Twardy brzuszek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Twardy brzuszek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Twardy brzuszek

Aktualnie jestem w 25. tygodniu ciąży. To moja pierwsza ciąża i może troszkę panikuję, ale co mi tam big_smile
Dwa tygodnie temu byłam na wizycie u pani doktor. Ogólnie wszystko jest w porządku, ale... stwierdziła, że dziecko jest zbyt nisko ułożone, a ja sama czułam ruchy dziecka nisko. Zaleciła leżenie i odpoczynek. No to praktycznie cały czas leżę.

Powiedziałam jej też, że kilka razy zdarzyło się, że stwardniał mi brzuch. Trwało to zaledwie kilka sekund i potem wszystko było dobrze. Zapisała mi Aspargin i powiedziała, że jeśli twardnienie brzucha będzie zdarzało się częściej, to mam zwiększyć dawkę. I od tego czasu rzeczywiście twardnienie pojawia się często. Naczytałam się już oczywiście o tym w internecie i dowiedziałam się, że są to skurcze Braxtona-Hicksa, czyli skurcze macicy. Macica "trenuje" przed porodem i jest to zupełnie normalne. Te skurcze mnie nie bolą, ale do przyjemnych też nie należą.

Zastanawiam się tylko, czy to normalne, że brzuch twardnieje mi nawet do kilkunastu razy dziennie? Czy to w jakiś sposób boli lub uwiera dziecko? Czy któraś z Was też to miała?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Twardy brzuszek

Mi również twardnieje brzuszek.  Ale mi zostal  zalecony magnez 2 razy dziennie. Mysle ze nie uwiera dzidziusia.

3

Hmm... ciekawe, słyszałam o tych skurczach macicy która przygotowuje się w ten sposób do ostatecznej akcji smile
W jednym momencie twardnieje Ci cały brzuszek?
Przyznam, że miejscami też mam czasem twardy, ale to ewidentnie wtedy dzidziuś przesuwa się bliżej ściany brzucha i się wypycha. Także póki co nawet ciężko mi sobie wyobrazić o czym konkretnie piszesz.
Pozdrawiam

4

Orzeshkowa napisał/a:

Hmm... ciekawe, słyszałam o tych skurczach macicy która przygotowuje się w ten sposób do ostatecznej akcji smile
W jednym momencie twardnieje Ci cały brzuszek?
Przyznam, że miejscami też mam czasem twardy, ale to ewidentnie wtedy dzidziuś przesuwa się bliżej ściany brzucha i się wypycha. Także póki co nawet ciężko mi sobie wyobrazić o czym konkretnie piszesz.
Pozdrawiam

Cały nie twardnieje, tylko raczej cały dół. To jest podobne uczucie do np. skurczu w łydce, tylko, że bez bólu.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Twardy brzuszek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024