Czy kobiety robią takie rzeczy mężczyznom? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy kobiety robią takie rzeczy mężczyznom?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

1 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2016-07-09 08:12:24)

Temat: Czy kobiety robią takie rzeczy mężczyznom?

Tytuł wątku 'zamierzenie' śmieszny w kontekście jego treści.

Zastanawia mnie jak często kobiety przejawiają tego typu zachowania, oraz jak jest to odbierane przez mężczyzn. Chodzi mi o pewne zachowania/gesty w trakcie/przed/kontakt-u/em.

Czy 'normalnym' jest że kobieta w trakcie/na wstępie próbuje muskać swoimi ustami/całować rękę faceta?

Czy 'normalnym' jest że muska go/całuje po szyi?

chwyta w pasie od tyłu?

całuje w okolicach brzucha/klatki piersiowej?

itd.

Czy robicie/robiłyście którąś z tych rzeczy swoim partnerom? Jeśli tak, to jak się wtedy czułyście/czujecie? czy nie wydaje Wam się to nieco hmm...'męskie'? Nie miałyście/macie takiego poczucia że coś tu nie gra?

A jak mężczyźni zapatrują się na takie zachowania kobiet? Czy spotyka się to w ogóle często? Czy jest pożądane (w sensie - to, takie gesty), czy może raczej jakoś odpycha?

Przyznam że często odczuwałam/odczuwam chęci aby robić tego typu rzeczy, ale nigdy się nie odważyłam, bo takie gesty kojarzą mi się bądź co bądź z zachowaniem 'przynależnym' facetom. Jak to jest u Was?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy kobiety robią takie rzeczy mężczyznom?

mowi sie, ze to u kobiety strefa erogenna jest cale cialo wink

ale u mezczyzn rowniez jest wiecej stref erogennych niz tylko penis wink

np. jednemu z moich partnerow pokazalam jak przyjemne moga byc pieszczoty sutkow (tak! mezczyzni maja sutki i tak! kobieta moze je piescic) - byl wniebowziety wink

ale mysle, ze to zalezy od otwartosci drugiej strony. wielu mezczyzn np. nigdy nie pozwoli kobiecie, zeby ta piescila ich prostate (dlaczego? bo trzeba do tego wlozyc palec w pupe wink )

no i trzeba brac pod uwage, ze nawet po sprobowaniu czegos, ktos jednak moze tego nie polubic.

przyjelo sie ze niektore pieszczoty moze dawac tylko mezczyzna kobiecie, ale to mit. trzeba tylko znalezc otwartego partnera, a zareczam, ze odleci, jak bedziesz gryzla i piescila jego ucho wink

w seksie skupiam sie na tym, co daje obojgu przyjemnosc, nigdy nie myslalam, czy jakies zachowanie jest bardziej meskie, czy bardziej kobiece. ale dla mnie akurat nie ma tabu w seksie, wiec nie nadaje sie na statystyczna Polke wink

3

Wszystko co sprawia przyjemnosc obu stronom jest "normalne" smile

4 Ostatnio edytowany przez żabaaaaaaa! (2016-07-09 09:15:17)

lilly25 napisał/a:

Tytuł wątku 'zamierzenie' śmieszny w kontekście jego treści.

Zastanawia mnie jak często kobiety przejawiają tego typu zachowania, oraz jak jest to odbierane przez mężczyzn. Chodzi mi o pewne zachowania/gesty w trakcie/przed/kontakt-u/em.

Czy 'normalnym' jest że kobieta w trakcie/na wstępie próbuje muskać swoimi ustami/całować rękę faceta?

Czy 'normalnym' jest że muska go/całuje po szyi?

chwyta w pasie od tyłu?

całuje w okolicach brzucha/klatki piersiowej?

itd.

Czy robicie/robiłyście którąś z tych rzeczy swoim partnerom? Jeśli tak, to jak się wtedy czułyście/czujecie? czy nie wydaje Wam się to nieco hmm...'męskie'? Nie miałyście/macie takiego poczucia że coś tu nie gra?

A jak mężczyźni zapatrują się na takie zachowania kobiet? Czy spotyka się to w ogóle często? Czy jest pożądane (w sensie - to, takie gesty), czy może raczej jakoś odpycha?

