Mój były założył konto na portalu randkowym - i co z tego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój były założył konto na portalu randkowym - i co z tego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez QueenOfPeace (2016-07-20 09:17:55)

Temat: Mój były założył konto na portalu randkowym - i co z tego?

Trochę zdziwiła i zirytowała mnie samą moja reakcja na wieść o tym, że mój były założył sobie jedną z randkowych aplikacji. W dużym skrócie, już nie wchodząc w zbędne szczegóły - po naszym rozstaniu bardzo długo nie mogłam dojść do siebie. Trochę ponad dwa lata każdy dzień naznaczony był myśleniem o nim, pobudkami w środku nocy jak po złym śnie, zastanawianiem się czy kogoś ma/kiedy będzie miał/jaka ona będzie. Zgodzę się, że nie było to zdrowe i podchodziło pod obsesję - po prostu nie mogłam pogodzić się z rozstaniem, bo uważałam, że jest w 100% moją winą, a dodatkowo on był pierwszą miłością mojego życia (a miałam 24 lata). Spotykałam się z innymi, ale kończyło się to szybciej niż zaczynało (bo nie byli nim), rzuciłam się więc w pęd pracy i hobby.

Szczęśliwie w pewnym momencie zaczęło się to zmieniać - zaczynałam czuć się lepiej sama ze sobą, po jakiejś przerwie znowu randkowałam i ostatecznie znów się zakochałam smile Złapałam się na tym, że nie myślę o byłym, że moje uczucia wygasły (jakiś tam sentyment oczywiście pozostał, ale nic poza tym). Na dźwięk jego imienia wypowiadanego przez wspólnych znajomych żołądek nie podchodził mi już do gardła w oczekiwaniu na to, co powiedzą (może kogoś ma?). Wreszcie zrobił się dla mnie obojętny i coraz rzadziej wracałam do niego myślami, a jeśli już to w dość neutralny sposób - dopuściłam do siebie myśl, że kogoś będzie miał i jest to bardzo naturalne. Co najważniejsze - nie chciałam z nim już być (a było to marzeniem tych ostatnich miesięcy).

Aż do wczoraj. Dowiedziałam się od kogoś, że ma tę aplikację. Poczułam się bardzo dziwnie. Może dlatego, bo kiedyś sama ją miałam i bałam się (strach był wtedy moim drugim imieniem), że w końcu się na niego natknę i znowu się podłamię. Z ulgą usunęłam tę głupią aplikację i byłam zadowolona, że prawdopodobnie nawet jeśli ją założy, to nigdy się o tym nie dowiem. Z ciekawości obejrzałam jego profil - wrzucił tam zabawny opis, swoje fajne zdjęcia - pomyślałam tylko jakim powodzeniem musi się tam cieszyć. No i przechodząc do sedna - skąd moja reakcja? Myślę, że wkrótce minie i całkowicie o tym zapomnę, niemniej denerwuję się na siebie, że w końcu będąc szczęśliwa znowu coś na to moje szczęście wpłynęło. Coś, co zdecydowanie nie powinno, bo poświęciłam temu zbyt wiele czasu, energii i zdrowia. Jednym słowem wolałabym tego nie wiedzieć.

Sentyment? Fakt, że on był moją pierwszą miłością? Część dawnego uczucia, która będzie mi jednak towarzyszyć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój były założył konto na portalu randkowym - i co z tego?

Już tak mamy,że nawet po długim czasie chcąc nie chcąc
zastanawiamy się jak nasza była połówka sobie radzi,
co się z nią dzieje itd.
I czasem zakłuje serce,choć przecież już mamy nowego
faceta z którym jesteśmy szczęśliwe.
Gdybyśmy były obojętne,nie interesowałby nas los
innych,szczególnie tych,którzy byli kiedyś tak bliscy.
Uczucia to normalna rzecz i nie warto się ich bać,
trzeba umieć je oswoić.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój były założył konto na portalu randkowym - i co z tego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024