Co wybrać? Pomocy! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Co wybrać? Pomocy!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Co wybrać? Pomocy!

Witam. Na dniach muszę zapisać się na studia, a kompletnie nie wiem co wybrać.

Upatrzyłam sobie jedną uczelnie i chciałabym iść na finanse i rachunkowość, ale sprawdzałam progi punktowe i prawdopodobnie się nie dostanę (nie mam pewności), jednak na wszelki wypadek złoze papiery. Na tej samej uczelni jest kierunek finanse i rachunkowość biznesu, jednak nie jest tym samym, mniejsze progi, dostałabym się, ale słyszałam od znajomego, ze jest to "gorszy" kierunek, dla tych własnie, ktorzy nie dostali sie na te "prawdziwe?" finanse. Podoba mi się jeszcze ekonomia oraz informatyka i ekonometria. No ale niestety nie mam pojęcia co wybrać.
Co ogólnie myślicie o każdym kierunku i czy może jest ktoś, kto takowy ukonczył? Mógłby mi coś polecić, odradzić?

Poza tym myślałam jeszcze o kosmetologii, jednak nie pisałam matury ani z chemii, ani z biologi, może jakieś studium? Opłacałoby sie iść?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Co wybrać? Pomocy!

Witaj. Widać bardzo po Twojej wypowiedzi, że nie masz żadnego pojęcia o tym, czym chciałabyś się zająć w przyszłości. Nie pytaj się innych ludzi, co bardziej się opłaca, co jest fajniejsze, bo dla jednej osoby może być coś fajne, a dla innej już nie. Musisz spytać samej siebie, co lubisz robić, co Ci sprawia radość, w jakiej pracy potrafisz wyobrazić sobie siebie w przyszłości. Jeśli teraz nie jesteś pewna, to proszę nie idź na jakiś kierunek, tylko żeby coś wybrać, bo po jakimś czasie odczujesz tego negatywne skutki. Jeśli nie masz pewności, to przez rok popróbuj wielu rzeczy, poznaj samą siebie. A jeśli wiesz co chcesz studiować i pracować potem w tym zawodzie, to po prostu wybierz to, czego chcesz. Nie ma się co spieszyć. A warto wybrać dobrze, żeby później studia i praca były przyjemnością.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Co wybrać? Pomocy!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024