SINGLE - jak wypełniacie swój wolny czas? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » SINGLE - jak wypełniacie swój wolny czas?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: SINGLE - jak wypełniacie swój wolny czas?

Witam wszystkich,

Mam 25 lat. Około 2 lata temu rozstałam się z mężczyzną po 6 letnim związku. Była to moja decyzja, nie czuję żalu, uważam, że była dobra. Czuje się szczęśliwa, spełniam się w pracy, mam sporo znajomych, paru naprawdę wspaniałych przyjaciół, z którymi uwielbiam spędzać czas.

Nie mam go dużo, również ze względu na godziny mojej pracy.

Ostatnio jednak zdarza mi się mieć go więcej  i zastanawiam się czasem, co mogłabym zrobić, aby go fajnie wykorzystać.

Chodzi mi o pewien sposób na samorozwój siebie. Zaczęłam chodzić do fitness klubu, czytam więcej książek itd.

Jednak nie mam jakiegoś konkretnego hobby/pasji oprócz mojej pracy, a od pracy chciałabym się oderwać, kiedy akurat jestem poza nią.

Jakie są wasze sposoby na spędzanie wolnego czasu, jako single? Jakie macie hobby i pasje, które pozwalają wam się oderwać na chwilę od codziennego życia? Gdzie lubicie wychodzić sami, kiedy wasi przyjaciele nie mogą z wami iść?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: SINGLE - jak wypełniacie swój wolny czas?

Kolarstwo, siłownia, książki, nauka programowania i tworzenia gier komputerowych.

Życie towarzyskie kompletnie nie istnieje, a czasu i tak czasem by się przydało więcej.

3

Ja czas wolny poświęcam min na siłownię, trenuje sobie w domu i mam ułożony konkretny trening.
Oprócz tego spacery z psem po różnych parkach i lasach, oglądanie anime i czytanie mang, gry konsolowe, książki min biografie ale nie tylko i czasem jakiś samotny wypad za miasto.
To tyle u mnie również na tę chwilę życie towarzyskie nie istnieje ale jakoś już do tego przywykłem że jestem sam.

4

Ja robię dokładnie to samo, co robiłam jak byłam w związku. Praca - dom - prace domowe - szkolenia - rowery - kursy - zakupy - książki - kino.
Jedynie wyjeżdżam mniej, bo samej to mi sie nie zawsze chce.

5

Jestem i zawsze bylam samotna ale jakos nie jest mi specjalnie z tym az tak zle. Mam pasje: uwielbiam czytac,ogladam anime itp. smile

6 Ostatnio edytowany przez Revenn (2016-08-12 14:37:42)

Ja tak samo jak Tom94 oglądam anime, czytam mangi, gram w gry komputerowe, najbardziej lubie crpg i klimaty fantasy. Zajmuje się domen, lubie spacerować sobie z rodziną itp. Znajomych niby tam jakiś mam ale nie spotykam się z nimi bo oni wybrali ścieżke picia piwa po ławkacg a ja za alkoholem i takimi atrakcjami nie przepadam. Wole przejść się z rodzicami czy siostrzenicą gdzieś :-P Wiem że swego czasu nabijali się że chodzę z "tatusiem". Ale lepiej z nim niż samemu.

7

Ćwiczenie gry na instrumencie-granie w zespole,słuchanie muzyki,także na koncertach,jazda na rowerze,wycieczki w góry,niewiele czasu wolnego zostaje wink

8

ja tez praktycznie nie mam wolnego czasu.
mam bloga,dużo gotuje,mam ulubione seriale, codziennie fitness, do tego kino, książki, wycieczki na miarę możliwości, sporo darmowych wykladow i spotkan,kino letnie, spotkania ze znajomymi,poznawanie nowych ludzi, basen, kolorowanki

9

_v_ napisał/a:

kolorowanki

Nieładnie tak zabierać dzieciom kolorowanki... big_smile

10

theonlyone napisał/a:
_v_ napisał/a:

kolorowanki

hehehee, są takie dla dorosłych wink
z masą szczegółów smile

np. dzieła sztuki malarskiej w formie obrazków do kolorowania. Te Alfonsa Muchy wymiatają smile
polecam spróbować - takie kolorowanie fajnie odstresowuje.

11

Tworzenie: muzyka, wiersze, nawet kawały czy zabawne obrazki. W normalnych warunkach.
Ostatnio jednak mało co robię, gdyż siedzę w mentalnym dołku, ciężko wtedy mi zebrać myśli.

