czy tez do uczciwej przyjaźni.
Dodam jeszcze, ze ja np. dużo czysto koleżeńskich relacji nawiązuję w grach mmo xD tylko debile traktują te środowisko jako portal randkowy a tak to każdy zwyczajnie nawiązuje normalne relacje, bez żadnego nastawienia na więcej. Dopiero gdy przyjaźnie się pogłebiają przez pisanie ze sobą prywatnie np. na fb to bywa, że wychodzi coś więcej ale przynajmniej na bazie zdrowej znajomości smile
Zdjęciami się nie potrzebnie przejmujesz, ja tez wychodze na nich tragicznie ale pokazuje je wyłącznie wybranym osobom, takim, którym mogę zaufać. Obcym ludziom, tym bardziej nie znanym mi facetom nie pokazuje bo wtedy dajesz w ten sposób sygnał, ze mają zwrócić przede wszystkim uwagę na wygląd a musza się nauczyć, ze charakter też jest ważny jak nie ważniejszy. A więc, wystarczy jak zdjęcie swoje zachowasz dla osoby, z którą naprawde cię już łączy więź. Gusta są różne, na pewno komuś się spodobasz w końcu wink

15

Jest fajny portal zaadoptujfaceta.pl

To nie jest reklama, sama korzystam z tego portalu. Polecam go, bo jest ciekawy, taki z jajem i ma ''coś'' w sobie, czego inne nie mają. Jeśli nie poznałaś nikogo w życiu realnym to może być dobre wyjście. Ja się umówiłam na parę randek przez neta, ale nic z tego nie było, żadnnych fajerwerkow. Skrycie marzę, że poznam kogoś na ulicy, tak jak to mówią, że miłość i sraczka przychodzą znienacka. Ale jestem w podobnym wieku co ty i chyba to jest moment, by zejść na ziemię.. ;D

16

Dzięki wszystkim za rady! Na razie prawdopodobnie nie zdecyduję się na szukanie w internetach. Portale randkowe mnie przerażają i chyba nie mam tyle dystansu do siebie, żeby się zarejestrować - co jeśli spotkam tam jakiegoś (nielubianego) znajomego, który od razu oceni mnie jako desperatkę? (tak tak, nie przejmować się opiniami innych itd. - łatwiej powiedzieć niż zrobić). A wiem, że to się trafia, zwłaszcza w przypadku aplikacji dobierających potencjalnych partnerów w oparciu o lokalizację.
Fora tematyczne chyba też niekoniecznie - jednak jestem introwertykiem i jeśli mogę sama rozwiązać swój problem, to zrobię wszystko, żeby to zrobić. Potrzebę dyskusji mam rzadko i wolę to robić na żywo. No i jakoś większość moich zainteresowań wydaje się nie mieć społeczności internetowej.

Ponieważ ostatnie dwa lata spędziłam kursując między pracą a domem, a jedyny kontakt z realnym światem miałam przez internet, teraz skupiam się rzeczywistych aktywnościach (wreszcie mam czas wolny). I tutaj chyba mogę się podzielić radą dla ludzi, którzy chcą kogoś poznać, ale nie wiedzą, gdzie szukać. Bo tak serio - wyjście do biblioteki, na kurs językowy czy do klubu jeszcze nigdy nie przysporzyło mi znajomych. OK, z tym klubem to przesada, bo swego czasu poznawałam tam masę fajnych ludzi - takich, którzy poszli tam z przymusu (bo znajomi, bo trzeba wyjść z domu, bo będę udawać normalnego młodego człowieka), następnie szukali najbliższej kanapy w kącie i rozmawiali przy piwie.

Otóż w zasadzie w każdym większym mieście jest masa okazji do tańca: swing, tango, tańce francuskie czy polskie (nie takie jak z ZPiT "Śląsk", który jest bardzo nie w moim guście - jak ktoś ciekawy, to wyjaśnię). Nauczyć się można zwykle od podstaw - albo są regularne warsztaty, albo panuje kultura przyjazna początkującym i bardziej doświadczeni chętnie nauczą. Wymagane umiejętności wstępne ograniczają się do minimalnego poczucia rytmu i chęci nauki, a reszta jest do wyćwiczenia. Atmosfera jest luźna, muzyka piękna (to dla tych z alergią na klubową elektronikę), a ludzie chętni do rozmowy - w ciągu ostatnich tygodni poznałam całkiem sporo fajnych ludzi z przeróżnych środowisk, a nawet nieszczególnie tych kontaktów szukałam. No i poczyniłam znaczące postępy w kwestii tańca;)  Trochę już w tym środowisku jestem (a trochę jestem ciągle baaardzo początkująca), więc jak ktoś byłby zainteresowany, to mogę podpowiedzieć co i jak (wierzę w dzielenie się z innymi własnymi zainteresowaniami i pasjami).

