Czym przywieźc rzeczy z UK - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Czym przywieźc rzeczy z UK

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: Czym przywieźc rzeczy z UK

Mama chce przeprowadzić sie z powrotem do Polski ( marzy jej sie wychowanie wnuka smile))  ma sporo rzeczy do przywiezienia i na własna rękę się nie da
Znacie i doradzicie jakąś firmę transportową, tylko  sprawdzona,pewną bo  słyszałam, że nie raz ludziom rzeczy pogineły i się boję
a mama prosiła żebym coś jej znalazła
Doradźcie jeśli korzystaliście z jakiś firm
no i gdzie szukać - w Polsce czy w UK bardziej ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czym przywieźc rzeczy z UK

W internecie znajdziesz mnóstwo firm przewozowych. Nie będę tu pisała nazw ale jeśli poszukasz to znajdziesz wiele sprawdzonych i polecanych przez ludzi. Pamiętaj jednak, że wszystko też zależy od tego gdzie w UK mama mieszka, bo im dalej od Londynu tym będzie drożej (przynajmniej tak jest w przypadku przewozu paczek, więc wydaje mi się że zasada ta obowiązuje też przy przeprowadzkach).

Najważniejsze jest to, żeby mama nie zabierała ze sobą rzeczy, które po prostu się nie opłacą. Taka przeprowadzka z UK do PL kosztuje sporo, więc nie warto zabierać rzeczy, za których przewiezienie przewiezie się więcej niż one same są warte. Warto posprzedawać meble/dekoracje na ebay lub gumtree. Oczywiście o ile mama ma takowe.

I bezpiecznie byłoby zapytać kogoś w polskim sklepie, jeśli mama ma takowy w okolicy w której mieszka. Polskie sklepy w UK współpracują z firmami przewozowymi, więc to byłaby bezpieczna opcja.

3

koleżanka przewoziła meble z Anglii okolice Leeds koszt ok 1 tys zł,

4

lena812 napisał/a:

Jesteś pewna że 1 tysiąc złotych? Za meble? I jeszcze okolice Leeds... Normalnie za taką usługę płaci się więcej, no chyba, że jest kilka małych mebli..

5

tak mówiła ze tyle,a mebli było sporo bo i cały wypoczynek,oraz mebloscianka

6

lena812 napisał/a:

chyba funtow:) tyle to zaplacisz jadac z Grojca do Warszawy. Samo paliwo wiecej wyniesie.

7

Mussuka napisał/a:
lena812 napisał/a:

chyba funtow:) tyle to zaplacisz jadac z Grojca do Warszawy. Samo paliwo wiecej wyniesie.

No właśnie dlatego się zdziwiłam że tak mało.. zwłaszcza że za zwykłą paczkę się płaci ok 150zł..
i również słyszałam, że za przeprowadzkę z meblami, sprzętami itd to się lekko płaci 1000 funtów. Znajomej córka się przeprowadzała z UK do Polski i tyle poszło..

8

mówie że ok tysiaca,powiedziała 200 funtów czyli przeliczając na nasze to jest granica tysiąca zł,nie wiem z jakiej firmy korzystała,ale juz 2 raz to był

9

Post został edytowany z powodu umieszczenia adresu do strony komercyjnej, co jest niezgodne z Regulaminem Forum.

Moderatorka Wielokropek

10

Ola, jakbyś trafiła na wolny przebieg jakiejś firmy to mogło by Cię wyjść taniutko
Spróbuj poszukać na aukcjach transportowych np na Clicktrans , tam można takie firmy znaleźć
Ja przewoziłam z drugiego końca Polski meble, jak dałam ogłoszenie to dostałam kilka bardzo korzystnych ofert. Tam  też wszystkie firmy transportowe są sprawdzane więc na złodziei nie powinno się trafić
Bo faktycznie wzięcie jakiejś firmy przeprowadzkowej może Cię sporo wynieść bo pewnie policzą kilometry w dwie strony

11

Sporo moich znajomych wyjechało do Anglii. Najczęściej najpierw jechało jedno, a potem ściągało resztę rodziny. Koleżanka wysyłała dobytek kurierem Kamyktrans, który zajmuje się też przeprowadzkami do Anglii. Nie musiała kombinować transportu, bo oni podjeżdżają po wszystko.

12

Teraz wysyłałem kurierem do IRL rogówkę siostrze. Koszt 1000 zł. Za rogówkę zapłaciła 3,5 tyś , Koszty transportu i mebel zakupiony w kraju to i tak połowa ceny  tego co by zapłaciła na miejscu.

13

chyba jakąś firmą przewozową, busem można przewieźć rzeczy smile

14

Ja podczas powrotu do Polski korzystałam z firmy Sokół 4 Trans, zajmują się właśnie przeprowadzkami i chyba przesyłkami kurierskimi, mieli bardzo dobre ceny więc warto sprawdzić.

15 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-11-03 12:32:24)

Warto zapoznać się z tym zestawieniem najbardziej zaufanych firm transportowych [nieregulaminowy link] - skoro inni je docenili, to pewnie warto zdecydować się na którąś z nich.

16

Ja się rejestrowalam na clicktrans i wystawilam swoją ofertę (co mam do przewiezienia i w jakim terminie)

Po 10 minutach miałam pierwszego przewoźnika który się zgłosił. Po 2 godzinach 7 z których wybrałam najbardziej mi odpowiadającego. Cena przewozu rzeczy (tv i rzeczy popakowane w pudła od odkurzaczy po ubrania, leki, zastawę stołową, pralke wozek, rowerki itp ale bez mebli no tylko jedna komoda i łóżeczko dziecięce) cena 1350 zł. Lublin - Cambridge

Przewoźnicy są sprawdzani przez portal ale warto wybrać tych z największą liczbą komentarzy. Ja troszkę zaryzykowalam bo wzięłam takiego z 12 komentarzami tylko w tym jeden negatyw. Ale nie żałuję.

Wszystko dotarło cale. Aukcje są w dół. Każdy przewoźnik który chce zaoferowac usługi musi dać niższa cenę niż poprzednik.
Jest tanio bo przewoźnik jeżeli nie na całego busa zamówionego to bierze np 3 zlecenia i jedzie ze wszystkimi

17

Szczerze mogę polecić Super Paczki. Sama przeszłam przez przeprowadzkę i naprawdę się spisali. Wszystko dotarło na miejsce w bardzo dobrym stanie. Wybór transportu jest bardzo ważny, znajomi korzystali z innego przewoźnika i nie zabezpieczyli dobrze ładunku i niestety kilka rzeczy nadawało się już tylko do wyrzucenia. Sprawdźcie ich stronę superpaczki.pl mnie przekonała, wygląda bardzo profesjonalnie tak jak cała usługa.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Czym przywieźc rzeczy z UK

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024