Witam mieszkam w Niemczech od 8 miesiecy nie pracowalam
Gdyz utrzymywalam sie z tego co w polsce zarobilam
I bylam w polsce takze w urzedzie dla bezrobotnych ubezpieczona. Zaszlam w
Ciaze i co teraz moj partner nie ma stalego obtwatelstwa tutaj nie jest z europy czy mam jaka kolwiek szanse na zasilek dostanie mieszkania gdzie
Moge sie
Zglosic jestem sama tutaj rodzina jest w polsce ale obiecalam sobie ze dam rade nie pracowalam odkad tu jestem posiadam tylko meldunek i pojde sie prywatnie ubezpueczyc w aok. Chce wszystko tylko i wylacZnie dla dziecka
Zrobic mam 22lata bede mloda mama nie planowlam tego, ale jestem bardzo wierzaca i nie przyszla mi do glowy aborcja w nieczech jestem sama partner pracuje na czarno i Jezdza do swojego kraju za bardzo to on mi nie pomze z czego zadowolona nie jestem ale prosze gdziw
Moge isc to zglosic w Berlinie mam jakies szanse na socjal wszystko dla tej
Malej 6tygodniowej fasolki prosze o jaka kolwiek podpowiedz pobiewaz jestem tu sama i tym bardzej wszystko mi sie
Przyda dobranoc ja ze stresu spac nie
Moge i odnalazlam was tutaj z gory dziekuje
2 2016-08-01 03:45:06 Ostatnio edytowany przez diana-1971 (2016-08-01 08:26:52)
Witam mieszkam w Niemczech od 8 miesiecy nie pracowalam
Gdyz utrzymywalam sie z tego co w polsce zarobilam
I bylam w polsce takze w urzedzie dla bezrobotnych ubezpieczona. Zaszlam w
Ciaze i co teraz moj partner nie ma stalego obtwatelstwa tutaj nie jest z europy czy mam jaka kolwiek szanse na zasilek dostanie mieszkania gdzie
Moge sie
Zglosic jestem sama tutaj rodzina jest w polsce ale obiecalam sobie ze dam rade nie pracowalam odkad tu jestem posiadam tylko meldunek i pojde sie prywatnie ubezpueczyc w aok. Chce wszystko tylko i wylacZnie dla dziecka
Zrobic mam 22lata bede mloda mama nie planowlam tego, ale jestem bardzo wierzaca i nie przyszla mi do glowy aborcja w nieczech jestem sama partner pracuje na czarno i Jezdza do swojego kraju za bardzo to on mi nie pomze z czego zadowolona nie jestem ale prosze gdziw
Moge isc to zglosic w Berlinie mam jakies szanse na socjal wszystko dla tej
Malej 6tygodniowej fasolki prosze o jaka kolwiek podpowiedz pobiewaz jestem tu sama i tym bardzej wszystko mi sie
Przyda dobranoc ja ze stresu spac nie
Moge i odnalazlam was tutajz gory dziekuje
Jak Ty być emigrantka z Polski i nigdy nie pracować w Niemczech, Tobie nie należeć się socjal i mieszkanie tam. Ty wracać do Polski po 500+.
Twój partner teraz , nie jeździć dużo do swego kraju tylko szukać legalna praca. On musieć dużo pracować, dla Ciebie i fasolki.
Mam nadzieje że, pomogłam.
A czy do tej pory Byłaś zameldowana, i ubezpieczona??? Czarno to widzę, facet na czarno, Ty bez jakiejkolwiek pracy... nawet żeby kindergeld dostać będzie ciężko to załatwić . W job center nie pomogą.
4 2016-09-03 09:58:35 Ostatnio edytowany przez Gosia1962 (2016-09-03 10:02:43)
Nie masz szans ani na zasilek, ani na ubezpieczenie. Gdyby tak bylo, to WSZYSTKIE kobiety z Polski, Bulgarii, Rumunii...itp (z nowych krajow UE) przyjechalyby do Niemiec sie leczyc i rodzic. To, ze masz partnera, ktory mieszka w Niemczech, nikogo nie interesuje.Dziewczyny, jestescie lekkomyslne.Jesli sama sobie wykupisz ubezpieczenie w AOK, na siebie i dziecko, to bedzie to bardzo duza suma.Ja czytam ten post i nie wierze, ze mozna byc tak lekkomyslnym. Zasilek nalezy ci sie tylko wtedy, gdy pracowalas w Niemczech LEGALNIE 12 miesiecy i placilas skladki. Ja pracuje w Jobcenter i denerwuje mnie stwierdzenie: on pracuje na czarno. A ja place ogromne podatki i nie lubie pasozytow. Wracaj do Polski, wez ze soba swojego kolege, moze Ojczyzna wam pomoze.