17

Zębatka, brawo Ty smile
Ja też mam 25 lat i też jestem sama. Portale randkowe mam już za sobą. Ogólnie to chyba nie moja bajka. Wygląda na to, że albo ja jestem za bardzo wymagająca, albo to faceci na tych portalach są jacyś dziwni i zależy im głównie na jednym, dodam, że nie jest to trwały związek big_smile Tak sobie pomyślałam, czytając wcześniejsze wpisy, że można byłoby się spotkać i razem gdzieś wyjść smile może gdybyśmy się dobrze bawiły (na co mam nadzieję) udałoby się nam też kogoś poznać. Co Wy na to? dajcie proszę znać smile

18

tynavy napisał/a:

Zębatka, brawo Ty smile
Ja też mam 25 lat i też jestem sama. Portale randkowe mam już za sobą. Ogólnie to chyba nie moja bajka. Wygląda na to, że albo ja jestem za bardzo wymagająca, albo to faceci na tych portalach są jacyś dziwni i zależy im głównie na jednym, dodam, że nie jest to trwały związek big_smile Tak sobie pomyślałam, czytając wcześniejsze wpisy, że można byłoby się spotkać i razem gdzieś wyjść smile może gdybyśmy się dobrze bawiły (na co mam nadzieję) udałoby się nam też kogoś poznać. Co Wy na to? dajcie proszę znać smile

A skąd jesteś? Ja z dolnośląskiego Jakie masz wymagania, bo z chęcią poznałbym taką poważnie myślącą o życiu kobietę jak ty. smile

19

jak jestes niesmiala to internet jest bardzo dobrym miejscem na kontakty towarzyskie i oswajanie sie z ludzmi. Nie siedzisz twarza w twarz z drugim czlowiekiem, tylko dzieli was monitor, czyli duzy dystans. To znacznie ulatwia rozmowe. Stad tyle niesmialych w sieci.
A co do fotek. Uwazam, ze lepiej nie dawac tej naj, naj, tylko zwykla, mniej efektowna, wlasnie dlatego, zeby ewentualnie milo zaskoczyc a nie rozczarowac. Wielokrotnie ludzie opisywali zawod po spotkaniu w realu, ze fota byla wystrzalowa a rzeczywistosc juz nie bardzo wink

20

AloneWolf90 napisał/a:
tynavy napisał/a:

Zębatka, brawo Ty smile

A skąd jesteś? Ja z dolnośląskiego Jakie masz wymagania, bo z chęcią poznałbym taką poważnie myślącą o życiu kobietę jak ty. smile

Mieszkam w Warszawie smile Myślałam bardziej o babskim wyjściu, ale bardzo lubię poznawać nowych ludzi więc możemy się poznać smile

21

Internet może być dobrym miejscem ale też nie musi. Nie polecam portali randkowych typu (Je)badoo czy innych tego typu. Najlepiej poznawać ludzi na forach hobbystycznych, tam gdzie użytkownicy mają podobne pasje czy poglądy do twoich.

22

AloneWolf90 napisał/a:
tynavy napisał/a:

Zębatka, brawo Ty smile

Jeś;i chcesz to napisz do mnie: tynavy50@gmail.com

23

tynavy napisał/a:
AloneWolf90 napisał/a:
tynavy napisał/a:

Zębatka, brawo Ty smile

Pewnie, że chcę big_smile. Napisałem Ci wiadomość przez forum.

24

AloneWolf90 napisał/a:
tynavy napisał/a:
AloneWolf90 napisał/a:

AloneWolf jesteś z dolnegośląska ? Ja też wink Założyłem ostatnio pokój na TeamSpeaku dla ludzi samotnych. Nie wiem tylko czy byli by chętni na rozmowe.

25 Ostatnio edytowany przez AloneWolf90 (2017-01-22 17:52:03)

Revenn napisał/a:
AloneWolf90 napisał/a:
tynavy napisał/a:

AloneWolf jesteś z dolnegośląska ? Ja też wink Założyłem ostatnio pokój na TeamSpeaku dla ludzi samotnych. Nie wiem tylko czy byli by chętni na rozmowe.

Ja mieszkam niedaleko Ciebie, w Jeleniej Górze.

26

AloneWolf90 napisał/a:
tynavy napisał/a:
AloneWolf90 napisał/a:

Nie dostałam żadnej wiadomości sad

27 Ostatnio edytowany przez AloneWolf90 (2017-01-22 19:19:48)

tynavy napisał/a:
AloneWolf90 napisał/a:
tynavy napisał/a:

Nie dostałam żadnej wiadomości sad

Czekaj, wyślę jeszcze raz. Widzę, nie działa wysyłanie wiadomości przez forum sad Napisałem wiadomość z mojego maila (ten sam co używam tu do konta). Tylko nie zdziw się, że ma inny początek niż mój nick na forum

28

Znalazłam kilku facetów przez internet ale męża znalazłam jak pokasowałam wszystkie konta.
Byłam tez w zwiazku z facetem, którego poznałam przez internet ale niewypał totalny, także jestem zrażona.
a jak z Twoim dbaniem o siebie?

29

Każda potwora znajdzie swojego adoratora.Nie ma co się łamać.Jeśli znajomości przez internet to jedyne wyjście w Twojej sytuacji,to czemu nie.Tylko musisz być cierpliwa.Mam kilka znajomych par,które się tak poznały.I są szczęśliwe.W dużej mierzę wszystko zależy od podejścia.Nie szukaj na siłę,bo to przysporzy Ci tylko większych frustracji.Powodzenia.

30

elareka napisał/a:

Każda potwora znajdzie swojego adoratora.Nie ma co się łamać.Jeśli znajomości przez internet to jedyne wyjście w Twojej sytuacji,to czemu nie.Tylko musisz być cierpliwa.Mam kilka znajomych par,które się tak poznały.I są szczęśliwe.W dużej mierzę wszystko zależy od podejścia.Nie szukaj na siłę,bo to przysporzy Ci tylko większych frustracji.Powodzenia.

Nie koniecznie, fajnie by było jak by ten tekst się sprawdzał. Niestety jest dosyć sporo ludzi którzy nigdy nie zaznali miłości, ani jakiegokolwiek związku i umierają sami.

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Poznawanie ludzi przez internet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024