Obrażony chłopak - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Obrażony chłopak

Hej dziewczyny!

Jestem w związku 1,5 roku. Przez rok mieszkaliśmy razem i było naprawdę cudownie, wiadomo czasem się o cos poklocilismy ale rzadko i o błahostki. Po prostu nie sądziłam że mogę się tak z kimś dopasować.
Teraz na jakiś czas musimy się rozstać, tzn żyć w związku na odległość. Minął miesiąc i wszystko układało się super, częste rozmowy na Skypie, dużo wiadomości, no nie czułam żadnego zagrożenia.
Wczoraj napisał do mnie mój eks chłopak, chciał się spotkać itp. Niepotrzebnie pokazalam te wiadomości mojemu obecnemu bo strasznie się obraził... zaskoczylo mnie to bo pokazalam je tylko dlatego żeby pokazać jak splawiam tamtego i ze może czuć się bezpieczny. Mój chłopak powiedział jednak że to co mu napisałam brzmi tak jakbym nie chciała się z nim spotkać tylko dlatego że mam chłopaka który mi nie pozwala (a to wcale nie miało takiego wydźwięku). Potem w ogóle nie chciał gadać. Przeprosilam go wiele razy itp ale to na nic, albo się nie odzywa, albo jest do mnie chamski jak nigdy... nie wiem co mam robić, jestem załamana, jeszcze w kontekście tej odległości. Myślałam ze mu przejdzie (to było wczoraj rano) ale mam wrażenie że jest coraz gorzej. Bardzo się boję że ze mną zerwie. Potrzebuję zgody z nim, bo za kilka dni mam bardzo ważny egzamin, a na niczym nie mogę się skupić.

Proszę, powiedzcie mi co byście zrobiły na moim miejscu? Może zamiast się tak płaszczyc lepiej sama przestanę się póki co odzywać? To dla mnie trudne i bardzo panikuje bo to związek z moich marzeń i nie wyobrażam sobie go kończyć, szczególnie przez coś takiego... jak z tego wybrnąć ;(?

Z góry dziękuję za wszelkie rady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Obrażony chłopak

Jakby to był związek z Twoich marzeń to nie byłoby tego tematu. A facet jest zwykłym Kubusiem Fochatkiem.

3

Masz teraz nauczkę na przyszłość gdzie sprawdza się pewne powiedzenie: Czego oczy nie widzą, temu sercu nie żal smile

Skończ z nim te cackanie i powiedz stanowczo, że "były chciał się spotkać ale go zlałaś więc o co tobie kurka chodzi? Lepiej wracaj szybko dzieci płodzić niż się fochać jak 6letnia dziewczynka w piaskownicy której zajumali łopatkę" ... lub coś podobnego wink

4

Kubuś Fochatek <3  Po ile macie lat? Przecież nic złego nie zrobiłaś, wiem, że nie ma miłości bez zazdrości, ale bez przesady...Z drugiej strony sama byłam na emigracji i trochę go rozumiem...on tam jest bardzo samotny, to jest takie straszne uczucie jak się jest tyle km od domu...to go może trochę usprawiedliwiać. Też miałam pretensje do swojego chłopaka, że za mało uwagi mi poświęca, a on wolał ograniczyć kontakt ze mną żeby nie cierpieć- związek się szybko przez to rozpadł. Bądź z nim i okaż mu, że każdego dnia czekasz na niego, on musi się czuć ważny i bezpieczny.

5

Ogólnie nie jestem zwolenniczką stwierdzenia, że "tylko winny się tłumaczy", ale myślę, iż tutaj znalazłoby to zastosowanie. Nie zrobiłaś niczego złego, a korząc się przed swoim facetem dodajesz mu tylko napędu do dorabiania zbędnej ideologii tam, gdzie jej nie ma. Wiem z doświadczenia, że ciężko takie sytuacje olać, bo sama jestem typem, co to położyć się spać bez zgody nie umie, ale czasem trzeba. Bez agresji czy wyrzutów, prosto z mostu - jesteś z nim, bo chcesz być z nim. Eksa nie chcesz i nie masz w tym temacie nic do dodania, nie widzisz też pożytku z obrażania się i sztucznego podtrzymywania stanu zimnej wojny. On zaś, ten Twój, powinien się zastanowić, czemu właściwie kieruje negatywne emocje na osobę, z którą jest i którą - jak mniemam - kocha.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024