"Gwiezdne wojny" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » "Gwiezdne wojny"

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: "Gwiezdne wojny"

Jest to moja ulubiona seria filmów. Mimo, iż moja data urodzenia wypadła wiele lat po premierze VI części, jestem wielkim miłośnikiem Oryginalnej Trylogii i jednocześnie nie znoszę Prequeli. Uważam je za porażkę. Jedyny pozytywny element w Prequelach to postać Kanclerza/Imperatora. Dlatego bardzo przypadła mi do gustu VII część, która klimatem bardzo przypomina Klasyki. Klasyki i VII część to wspaniałe filmy opowiadające o heroizmie, przygodzie, poświęceniu i miłości między rodzeństwem. Co myślicie o tych filmach?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Gwiezdne wojny"

Siódemka nie przypomina klimatem Oryginalnej Trylogii, tylko zrzyna z niej wszystko jak leci, a to spora różnica.

3

Poza kultowymi trzema pierwszymi (a raczej ostatnimi!) pozostałe części "sagi", to przerost formy nad treścią.

4

uwielbiam :-) kiedyś w kinie trylogia Star wars to było wydarzenie. Dzisiaj nawet najlepsze efekty i wodotryski już nie robią takiego wrażenia.

5 Ostatnio edytowany przez Kareena (2016-07-29 10:50:59)

Oryginalna trylogia to ciekawy pomysł i fabuła, ale beznadziejne efekty specjalne i zmarnowane sceny. Aktorsko też moim zdaniem słaba. Wolę nowsze części, bo przynajmniej jest na co popatrzeć.
Episode VII ma swoje wady, ale oceniam go na bardzo dobry.

6

Kareena napisał/a:

Oryginalna trylogia to ciekawy pomysł i fabuła, ale beznadziejne efekty specjalne i zmarnowane sceny. Aktorsko też moim zdaniem słaba. Wolę nowsze części, bo przynajmniej jest na co popatrzeć.
Episode VII ma swoje wady, ale oceniam go na bardzo dobry.

Dziecko kochane, w połowie lat 70-tych, obecne możliwości generowania efektów specjalnych przy użyciu programów komputerowych były jeszcze w fazie określanej jako s/f. smile
Co najlepsze, we wcześniejszym o dobre sześć lat "2001: Odyseja kosmiczna" (1968) Stanley'a Kubrick'a, filozoficznie odnoszącym się do miejsca człowieka we Wszechświecie, efekty specjalne były moim zdaniem, na jeszcze wyższym poziomie, a przy tym, zachowano realia związane z tym, że w kosmicznej pustce, fale dźwiękowe się nie rozchodzą.

7

Co myślimy?
Że jednak powinni nauczyć się montować przegrody, albo chociaż kraty w tunelach Gwiazd Śmierci wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » "Gwiezdne wojny"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024