Oliwa z oliwek lub oliwka do ciała -mit przeciw rozstępom ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oliwa z oliwek lub oliwka do ciała -mit przeciw rozstępom ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez Vendicativo (2016-06-10 10:56:47)

Temat: Oliwa z oliwek lub oliwka do ciała -mit przeciw rozstępom ?

Smarowanie od 4miesiąca ciązy brzucha oliwą z oliwek lub zwyklą oliwką do ciała np. bambino zapobiega powstawaniu rozstepów w czasie jak i po ciąży ?
Czy któraś z Was słyszała coś na ten temat ? a może któraś stosowała i potwierdza skuteczność tych produktów ?

Czy faktycznie opłaca sie wydawać pieniądze na te wszystkie, reklamowane w tv ` złote` środki przeciw rozstepom?

; )))

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Oliwa z oliwek lub oliwka do ciała -mit przeciw rozstępom ?

Hej ja nie wierzę w te wszystkie cuda  niby. U mnie np rozstępy są tylko w miejscach gdzie mam blizny po operacji i nawet położna mi powiedziała ze gdyby nie blizny pewnie nawet jednego bym nie miala. A co do cudownych środków jeżeli mas mieć rozstępy to będziesz je mieć. Wszystko zależy od skóry jaką mamy. Osobiście ja nie zwracam uwagi na rozstępy są to są dla mnie najważniejsze zeby moje dziecko bylo zdrowe reszta sie nie liczy. Nie jestem na pokaz więc mam się podobać sama sobie i akceptować siebie. Mój partner mówi ze każdy rozstęp jest piękny bo jest on dziełem naszego Cuda które we mnie rośnie i wszystkie je kocha tak jak mnie bo to ciało i brzuch da mu dziecko upragnione nasze. Więc nie przejmuj się tym czy są czy nie a jak się komuś nie podoba niech nie patrzy i zajmie się tym czy jest ideałem z okładki

3

To jest mit i nie jest. Rozstępy to poblem o podlozu genetycznym - nie ma na to zlotego srodka.

Stosowanie czegokolwiek od 4 miesiaca to o wiele ZA PÓŹNO.  Oliwa/ka jak i wszystkie środki nawilżające dzialaja powoli - miną  tygodnie zanim skóra sie uelastyczni - działać trzeba wcześniej, nawet jeszcze przed ciążą, wtedy mozna zmniejszyć ryzyko.  Ale ktos, kto ma skłonności do rozstępów bedzie je miał i tak, bo to defekt skóry  (zła budowa włókien kolagenowych) a nie dlatego, ze rosnący brzuch rozciąga skórę.  Elastyczna skóra  znosi nawet bliźniaczą ciążę bez problemu.

4

Iceni ma racje . Rozstępy jak sie mają u kobiety pojawić to się pojawią chobyś nie wiem jakie cuda nie widy robiła . O skóre trzeba dbać zawsze  przed ciąża w ciąży po ciąży , czy sama oliwka hmmm  oliwka natłuszcza ale naszą skórę z wierzchu a żeby jakoś od środka do balsamy nawilżające . Ja np jako że jestem posiadaczką suchej skóry używam balsamów na przemian z oliwka . Czyli dwa dni balsam jeden oliwka dwa dni balsam jeden oliwka i tak od ho hoooo nooó od gimnazjum . W ciąży z córką stosowałam balsam z gerbera przeciw rozstępom ładnie pachniał spasował mi używałam go od 4 miesiąca ciąży teraz wykupiłam sobie balsam z Ziaji od 4 miesiąca na rozstępy ale jak dorwe w którejś aptece gerbera do wykupie na bank smile  rozstępów nie mam wcale ale widocznie taka  moja budowa ..
Jedno jest pewne jak się o skóre nie dba typu nawilżenie natłuszczenie tak na codzień nie będąc w ciąży  to potem  w czasie ciaży cudów się nie spodziewajmy . Czy to działa ?  ... Szczerze nie wiem Ja stosuje bo jak bym się nie smarowała to mi się skóra poprostu sypie  i jest to brzydkie więc dla mnie to naturalne że stosuje balsam czy oliwke smile  krem na rozstępy stosuje tak w razie w  smile  skóra jednak się rozciąga zmienia więc nie zaszkodzi o siebie zadbać ale jak ktoś ma skłonności do rozstępów to niestety ale będzie je miał , być może mniejsze ale jednak będa . hmm

5

Rozstępom zapobiec się nie da, jednak odpowiednie działania mogą spowodować ze będzie ich mniej. I tym działaniem jest uelastycznienie skóry. I tyle. Dobra oliwka (raczej nie bambino....) taka naturalna i smarować smarować smarować, lub odpowiedni krem/ balsam no ale wybór ograniczony bo nie wszystko można/nie jest zalecane w ciąży. 

A te drogie balsamy, biooil palmersy itp można z powodzeniem wymnienuc na naturalne olejki. To oczywiście tylko takie moje zdanie

Ja rozstępy mam i cóż żyje dalej

6

Większość drogeryjnych produktów i połowa aptecznych nie powinna być w ciąży stosowana. Garnier, nivea, bambino, Johnson odpadają. Myślę że najbezpieczniejsze są emolienty dla niemowlaków coś typu latopic, cutishelp. Też dobrze nawilża i nie mają tego całego syfu z tablicy mendelejewa

7

olej kokosowy?

