Trudna miłość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Trudna miłość

Witam, piszę na forum dlatego, że nie mam nikogo bliskiego z kim mogłabym porozmawiać na tego typu tematy.

Jestem w związku od dwóch lat, oboje zostawiliśmy dla siebie partnerów bo bardzo się w sobie zakochaliśmy.
Ja wyprowadziłam się z domu aby móc zamieszkać z nim kilkaset km od domu aby zacząć wszystko od nowa.

Początki były w miarę udane, wiele miłości, zrozumienia i wspólnych rozmów. Po jakimś czasie zaczynały się sceny zazdrości z jego strony.
Zaczęliśmy się kłócić o przeszłość wypominając sobie nawzajem ile dla siebie zostawiliśmy (wiem że to błąd).

Postanowiliśmy wyjechać z kraju aby się czegoś dorobić ale wcale nie jest lepiej. Mieszkamy sami, prawie w ogóle nie mamy znajomych, ja prawie całe dnie siedzę w domu bo pracuję tylko 3 razy w tygodniu a jego prawie całymi dniami nie ma.

Wielokrotnie podejrzewał mnie o zdradę, mimo że nie miał na to żadnych podstaw. Siedzę w domu jest źle, pracowałam na cały etat to też było źle...

Od jakiegoś czasu mój facet ( 31 lat) obraża się o tzw. pierdoły. Wystarczy, że zażartuję z czegoś albo coś powiem nie tak a on już jest obrażony. Zdarza się, że nawet nie wiem o co chodzi a on nie chce mi powiedzieć. Wtedy następują dni ciszy... Nie idzie rozmawiać, tłumaczyć...

Strasznie mnie denerwują te jego "fochy" bo jest to dla mnie dziecinne zachowanie, nie idzie z nim w ogóle rozmawiać, jak tylko zaczynam coś mówić ignoruje mnie co strasznie podjudza moje nerwy.

Ogólnie odkąd mieszkam z nim strasznie się wyciszyłam ale jak się pokłócimy jestem jak tykająca bomba.. Wielokrotnie chciałam po prostu odejść i mieć święty spokój ale nie potrafię. Po przemyśleniu wszystkiego wiem, że kocham go i ciężko by mi było..

Wielokrotnie słyszałam niemiłe słowa z jego ust za które nawet nie potrafi przeprosić, wszystkie tłumaczenia z jego strony są wymuszane dla niego najlepiej by było gdybyśmy w ogóle nie wyjaśniali sobie naszych niedomówień a ja lubię wszystko wyjaśnić.

Ciężko mi się żyje z kimś na kim tak naprawdę nie mam oparcia, w związku z tym, że mieszkamy za granicą a ja w miarę znam język ( on w ogóle) wszystko jest na mojej głowie. Wszelkie urzędy, mieszkanie, opłaty, zakupy dosłownie wszystko.. On ma wszystko na tacy podane i wszystko o co poprosi załatwione. Niestety ale od jakiegoś czasu czuję się jakbym to ja była mężczyzną w tym związku bo nie pamiętam nawet kiedy mogłam na niego liczyć...

Nie chciałabym kończyć związku z tych powodów (chociaż czasami jest ciężko wytrzymać), chciałabym raczej jakiejś dobrej rady jak mogłabym dotrzeć do niego.

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudna miłość

Musisz z nim naprawdę poważnie porozmawiać choć i tak to nie zawsze pomaga. Otwarcie spytaj czy czuje do ciebie to co czuł może z jego strony uczucie wygasło

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024