Przyznam że często odczuwałam/odczuwam chęci aby robić tego typu rzeczy, ale nigdy się nie odważyłam, bo takie gesty kojarzą mi się bądź co bądź z zachowaniem 'przynależnym' facetom. Jak to jest u Was?

A ...fuj! Jak mozesz nawet pisać takie bezeceństwa?
Kobieta to powinna "leżeć jak kłoda" przecież...
Ech...
Podpisuję się pod wypowiedzią _v_
Wiesz, tam gdzie jest żar, uczucie, poczucie więzi - tam nie ma stereotypów i ograniczeń. Jest za to otwartość i akceptacja. Wszystko kwestią wyczucia i odwagi. Owszem, są czynniki rzutujace na zachowania seksualne (czytaj: blokujące), jak wychowanie, przeżyte traumy, fobie itd. Jednak często bywa, ze spotkawszy kogoś "kompatybilnego" potrafimy wyzbyć się hamulców i - chcąc dac "od siebie" jak najwięcej - dokonywać ...wyczynów, których po sobie nawet nie podejrzewaliśmy smile
Wszystko tkwi w głowie...
Nie myśl utartymi i uproszczonymi schematami.

5

Uwielbiam ciało mężczyzny z ktorym zdecydowałam sie kochać
Całe jego ciało uwielbiam
I wszystko mogę wtedy
Jesli nie uwielbiam to się z nim nie kocham, bo generalnie bardzo brzydzą mnie obce ciała cudze (tsst)

Śmieszne, bo myślałam, ze bógwieco tu znajdę po tytule a ty o takich spokojnościach piszesz wink
A który to facet nie lubi być całowany caly i po wszystkim ....no chyba żaden
Całuj

6

? Ale co w tym jest dziwnego...? bo nie wiem...

Tak robię,  tak - on to lubi, tak, ja też.  Czuję się świetnie dając każdy rodzaj bliskości i pieszczot mężowi.  Nie ma w seksie niczego "przynależnego"  płci.  Jeśli coś jest akceptowalne,  jest dostępne obojgu partnerom.

8

kareninka napisał/a:

Ciekawi mnie po prostu czy rzeczy które wymieniłam są uznawane przez mężczyzn za normalne/czy są czymś pożądanym, czy może przeciwnie - drażnią ich one, bądź też uważając je za przysługujące facetom (np. przytulanie od tyłu, całowanie po szyi/rękach) odpychają ich takie zachowania. Zastanawia mnie też czy kobiety często robią takie rzeczy, czy może jest tak, że jeśli się zdarza którejś tak zachować to jest to wyjątek. Sama nigdy nie próbowałam, mimo chęci. Może dlatego że nigdy w żadnym filmie nie widziałam żeby podczas scen miłosnych kobieta w ten sposób pieściła jakiegoś mężczyznę. Mam też wrażenie że np. przytulenie się do mężczyzny od tyłu może mu się skojarzyć z samczą dominacją, co przecież raczej (jeśli założyć że nie ma skłonności homoseksualnych) go obrzydzi.

9

lilly25 napisał/a:
kareninka napisał/a:

Ciekawi mnie po prostu czy rzeczy które wymieniłam są uznawane przez mężczyzn za normalne/czy są czymś pożądanym, czy może przeciwnie - drażnią ich one, bądź też uważając je za przysługujące facetom (np. przytulanie od tyłu, całowanie po szyi/rękach) odpychają ich takie zachowania. Zastanawia mnie też czy kobiety często robią takie rzeczy, czy może jest tak, że jeśli się zdarza którejś tak zachować to jest to wyjątek. Sama nigdy nie próbowałam, mimo chęci. Może dlatego że nigdy w żadnym filmie nie widziałam żeby podczas scen miłosnych kobieta w ten sposób pieściła jakiegoś mężczyznę. Mam też wrażenie że np. przytulenie się do mężczyzny od tyłu może mu się skojarzyć z samczą dominacją, co przecież raczej (jeśli założyć że nie ma skłonności homoseksualnych) go obrzydzi.

