Od 2 lat przyjmuję tabletki antykoncepcyjne novynette. Nigdy nie zapomniałam i nie pominęłam żadnej tabletki, aż do wczoraj.. Wczoraj powinnam przyjąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania po 7dniowej przerwie, ale kompletnie wyleciało mi to z głowy. W nocy współżyłam z moim partnerem bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia. Dopiero dzisiaj rano uświadomiłam sobie, że wczoraj powinnam wziąć tabletkę. Planuję wziąć dzisiaj tabletkę "po". Czy to dobre rozwiązanie? I kiedy w takim wypadku miałabym zacząć brać spowrotem novynette?
Tabletkę "po" w Polsce musi przepisać lekarz. Najlepiej idz do ginekologa i wypytaj o wszystko. To jest dobre rozwiązanie jeżeli nie planujesz jeszcze potomstwa. Patrząc na date Twojej wiadomości wzięłaś już tabletkę. Moim zdaniem następnego dnia( dzień po tabl. "po") powinnaś zacząć brać antykoncepcję ale przez pierwszy tydzień stosując dodatkowe zabezpieczanie. Jeżeli chodzi o kwestie etyczne to nikogo nie zabijasz. Świeżo po miesiączce jesteśmy bezpłodne, więc najprawdopodobniej nawet tabletka "po" nie jest konieczna. Daj znać jak potoczyły się dalsze sprawy
Od 2 lat przyjmuję tabletki antykoncepcyjne novynette. Nigdy nie zapomniałam i nie pominęłam żadnej tabletki, aż do wczoraj.. Wczoraj powinnam przyjąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania po 7dniowej przerwie, ale kompletnie wyleciało mi to z głowy. W nocy współżyłam z moim partnerem bez żadnego dodatkowego zabezpieczenia. Dopiero dzisiaj rano uświadomiłam sobie, że wczoraj powinnam wziąć tabletkę. Planuję wziąć dzisiaj tabletkę "po". Czy to dobre rozwiązanie? I kiedy w takim wypadku miałabym zacząć brać spowrotem novynette?
hej i co dalej zrobilas? bo ja tez tak samo zapomnialam tabletki jak ty,tabletki dalej biore testu jeszcze nie zrobilam,A wzielas ta tabletkae po,czy bralas dalej anty?
Mi też się zdarzało zapomnieć o tabletkach. Ten ciągły strach przed nie chcianą ciążę. W końcu dałam się przekonać lekarzowi, że wkładka jest lepszą metodą antykoncepcji. Nie bardzo mogłam sobie pozwolić finansowo, ale okazało się ,że mam porządnego lekarza, który powiedział, że wkładki Levosert można założyć za darmo. Wspomnę, że jestem z małego miasteczka. Bo czytałam w innych wątkach, że dziewczyny muszą płacić, a może poprostu nie umieją dochodzić swojego.
Proponuję założenie wkładki antykoncepcyjnej (jak już ktoś pisał ,że levosert można założyć za darmo, w ramach nfz) wtedy nie będziesz miała obaw antykoncepcyjnych
Polecasz dziewczynie wkładkę domaciczną nie wiedząc czy już rodziła i założyłaś sobie konto tylko po to, żeby jej pomóc, tak?