8

Caro3109, z tego "calego syfu z tablicy mendelejewa" to zbudowany jest caly swiat i ty w prawie 100% wiec nie pisz bzdur.

Vendicativo, pielegnacja to podstawa, ale jak pisaly dziewczyny, jak masz miec to bedziesz miec i koniec. Ja mam na posladkach, zrobily mi sie w okresie dojrzewania, a moj maz ma na brzuchu, zrobily mu sie jak przytyl wokol pepka (ha ha ha), zadne z nas nigdy w ciazy nie bylo.

Mysle, ze olej kokosowy jest dobrym pomyslem, oliwka tez, ale to juz musisz obgadac z wlasnym nosem. Grunt to regularnosc.
Sa w internecie sklepy z polproduktami, gdzie mozna kupic rozne oleje albo skladniki to zrobienia wlasnego balsamu. Fajna marka jest tex Sylveco.
Jak bardziej zeswirujesz na punkcie eko, szukaj produktow bio, najlepiej z certyfikatem unii europejskiej (zielony szescian, listek z gwiazdek).
Powodzenia

9

Jakich bzdur? Uwarzasz że powinno się brzuch w ciąży smarować czymkolwiek bez względu na skład?

10

Z twojej wypowiedzi wnioskuje jedynie, ze nie wiesz co to jest tablica mendelejewa.

11

Vendicativo napisał/a:

Smarowanie od 4miesiąca ciązy brzucha oliwą z oliwek lub zwyklą oliwką do ciała np. bambino zapobiega powstawaniu rozstepów w czasie jak i po ciąży ?
Czy któraś z Was słyszała coś na ten temat ? a może któraś stosowała i potwierdza skuteczność tych produktów ?

Czy faktycznie opłaca sie wydawać pieniądze na te wszystkie, reklamowane w tv ` złote` środki przeciw rozstepom?

; )))

Ja polecam olejek arganowy, a jeśli chodzi o typowy krem na rozstępy to używam najtańszego kremu Ziaja przeciw rozstępom, który kosztuje 11 zł. Kończę właśnie ósmy miesiąc, a na brzuszku nie mam żadnych śladów rozstępów. Myślę, że tu przede wszystkim działa genetyka i to, jakie mamy predyspozycje. Moja mama nie miała w ogóle rozstępów w ciąży ani po, więc myślę, że jest duże prawdopodobieństwo, że ja również nie będę ich mieć.
A te wszystkie specyfiki... cóż, coś na pewno mogą zdziałać, ale jak ktoś ma mieć rozstępy, to myślę, że będzie je miał, nawet jeśli na kosmetyki będzie wydawał setki złotych.

12

To była taka metafora, skrót myślowy i chyba większość osób nie miała problemu ze zrozumieniem o co chodzi

13 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2016-06-12 11:02:48)

Ja stosuję od początku krem na brzuch dla kobiet w ciąży firmy Palmers. Polecam! smile

14

Ja stosowalam i stosuje freiöl a rozstepy i tak sie pojawily. Nie ma ich niewiadomo jak duzo, ale jednak sa... ale ja sie ja to nastawialam, bo mam predyspozycje. I tez ten zasraniec do najtanszych nie nalezy, bo za 10pml placilam 16e, ale kto wie, moze gdyby nie on to byloby ich jeszcze wiecej??

15

Ja bym jeszcze proponowała diete bogatą w kolagen (zupy na wywarach z kosci i  skórek). Zeby skora pozostawala w dobrej kondycji musi miec sie z czego regenerować smile

i nie kremiki ze sklepu z kilkoma gramami kolagenu, tylko dobra galareta gdziekolagenu jest hoho big_smile

16

caro3109 napisał/a:

Większość drogeryjnych produktów i połowa aptecznych nie powinna być w ciąży stosowana. Garnier, nivea, bambino, Johnson odpadają. Myślę że najbezpieczniejsze są emolienty dla niemowlaków coś typu latopic, cutishelp. Też dobrze nawilża i nie mają tego całego syfu z tablicy mendelejewa

Że co??? 
Gdzieš to wyczytała?
Nawet nie skomentuję...

Co do rozstępów:
1,5 roku temu urodziłam trojaczki i nie mam żadnych rozstępów. Nawet położne były zdziwione,  że brzuch"jest czysty". Nie używałam żadnych"profesjonalnych"specyfików tylko balsamy nivea i garnier-jak zwyke.  No do ktg jeszcze oliwek bo na ten żel miałam uczulenie.
Koleżanki przy jednym dziecku miały duuuuże rozstępy i stosowaly wszelakie, zapobiagające specyfiki i niestety.
Ja w sumie byłam spokojna. Bylam przekonana, ze nie bede miala rozstepow bo moja nama przy 5ce dzieci nie miala ani jednego i tak tez bylo.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Oliwa z oliwek lub oliwka do ciała -mit przeciw rozstępom ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024