12

Kolorowanki dla dorosłych są rewelacyjnym sposobem na relaks, oderwanie się od rzeczywistości, ja już jestem od nich (i kupowania nowych kredek) uzależniona smile
Poza tym bardzo dużo pracuję (chcę i lubię), poza tym sport, któremu oddaję się prawie każdego dnia, no i koniecznie książka !

13

_v_ napisał/a:
theonlyone napisał/a:
_v_ napisał/a:

kolorowanki

z masą szczegółów smile

np. dzieła sztuki malarskiej w formie obrazków do kolorowania. Te Alfonsa Muchy wymiatają smile

Kolorowanki dla dorosłych z masą szczegółów,niejakiego Alfonsa,ok nic więcej już nie musisz pisać lol

14

theonlyone napisał/a:
_v_ napisał/a:
theonlyone napisał/a:

z masą szczegółów smile

Kolorowanki dla dorosłych z masą szczegółów,niejakiego Alfonsa,ok nic więcej już nie musisz pisać lol

hahhaaha, TAKIE też są wink podejrzewam, że to nawet większą frajda z kolorowania wtedy jest smile

muszę zakupić  w końcu big_smile

15

Ja lubię wyjeżdżać, czy to w związku, czy teraz, kiedy od trzech miesięcy jestem sama.
W tym roku po raz pierwszy zdecydowałam się wyjechać sama na tydzień. Wybrałam Kraków.
Tylko jeden dzień byłam w mieście sama. Dużo wychodziłam. Byłam na świetnych koncertach, gdzie poznałam mnóstwo ludzi z całego świata i muszę powiedzieć, że jeśli w kolejnym okresie wakacyjnym będę sama, zrobię to znowu, ale wybiorę inne miasto.
Rewelacyjne doświadczenie...

16

zaczęłam z tańcem towarzyskim (grupa "dla singli", rotacja partnerów - i trafiła się fajna grupa), robię biżuterię koralikową, wychodzę z lustrzanką i robię zdjęcia, staram się dużo czytać, kolorowanki też są (i jeszcze takie "od kropki do kropki")...

17

Ćwiczę 7 dni w tygodniu mimo lekkiej kontuzji. Jestem chuda, ale tłusta i mi wszystko wisi i się trzęsie. Teraz już mniej. Mam rozpisany plan treningowy na pół roku. Zmieniłam dietę na zdrowszą. Oprócz ćwiczeń siłowych jeszcze biegam i dlatego ćwiczę 7 dni w tygodniu. Nie dam rady wpleść do 40 minutowego treningu fitness dodatkowo 40 minut biegania. Po prostu nie mam siły.

18

Tak jak bylem w zwiazku tak podobnie jako singel zajeciami , hobby , praca zeby nie myslec o glupotach. To co mi sie podoba to to ze jestem wolny i jestem swoim szefem przez 24h , nikt mi nie narzuca ze za dlugo gram lub ide na piwo z kolegami i tyle ^^

19

Lubię czytać książki.
Wolę klasykę niż współczesną literatutę.
Poza tym teatr,czasami opera,filharmonia.
Lubię muzykę klasyczną.Czasami jazz.
Wszystko zależy od nastroju.

Latem,wiosną po pracy to las i rower dla odstresowania.

Nie lubię leżenia na plaży i opalania się.
Lubię zwiedzać.
Robię to  w miarę swoich możliwości czasowych i finansowych.

20

błogie lenistwo.Może ktoś chciałby pogadać lub coś. smile

21

Przez ostatnie lata pracowałem i dalej pracuję zdalnie, a nie mam nikogo, więc ilość wolnego czasu była całkiem spora. Uwielbiam dowiadywać się nowych rzeczy o świecie - to czytam o życiu w Papui, to jakiejś historii z Paragwjau, kręcą mnie takie egzotyczne tematy. Poza tym gram w szachy i czytam książki - ostatnio polubiłem stare pamiętniki i wspomnienia z XIX wieku.

22

A jak sobie organizujecie wyjazdy na wakacje? Ze znajomymi? Sami jeździcie?

23

Nie jeżdżę praktycznie w ogóle wink

24

Samorozwój jest dobry, może nawet niezbędny w życiu ale nie powinno się na siłę zaliczać do niego każdej wykonywanej czynności. Co jeszcze ważniejsze nie warto przejmować się tym co inni sądzą o twoich zainteresowaniach. To co dla jednego będzie zainteresowaniem czy nawet pasją dla drugiego może być kompletną stratą czasu czy nawet marnowaniem życia.

