Witam mam 20 lat i ostatnio współżyłam z moim chłopakiem bez zabezpieczania, według kalendarzyka nie były to dni płodne. Chłopak nie doszedł we mnie ani nawet nie był blisko. Wiem ze każdy taki stosunek to duże ryzyko, ale czy na pewno już ciąża? Naczytałam sie tyle w internecie, że już chyba uroiłam sobie wszystkie objawy jakie mogą być... Jakoś teraz czyli 3 dni przed okresem zaczęłam strasznie dużo sikać, a to podobno pierwszy objaw, zauważyłam duże niebieskie żyły na piersiach (wcześniej nie zwracałam uwagi), straszliwie bolą mnie krzyże, a śluz jest taki dziwny biały, nie lepki, jest go malutko i w dodatku ma dziwny zapach... strasznie sie boję.
Zrób badanie krwi BetaHCG tu nikt Ci nie powie czy to ciąża czy nie bo objawy są różne u każdej kobiety a niektóre nawet ich nie mają. Nie doszukuj się zrób krew i będziesz wiedzieć
Trzy dni PRZED okresem to za wczenie na jakiekolwiek badanie, tak samo jak na objawy ciąży.
Bardzo sie martwie, bo zauwazyłam duze niebieskie zyły na moich piersiach... nie bolą mnie ani nic, w internecie przeczytałam ze to pierwszy objaw ciąży... Okres powinnam dostać po jutrze...
Bardzo sie martwie, bo zauwazyłam duze niebieskie zyły na moich piersiach... nie bolą mnie ani nic, w internecie przeczytałam ze to pierwszy objaw ciąży... Okres powinnam dostać po jutrze...
W necie piszą różne rzeczy, poczekaj na okres, jak nie dostaniesz wtedy, test albo badania. Panikujesz a my i tak Ci nie powiemy czy jesteś czy nie, nikt nie jest jasnowidzem.
Wiem ze nie warto panikować, ale pytam czy te zyly to od razu oznaka ciąży?
zauważyłam duże niebieskie żyły na piersiach (wcześniej nie zwracałam uwagi),
Kobieto, skoro nawet nie wiesz, czy te żyły na piersiach to u Ciebie norma, jak mamy Ci odpowiedzieć czego jest to objaw ?
Tak ciezko jest isc na stacje kupic gumy, albo do ginekologa po recepte na pigułki..
Ludzie ludzie..
Wiem nie pierwszy taki temat i nie ostatni..
Na badanie beta hcg za wczesnie nie jest napewno, wiec mozesz smialo isc, na test za wczesnie bo nawet w terminie spidziewanej miesiaczki moze wyjsc negatyw..
Co do objawow i internetowej fantazji to temat rzeka.. warto zavzac sie poprostu obserwowac a najlepiej zabezpieczać
Pozdrawiam
Tak ciezko jest isc na stacje kupic gumy, albo do ginekologa po recepte na pigułki..
Ludzie ludzie..
Wiem nie pierwszy taki temat i nie ostatni..
Na badanie beta hcg za wczesnie nie jest napewno, wiec mozesz smialo isc, na test za wczesnie bo nawet w terminie spidziewanej miesiaczki moze wyjsc negatyw..
Co do objawow i internetowej fantazji to temat rzeka.. warto zavzac sie poprostu obserwowac a najlepiej zabezpieczać
Pozdrawiam
Nie chciało się jej kupić gumek za dyszkę, a będzie lecieć do laboratorium i betę robić za 4 dychy?
Wątpliwe.
To juz sprawa autorki:)
Chciala wiedziec jakie ma pole manewru po upojnej nocy..
Naprawdę nierozumie po co pisac na forum jakie sie ma objawy i czy to ciaza.. Ba po co sie dreczyc po kazdej takiej " przygodzie" najtansze refundowane pigulki kosztuja tyle co paczka czipsow bo jakies 3,60 stediril jak sie nie myle z nazwa, i mozesz szalec do woli, nawet zaplanowac sobie okres na wakacje, a koszt najtanszych 3 gumek to tez pewnie kwestia 4 zl...
I po co panikowac jak mozna zapobiec..
Ps jeszcze, i nie piszcie blagam ze kolejki do gin na 3 mc do przodu.. Guzik prawda po recepte mozesz isc niezapisana:)
Ps jeszcze, i nie piszcie blagam ze kolejki do gin na 3 mc do przodu.. Guzik prawda po recepte mozesz isc niezapisana:)
Tak było, gdy byłam w ciąży. Teraz nie ma opcji się dostać bez bycia zapisaną, przynajmniej u mnie w mieście.
Dzwoniłam jakiś tydzień temu i zaproponowano mi termin wizyty na koniec grudnia...
saya16 napisał/a:Ps jeszcze, i nie piszcie blagam ze kolejki do gin na 3 mc do przodu.. Guzik prawda po recepte mozesz isc niezapisana:)
Tak było, gdy byłam w ciąży. Teraz nie ma opcji się dostać bez bycia zapisaną, przynajmniej u mnie w mieście.
