mam 25 lat i mieszkam z rodzicami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » mam 25 lat i mieszkam z rodzicami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: mam 25 lat i mieszkam z rodzicami

Moja historia zaczeła się około rok temu, gdy zaczęłam swoją pierwszą poważną pracę. Co prawda nie były z tego duże pieniądze, bo nie był to cały etat, a premie mogłam dostawać po trzech miesiącach od zatrudnienia, to było zawsze coś. Dodatkowo umowa o pracę i inne benefity, jak się potem okazało, potrzebne ze względu na zdrowie.

Problem zaczął się w momencie, gdy po około pół roku moja mama stwierdziła, że dokładanie do tego interesu za bardzo jej się nie podoba (mieszkałam w innym mieście, które trochę kosztowało, nie mówiąc już o dojazdach do domu) i że powinnam zrezygnować z tej pracy i wrócić do rodzinnego miasta. Ja broniłam się rękoma i nogami, aby tego nie zrobić. Wytrzymałam miesiąc, potem złożyłam wypowiedzenie. I od tamtej pory zaczęła się męka w poszukiwaniu pracy. Wysyłałam cv, czekałam, dalej wysyłałam cv. I tak w kółko, aż w końcu pojawiła się propozycja wyjazdu na truskawki. Namawiana przez moją mamę zgodziłam się na wyjazd zaniedbując szukanie pracy. Potem okazało się, że nie potrzebnie, bo wyjazd nie doszedł do skutku, a ja straciłam ponad miesiąc.

Wściekła zaczęłam szukać pracy, dostałam kilka zaproszeń na rozmowy, ale potem nic z nich nie wychodziło. Było tak, że dziennie wysyłałam po 30-50 cv, zdarzało się, ze do tych samych pracodawców, odpowiadałam na ogłoszenia z branż innych niż moja. Cisza. Dopiero ostatnio pojawił się wysyp telefonów, zdarzało się, że w ciągu godziny miałam 2-3 telefony. Z których nic nie wynikało.

Aktualnie czekam na 2 odpowiedzi, a jutro mam jeszcze jedną rozmowę. W międzyczasie siedzę i ryczę, bo nie wierzę, że w końcu może być dobrze i że w końcu zrealizuję swoje cele i marzenia.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez LadyAnette (2016-06-28 01:40:54)

Odp: mam 25 lat i mieszkam z rodzicami

No i jaki ten Twój problem jest ? Albo może jakie te cele i marzenia ?

3

Popełniłaś błąd, że rzuciłaś robotę i wróciłaś do rodzinnego domu, zwłaszcza, że zrobiłaś to wbrew sobie.

Teraz, jedyne, co możesz - to szukać dalej pracy i wierzyć, że w końcu ją znajdziesz.

to nic nie jest. trudno. zacznij szukac nowej pracy ale nie na siłę. nic nie rób na sile bo nie wydjzie.
studiujesz nadal? jesli tak to nie masz się czymmartwic.
jesli nie- to tez nie jest duzy problem. mam wielu znajomych, którzy wrocili do 'domu'.

nie wiem , to nic nie jest. zalezy od wychowania.
wydaje mi sie, ze rodzina powinna sobie pomagac, jesli sie nie uda to brac do siebie a nie na sile wyrzucac.
te wszstkie gadki o wyfrunieciu z gniazda na sile sa dobre dla sloików itp.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » mam 25 lat i mieszkam z rodzicami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024