Co do moich sposobów spędzania wolnego czasu to: oglądam anime, czytam mangi, oglądam filmy, gram w gry, trenuję na domowej siłowni, biegam, staram się choć trochę czytać, staram się podwyższyć poziom mojego angielskiego na różne sposoby. Poza wymienionymi próbuję się przełamać czy może powinienem powiedzieć, zmusić do spróbowania jakichś grupowych aktywności.

Karmaniewraca napisał/a:

A jak sobie organizujecie wyjazdy na wakacje? Ze znajomymi? Sami jeździcie?

U mnie tylko samotny wyjazd wchodzi w grę bo nie mam nikogo z kim mógłbym gdziekolwiek pojechać i w związku z tym też chciałbym was o coś zapytać. Czy jest tu ktoś kto wyjeżdżał samotnie za granicę? Jak wyglądał taki wyjazd? Jak się do niego przygotować, o czym szczególnie należy pamiętać? Mowa tu o wyjeździe w charakterze zwiedzania, oglądania i próbowania nowych rzeczy, a nie leżenia na plaży bo to dla mnie za nudne. Mam takie małe postanowienie, że w tym roku w końcu gdzieś wyjadę ale jeszcze nigdy nie byłem za granicą i nawet nie wiem jak się za to zabrać.

25 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-06-17 23:56:22)

Shinigami napisał/a:

U mnie tylko samotny wyjazd wchodzi w grę bo nie mam nikogo z kim mógłbym gdziekolwiek pojechać i w związku z tym też chciałbym was o coś zapytać. Czy jest tu ktoś kto wyjeżdżał samotnie za granicę? Jak wyglądał taki wyjazd? Jak się do niego przygotować, o czym szczególnie należy pamiętać? Mowa tu o wyjeździe w charakterze zwiedzania, oglądania i próbowania nowych rzeczy, a nie leżenia na plaży bo to dla mnie za nudne. Mam takie małe postanowienie, że w tym roku w końcu gdzieś wyjadę ale jeszcze nigdy nie byłem za granicą i nawet nie wiem jak się za to zabrać.

Zdarzało mi się podróżować samotnie. Na początek wybierz sobie jakiś kierunek (najlepiej taki, który jest stosunkowo niedaleko i bezpieczny, czyli generalnie w Europie), znajdź loty (z tanich linii głównie wizzair i ryanair, przy czym jeśli nie jesteś elastyczny w kwestii terminu to zazwyczaj będziesz musiał zapłacić więcej + loty w okresie wakacyjnym czy świątecznym, kiedy większość ludzi wyjeżdża zazwyczaj są najdroższe), ewentualnie bus czy pociąg (to dotyczy raczej krajów sąsiednich, a także miast typu Wiedeń czy Budapeszt), poczytaj, co warto tam zwiedzić (pełno jest blogów na ten temat) i jak tam się dostać (nie wszędzie dojedziesz transportem publicznym), poszukaj noclegów (głównie booking/airbnb), no i do tego błahostki typu wjazd na dowód czy paszport, czy potrzebna wiza. Warto też wykupić ubezpieczenie podróżne. Sprawdź też, jak najlepiej dostać się z lotniska do miasta. Czasem warto też sprawdzić loty z innych miast, bo może być taniej nawet uwzględniając dojazd. Kierunki typu Włochy czy Hiszpania lepiej zwiedzać poza sezonem, taniej, mniejsze tłumy i znośna temperatura. Z mniej typowych kierunków to np. Ryga (loty z Modlina i Krakowa), choć tu weekend wystarczy, by zwiedzić najważniejsze miejsca, chyba że chciałbyś wyskoczyć gdzieś jeszcze.

Ja ogólnie jestem zakochany w Rumunii, ale niestety tam tanie linie z Polski nie latają, więc na pierwszy raz wybierz coś innego smile

26

Shinigami napisał/a:

Jak się do niego przygotować, o czym szczególnie należy pamiętać?

Jedyne czym się różni wyjazd za granicę od takiego w kraju to to że oprócz waluty warto mieć wyrobiony ekuz i kupione dodatkowe ubezpieczenie, bo w niektórych krajach akcje ratownicze są dodatkowi płatne np Słowacja.

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » SINGLE - jak wypełniacie swój wolny czas?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024