Chec posiadania dziecka :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Chec posiadania dziecka :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Chec posiadania dziecka :(

Witajcie kochane... wlasnie dolaczylam do Was...
Jak wy zaszlyscie w upragniona ciaze??
My straramy sie i nic... mam juz dosc tak mi przykro jak widze jakies kobiety badz kolezanki w ciazy badz jezdzacych sobie z wozkami tez bym tak chciala. Juz probowalam o tym nie myslec i sprobowac wyluzowac ale jakos ciezko mi tak po prostu o tym nie myslec.
3 sierpnia wybieram sie na wizuty do lekarki mieszkam w uk- zobaczymy jak to dalej bedzie.
dziewczyny moze ktoras z was byla w takiej podobnej sytuacji dodam ze jestem przy kosci i tak wiem musze schudnac zabieram sie za siebie i za leczenie ale moze ktoras z was tez byla lekko puszysta i zaszla bez lekarza w ciaze ?? moze bralyscie jakies wspomagacze albo cos ktore wam pomoglo ja biore kwas foliowy od tygodnia
bardzo wam dziekuje za wszystkie odpowiedzi i prosze bez hejtow <3
ale sie rozpisalam wybaczcie ale chcialam sie komus wygadac

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chec posiadania dziecka :(

Nie piszesz, jak długo trwają te starania, różnego rodzaju " metody ", zadziałać mogą tylko wtedy, gdy będziesz pewna, że możesz zajść w ciąże i parter nie jest bezpłodny. Więc, najpierw zróbcie badania i jak już będziecie je znali, szukajcie sposobu, na upragnione dziecko.

3

Właśnie jak długo się staracie? Rozumiem, że wiesz kiedy masz dni płodne? Przepraszam za to pytanie, ale czytam różne fora i nieraz okazało się, że starania odbywały się nie wtedy kiedy trzeba było, więc nie chcę Cię urazić, po prostu pytam. Też mi się wydaje tak jak Diana napisała, że warto te badania porobić, no i wyluzować, choć domyślam się że to tylko łatwo powiedzieć.. ile macie lat? Wiesz ja byłam 2 dni temu u ginekologa i akurat rozmawialiśmy o tyciu w ciąży, no i powiedział mi że nadwaga i otyłość w ciąży to nic dobrego, ważna jest też wcześniejsza i trwająca w ciąży aktywność. Tak więc piszesz, że jesteś puszysta, myślę że nie zaszkodzi zmienić nawyki żywieniowe i zacząć od np. aerobiku czy spacerów - na pewno pozwoli Ci się to wyluzować i wydzielić endorfiny smile

4

ja mam 23 a maz 26 lat..
Maz byl badany wczesniej z nim wszystko w porzadku ja tez bylam badana tez jest ok wiec nie wiem dlaczego tak jest...
tak zaczynam wlasnie spacerowac zaczynam od malego wysilku...nie wiem kiedy mam dni plodne poniewaz mam bardzi nieregularny okres a staramy sie od 2 lat

5 Ostatnio edytowany przez Akaya (2016-07-07 16:44:24)

Dlaczego nie poszłaś chociażby o poradę do lekarza, skoro masz nieregularne miesiączki i staracie się dwa lata? Poza tym nikt nie każe ci schudnąć, ale pamiętaj, ze otyłość mize być związana z zachwianą gospodarką hormonalną.

6

Dokładnie.. nie musisz tego robić, ale myślę, że to będzie miało duży wpływ na Twoje zdrowie po prostu. Wiesz są testy owulacyjne, próbowałaś? W ogóle konsultowałaś nieregularne miesiączki? W takim wypadku pomoc lekarza jest niezbędna zdaje mi się..

7

Czy jesteś przy kości czy jesteś bardzo otyla?  To też jest duża różnica.
Ja Byłam Szczupła, z regularnym okresem itp i staraliśmy się prawie rok choć wcześniej lecielismy również na chybił trafił jak to mówią..
I zawsze zadawalam sobie pytanie. Jak te imprezowiczki miga zajść za pierwszym i jedynym razie na dyskotece

8

sandra1992 napisał/a:

ja mam 23 a maz 26 lat..
Maz byl badany wczesniej z nim wszystko w porzadku ja tez bylam badana tez jest ok wiec nie wiem dlaczego tak jest...
tak zaczynam wlasnie spacerowac zaczynam od malego wysilku...nie wiem kiedy mam dni plodne poniewaz mam bardzi nieregularny okres a staramy sie od 2 lat

Po pierwsze, idź do lekarza, musisz uregulować swój cykl. Po drugie, zadbaj o dietę, zrzuć zbędne kg. Po trzecie, zbadaj sobie poziom hormonów, nieregularne cykle i nadwaga, mogą sygnalizować problem z tarczycą.

9

Hormony mam w porządku...co do  figury mam do zrzucenia 30 kg. .wizytę mam 3 sierpnia u lekarza by podjąć odpowiednie leczenie

10

no to chyba nic nie stoi na przeszkodzie żeby zmienić tryb życia smile doda Ci to energii Autorko, na pewno pozwoli się zrelaksować- a teraz potrzebujesz tego jak nic. Jeśli oczywiście Ty sama chcesz i potrzebujesz takiej zmiany. Powodzenia! smile

11

Sandra udało Ci się? co u Ciebie? smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Chec posiadania dziecka :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024