Niewyjaśnione cykliczne bóle brzucha - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Niewyjaśnione cykliczne bóle brzucha

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Niewyjaśnione cykliczne bóle brzucha

Witam. Od kilku miesięcy bądź kilkunastu już zmagam się z potwornymi bólami w trakcie miesiączki. Byłam już u kilku ginekologów, miałam robione USG przez jamę brzuszną i nic nie wykazało. Na pierwszym badaniu było jedynie podejrzenie macicy dwurożnej. Potem powiedziano mi że wszystko jest ok, że ''niektórzy tak mają''....
Miałam też gastroskopię. Brałam leki oslonowe na żołądek- nadal te same bóle.

Bóle brzucha, mięśni na całym ciele, kręgosłupa nie pozwalają mi normalnie funkcjonować. To jest ogromne cierpienie, na które nic nie pomaga. Nie mogę już brać leków doustnie (wtedy brałam Ketonal), czopki też odpadają- nie pomagają. Co miesiąc jeżdzę na pogotowie po zastrzyki. Zwykle dostawalam 2- ketonal i jakiś lek przeciwskurczowy.  Dziś dostałam butaryne(lub cos co podobnie brzmi) i polopirynę( beznadziejne, bo nie pomaga). Probowalam przekonac lekarkę by mi dała ketonal ale nic z tego. Była bardzo nieprzyjemna..
Dodam też że poza okresem, czuję bóle jajników. + Chce mi się wymiotować.
Kiedyś mi się zdarzyło że nie mogłam wrócić do domu autobusem, ledwo wytrzymałam w taksówce. Kolana mi sie uginały. miałam wrażenie że tracę przytomność, okropne nudności i osłabienie. Wtedy okazało się, że mam anemię, potem ją wyleczyłam a dolegliwości nadal się utrzymują.

Już nie wiem co robić. Ktoś miał podobny stan? Zalezy mi na odpowiedziach, bo nie chcę już dłużej tego piekła przeżywać. sad
Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niewyjaśnione cykliczne bóle brzucha

Rozumiem, że byłaś u ginekologa, miałaś usg dopochwowe i brzuszne i wykluczył mięsniaki macicy, torbiele, polipy, endometriozę? Zapytaj o zespół przekrwienia biernego miednicy - jest bardzo rzadko diagnozowany przez lekarzy, ale wiele kobiet dowiaduje się w trakcie ciąży że od lat na to cierpi ( w trakcie ciąży bóle się nasilają dlatego) - u mnie lekarz zobaczył to na usg niedawno, a mam mniej bolesne okresy niż Ty.

3 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-08-07 18:47:36)

Odp: Niewyjaśnione cykliczne bóle brzucha

Zrób test na helikobakterie, do kupienia w aptece lub prywatnie test z krwi. Wg lekarzy są mało miarodajne ale jeśli coś by wykazały to masz podstawy by Cię kierowano dalej na sprawdzenie dokładniej. Gastroskopia była ogólna-tak? Czy pod jakimś konkretnym kontem? Bo helikobakteria wychodzi właśnie w gastroskopii ale nie ogólnej.
Jeśli jesteś w desperacji to mogę polecić coś niekonwencjonalnego, co zdiagnozowało 2-letnie bóle u mojej córki. Poczytaj w internecie o teście Volla, biorezonansie, bo pod rożnymi nazwami się pojawia. Tylko ważna rzecz(!!!) nie musisz wykupywać tego co Ci oni proponują, masz prawo odmówić.
Najpierw zobacz co test wykaże (wskaże chociaż kierunek gdzie szukać przyczyn), a potem idź to potwierdź "normalnymi" badaniami i wtedy lecz sie na nfz. Mojej córce w ten sposób właśnie wykryto helikobakterie, a miała 2 lata bóle, gastroskopie, kilku specjalistów (nawet ginekologa co u 11 latki wywołało traumę), stale powtarzane te same badania i nic.... . Dopiero ten test wykazał więc poszłam do laboratorium i prywatnie zrobiłam badanie krwi pod tym kontem i z tym wynikiem do lekarza.
W razie pytań służę pomocą i pisz co Ci wykryto... moze w czymś jeszcze pomożemy.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Niewyjaśnione cykliczne bóle brzucha

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024