No to odpowiadam big_smile Nic w tym dziwnego ani zdrożnego. Żaden z moich partnerów nie miał nic przeciwko takim pieszczotom, również przeciw przytulaniu od tyłu. Niektórzy nawet bardzo lubili.

10 Ostatnio edytowany przez Nihilnovu (2016-07-09 18:19:52)

Przytulanie od tyłu jest fajne (jedna z dziewczyn robiła mi nawet kopulacyjne ruchy swoją miednicą, było to zachęcające a nie odpychające smile Jedno z ww. tylko mi nie pasuje: całowanie męskich dłoni przez kobietę. Tu poczułbym się nieswojo. Ale nie drażniło by to.

11 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2016-07-09 18:28:49)

wszystko z wymienionych przez Ciebie i nie widzę w tym nic dziwnego, całowałam chyba każdy kawałek jaki tylko się dało. Kocham mojego męża całego, dlaczego mialabym nie całowac jego dloni?

edit; zapytalam malzonka co uwaza tu cytat " jestem na tyle pedalski ze mi to nie umniejsza wink"

12

Małpa69 napisał/a:

edit; zapytalam malzonka co uwaza tu cytat " jestem na tyle pedalski ze mi to nie umniejsza wink"

boskie big_smile big_smile

13

Jeżeli żadnej ze stron to nie przeszkadza to nie widzę żadnego problemu. W dojrzałym związku nie ma czegoś takiego jak wątpliwości czy coś wypada czy też nie.

14

Mnie raczej dziwi, że kogoś mogłoby to krępować - to w końcu naturalna i do tego bardzo niewinna sprawa. Co byś więc powiedziała na to, że wielu mężczyzn uwielbia np. damską dominację albo analne pieszczoty? wink Jeśli ludzie są sobie bliscy, to większość tabu po prostu znika.

15

To normalne lili25. Nie krępuj się tego. Dziewczyna tak otwarta jest seksowna, erotyczna.

16

Robię wszystkie te rzeczy.

I jestem totalnym ''świrem'', bo pieszczę też stopy i kark, i uszy i ogólnie wszystko.
Nie ma tabu tam, gdzie oboje partnerów czuje się dobrze i swobodnie.

17

Ja też czasem to robię. Facet też ma sfery erogenne i lubi jak jego kobieta nie ogranicza się tylko do jednej części ciała wink Mój facet uwielbia właśnie jak pieszczę go po uszach, karku, po plecach. Jest bardzo wrażliwy na dotyk. Nie ma się czego wstydzić smile Nie ma tabu tutaj, jeżeli dwoje ludzi się kocha i pragnie.

18

Mój się rozpływa jak go całuję po szyi, za uchem albo po karku. Facetom może mniej są tego typu pieszczoty niezbędne do czegokolwiek, ale zwykle przyjmują z aprobatą. Ja uwielbiam głaskać w okolicach głowy i karku, zwłaszcza jak włosy są zgolone przy samej skórze i przez to nieziemsko miłe w dotyku.

19 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2016-07-11 23:01:56)

Ja też bardzo lubię głaskać mojego po głowie. On też to uwielbia i sam często ogólnie jak leży to sam bardzo chce, by go głaskać wink Tak to bardzo lubi. No, ale nie dziwię się, fajne to jest.

20

dlaczego ten wątek w Twoim wykonaniu mnie nie dziwi? smile
Lilly, to, o czym napisałaś, jest całkowicie normalne, tylko Ty masz problem z bliskością.

21

flowerbykenzo napisał/a:

A który to facet nie lubi być całowany caly i po wszystkim ....no chyba żaden
Całuj

A mnie po sutach strasznie gilga.... Co ze mną jest nie tak? sad

22

w większości wymienionych w ogóle nie widzę podziału męskie-żeńskie jak np. całowanie po klacie czy szyi czy głaskanie. Trochę kumam o co chodzi z przytulaniem od tyłu i ja lubię od czasu do czasu, ale jak wychodzi za często, to mówię, żeby on mnie teraz od tyłu poprzytulał ;d
Co do rąk - ja czasem lubię possać palec/palce mojego faceta. Nie wiem, czy to normalne xd

Lucjusz - może masz tak jak ja mam z pośladkami? Jak mnie ktoś połaskocze po pośladkach, to mnie to gilga, a jak jestem podniecona, to wcale nie gilga, tylko chcę o więcej. Ale dopiero jak jestem nakręcona.

