w jaki sposób pozbyć się tłuszczu z nóg? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » w jaki sposób pozbyć się tłuszczu z nóg?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: w jaki sposób pozbyć się tłuszczu z nóg?

No więc tak, od pasa w górę jestem szczupła, a od pasa w dół mam dużo za dużo tłuszczu. Chce się go pozbyć, ale boje się, że ćwiczenia które wybiorę spowodują przyrost masy mięśniowej i moje uda i (zwłaszcza) łydki staną się jeszcze większe. Obecnie nie jestem w stanie objąć dłońmi mojej łydki w jej najszerszym miejscu. Chcę wziąć się za siebie, bo to będzie kolejne lato, podczas którego na miasto będę wychodzić tylko i wyłącznie w długich spodniach - zero spodenek, czy spódniczek.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się nadmiaru tłuszczu z nóg? Wiem, że na youtube znajde wiele ćwiczeń ale nie mam pojęcia, które wybrać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: w jaki sposób pozbyć się tłuszczu z nóg?

Tkanki tłuszczowej nie pozbędziesz sie tylko z nóg, jak już będziesz ćwiczyć to musisz liczyc się z tym że tłuszcz spala się z całego ciała, miejscowo nie da rady smile

3

Moja droga, a myślałaś o zabiegach np.; przy użyciu fali udetzeniowej połączonej z drenażem limfatycznym lub bardzo intensywny masaż ręczny lub przy pomocy bańki chińskiej. Polecam nowoczesne Centrum Rehabilitacji w Kierszku gdzie możesz bezpiecznie poddać się takim zabiegom. Efekty już po pierwszym zabiegu: mniejsze obwody i wyraźnie smuklejsze ujędrnione nogi.

4

dottie napisał/a:

No więc tak, od pasa w górę jestem szczupła, a od pasa w dół mam dużo za dużo tłuszczu. Chce się go pozbyć, ale boje się, że ćwiczenia które wybiorę spowodują przyrost masy mięśniowej i moje uda i (zwłaszcza) łydki staną się jeszcze większe. Obecnie nie jestem w stanie objąć dłońmi mojej łydki w jej najszerszym miejscu. Chcę wziąć się za siebie, bo to będzie kolejne lato, podczas którego na miasto będę wychodzić tylko i wyłącznie w długich spodniach - zero spodenek, czy spódniczek.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się nadmiaru tłuszczu z nóg? Wiem, że na youtube znajde wiele ćwiczeń ale nie mam pojęcia, które wybrać.

Lepiej mieć twarde mięśnie nawet optycznie większe niż trzęsący się tłuszcz.
Chodzenie po schodach ładnie rzeźbi nóżki.

5

Witaj.
Ja mam podobną budowę. Góra rozmiar 38, dół 42-44.
I te uda jak kolumny.
Mam 162 cm wzrostu i PCOS. Ważę....Hmmm...jak stanęłam w okolicy 20 maja na wadze i zobaczyłam 65,6 kg to powiedziałam dość...
Wyeliminowałam to co mnie gubiło, czyli słodycze, które powodowały u mnie napady żarłoczności. Nie jem ich póki co w ogóle- ewentualnie na spotkaniach towwarzyskich sorbet lodowy jeden raz. Jem dużo warzyw-czas idealny, generalnie obiady normalnie, bo w pracy, kolacja raczej lżejsza, ale i różnie z tym bywa,czasem jem o 21.
No i najważniejsze. Kupiłam stepper. Na początku ćwiczyłam 20 minut dziennie, teraz 30 minut, czasem w weekendy 40 minut, ale nieczęsto. Niby nie widzę, aby moje nogi jakoś wysmuklały,ale ważę po niecałym miesiącu odchudzania 62,5 kg przy w sumie niewielkim wysiłku.Można? Można:)
Pozdrawiam!

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » w jaki sposób pozbyć się tłuszczu z nóg?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024