Cześć, sytuacja wyglada nastepująco: od 2 lat biorę tabletki antykoncepcyjne Regulon i nigdy nie miałam z nimi żadnego problemu. W zeszłym tygodniu po 7-dniowej przerwie powinnam wziąć pierwszą tabletke z nowego opakowania w środę o 21, lecz wzielam dopiero w czwartek o 20 tą z czwartku, a tej ze środy nie wzielam wcale. Potem bralam je juz normalnie w piatek i sobote, i wlasnie w sobote doszlo do stosunku i obawiam się, że również do zapłodnienia :-( jestem tak zestresowana że nie mogę normalnie funcjonować. Dziś od rana boli mnie brzuch, nie wiem czy to objaw ciąży, czy może sobie wkręcam? Mam też białe upławy. Naczytałam się, że pominięcie pierwszej tabletki znacznie zmniejsza ochronę przed ciążą. Co i tym sądzicie? Ja siedzę jak na szpilkach, a test ciążowy mogę zrobić dopiero za pare dni :-(
Nikt nic? :-(
no akurat jeśli zapomnisz pierwszej tabletki z cyklu, to powinnaś ją wziąć jak najszybciej, w takim wypadku w czwartek powinnaś wziąć 2 i przez 7 dni dodatkowo się zabezpieczać. musisz zrobić test ciążowy, wtedy będziesz mieć pewność. póki co może te objawy mogą być bardziej urojone niż prawdziwe, bo się denerwujesz
także spokojnie, zrób test i się nie zadręczaj.
a, i białe upławy to naturalna część cyklu, więc to raczej nie świadczy o ciąży
Dziekuje za wsparcie :-) naprawde az tak mozna sobie uroić objawy?
6 2016-10-25 18:41:04 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2016-10-25 18:41:40)
Tabletek nie biorę, więc akurat nie znam się na hormonalnej antykoncepcji, natomiast jestem w ciąży i powiem Ci jedno: od soboty minęło 3 dni a Ty myślisz, że już masz objawy ciąży (jeśli w ogóle w niej będziesz)? Ochłoń, usiądź i włącz myślenie, bo Ci umysł panika odebrała
mi test z krwi wykazał ciążę ponad 2 tyg później od momentu dni płodnych. A pierwsze objawy miałam w 8 tygodniu ciąży.
to wszystko dzieje sie u ciebie ze stresu,tez tak mialam,tak jak ty nie wzielam 1 tabletki po przerwie,ale w ciazy na szczescie nie jestem,a test robilam dopiero w tym dniu co zaczynalam kolejne opakowanie tabletek,ale do tego czasu stresik byl.
Dzieki dziewczyny :-) zrobiłam test ciążowy po 12 dniach od ewentualnego zaplodnienia i wyszedł negatywny. Niby to test który potrafi wykryć ciążę bardzo wcześnie, lecz w internecie naczytałam sie o przypadkach że testy wychodziły dziewczynom negatywnie, a dopiero po terminie miesiączki były pozytywne i znowu panikuję :-( minelo prawie 2 tygodnie i wciaz pobolewa mnie brzuch
Nie wpadłaś na to, że brzuch może boleć ze stresu? Wiele osób przed ciężkim egzaminem albo czymś, co wywołuje u nich zdenerwowanie, odczuwa bóle brzucha. Kup sobie jakieś bezpieczne, ziołowe środki uspokajające (poproś o poradę farmaceutę w aptece), możesz też pić melisę - to Ci na pewno nie zaszkodzi, a pewnie pomoże.
P.S. W tytule napisałaś, że jesteś w ciąży, choć przecież tego nie wiesz - to mylące.
Olinka wiem, że brzuch może boleć ze stresu, ale mnie boli w dole brzucha :-(
Test i spotkanie z lekarzem to najlepsze rozwiązanie. Nie stresuj się na zapas, bo to bez sensu. Nie wydaje mi się, aby jedna tabletka zaważyła aż tak. Chyba się trochę nakręciłaś.