Dzwoniłam jakiś tydzień temu i zaproponowano mi termin wizyty na koniec grudnia...
Ej no to nie fajnie:/
U nas po recepte mozesz przyjsc z przyslowiowej drogi, na recepte nie ma zapisu
Warto by bylo żeby kazda dziewczyna ktora miewa chwile uniesien i slabosci sie jednak dowiedziala jak to jest w jej okolicy:p
Tabletki anty czy tam 72 h po:)
Ej no to nie fajnie:/
U nas po recepte mozesz przyjsc z przyslowiowej drogi, na recepte nie ma zapisu
Warto by bylo żeby kazda dziewczyna ktora miewa chwile uniesien i slabosci sie jednak dowiedziala jak to jest w jej okolicy:p
Tabletki anty czy tam 72 h po:)
Pigułką - po można wziąć tylko w ostateczności, nie można jej łykać jak cukierków bo ma się chwilę uniesień i słabości. Seks należy uprawiać " z głową ".
Pigułki po, są bombą hormonalną dla organizmu i zbyt częste ich branie, może spowodować wiele szkód.
Od zabezpieczenia jest antykoncepcja, cały jej wachlarz, zawsze można coś wybrać dla siebie.
Hej hej bo sie troche to zaplatalo:p
Ja nie pisze ze to ostatecznosc jedyne wyjscie trzeba wziasc i koniec.
Bo po tej dyskusji z przymruzeniem oka chyba widac lekki sarkazm, ile kto na co by wydal:)
Ale dobrze tez zaopatrzyc sir w recepte na pigolke po np na jakims wyjezdzie oczywiscie w kraju gdzie mozna zawsze wykupic ja w polskiej aptece..
Lub gdy sie jest przekonanym ze sex bez zabezpieczenia tj w tym przypadku to bym kolosalny blad, chyba jednak jest dobrze zapobiec ciazy w chwili zaplodnienia jesli nie czuje sie na silach jesli chodzi o macierzynstwo i cale reszte dopisanej histori, niz do konca zycia zalowac i Bóg wie co myslec o wlasnym potomstwie po partnerze z "chwili slabosci"
Taka prawda jedna kobietka sobie poradzi z niechciana ciaza, pokocha dzieciatko i ulozy sobie zycie, inna natomiast moze obwiniac o pasmo niepowodzen zyciowych malutkie dziecko- owoc takiej wlasnie oto przygody..
Zalozycielka tematu to mlodziutka panikujaca osoba niewiemy co bedzie, sama sie nie odzywa co z miesiaczka lub testem..
Moze juz zabrnelam za daleko z wyobraznia no ale sadze jednak ze nie przesadzam;p
Nie mowie żeby sie nie zabezpieczac i latac po kazdym stosunku po recepte i placi po 80 zl i wiecej za przygode.. Nie o to mi chodzi przeciesz:)
Smiejemy sie razem z CYNGLI przeciesz co jest tanszym rozwiazaniem byle by nie panikowac po fakcie
Pozdrawiam
Pigulka na wszelki wypadek???
Na wszelki wypadek to sie gumki nosi!
Jak mozna sie nie zabezpieczyc a potem panikowac? Chwila uniesienia nie jest dla mnie zadnym wytlumaczeniem. W kazdej chwili, nawet uniesienia trzeba myslec o antykoncepcji.
Pigulka na wszelki wypadek???
Na wszelki wypadek to sie gumki nosi!
Jak mozna sie nie zabezpieczyc a potem panikowac? Chwila uniesienia nie jest dla mnie zadnym wytlumaczeniem. W kazdej chwili, nawet uniesienia trzeba myslec o antykoncepcji.
Co 3 temat zakłada tu dziewczyna badz chlopak który nie myśli w takiej chwili o antykoncepcji akonsekwencjach ti mysli na 4 dni przed okresem:p
W kazdym temacie te same informacje, mam takie a takie objawy, byl stosunek ale przerywany, byla owulacja a moze jej nie bylo:p jestem w ciąży czy nie jestem..
A tutaj same wrozbitki i tak wrozymy kazdej pokolei:)
Takie parszywe czasy ze zamiast z braku wiedzy zajrzec w ksiezki z podstawówki to internet jest zrodlem wiedzy
Takie parszywe czasy ze zamiast z braku wiedzy zajrzec w ksiezki z podstawówki to internet jest zrodlem wiedzy
Żeby choć ten Internet był źródłem wiedzy, to jeszcze byłoby całkiem ok, w końcu sieć pełna jest mądrych treści, wystarczy dobrze poszukać, ale niektórzy wolą nie wiedzieć, a kiedy coś się dzieje, to dopiero wtedy panikują i... pilnie usiłują dowiedzieć .
Jesteś czy nie jesteś na to już za późno:-)