23 Ostatnio edytowany przez Lucjusz69 (2016-07-22 02:59:23)

Może masz rację, może na jakiś wyższy level podniecenia trzeba wskoczyć? A jakby tak Monica Belucci mi  suty possała?  Ej coś czuję, żeby mnie nie gilgało.

24

Jako facet nie mam oporow przed zadna pieszczota ze strony kobiety z ktora mi jest dobrze. Nie ma ze cos nie pasuje bo jestem facetem. Jezeli jest zaufanie, zrozumienie a przede wszystkim rozmowa o tym czego sie pragnie. Z rozmow czasem w meskim towarzystwie przy piwie smile widze jak wielu facetow nie rozmawia ze swoimi partnerkami o swoich pragnieniach. Blad.

25

Jestem inicjatorką takich pieszczot,tworzę odpowiedni nastrój,muskam,liżę wszystkie zakamarki męskiego ciała,bez posługiwania się rękami.Nie spotkałam faceta który by tego nie lubił.

Lilli25,wszystko będzie grało jeżeli między wami będzie ,,chemia'' smile

26 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2016-07-26 14:50:30)

Ja uwielbiam takie coś smile lubimy z partnerem sie dotykać i masować na różne sposoby. Ostatnio jesteśmy fanami olejów do masażu i żeli smakowych. Mój partner ostatnio wparował do mnie do domu z torbą pełną różności ze sklepu [spam] i kupił własnie żel o smaku malinowym i cytrynowym  ( bardzo odświeża ) oraz świeczki zapachowe cynamonowe. Wrażenia i odczucia niesamowite .

27

"Zwykłe" objęcie przez kobietę partnera od tyłu ma swoją wymowę i jakość w intymnej relacji.
Toż to codziennością być powinno!
Mężczyzna potrzebuje oznak bliskości. Zwłaszcza tych, których może i  się nie spodziewa, ale jednocześnie niekiedy daremnie, oczekuje. smile
Pożycie seksualne, to nie tylko penetracja powiązana z wcześniejszą, klasyczną grą wstępną.
Takie gesty, o których piszę, to nieustająca gra wstępna.
Reszta, to zwieńczenie. Rzadsze lub częstsze,ale prawdziwe za każdym razem.

28

Oczywiście, że tak robię. Nie tylko podczas/przed seksem, ale też w ciągu dnia często podchodzę i łapię go w pasie, całuję dłonie i ręce, brzuch (jak leniuchujemy na kanapie to aż się prosi, żeby taką poduchę cmoknąć!), całować szyję bardzo bym chciała, ale nie wolno, bo ma tam okropne łaskotki i się denerwuje. Tak samo mnie nie wolno całować po brzuchu, bo kopię smile Nikt raczej nie myśli o tym, co jest pożądane u jakiej płci, ale o tym, co daje przyjemność. Bardzo lubi jak go miziam po brzuchu, całuję, czy dyskretnie macnę tyłek, kiedy gdzieś jesteśmy. A przecież od macania tyłków są faceci. wink

29

Mój facet np. uwielbia kiedy całuje go po szyi big_smile

30

Co w tym nienormalnego, jeśli oboje jesteście zadowoleni? wink Mój facet uwielbia całowanie szyi czy lizanie sutków, więc nie krępuję się, żeby dać mu tę przyjemność big_smile

31

Nie rozumiem, po co dzielimy czynności na te męskie i te, które mogą wykonać też kobiety big_smile
ja tam nie chcę się ograniczać, jak chcę usiąść chłopakowi na kolanach i ugryźć go w szyję to to właśnie robię i nie zastanawiam się, czy jest to zbyt męskie czy nie tongue
może to dlatego, że jego to strasznie kręci, a jak mnie się mizia po szyi to jest to miłe, ale bez fajerwerków.

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy kobiety robią takie rzeczy mężczyznom?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024