Pierwsze wrażenie - jaki mężczyzna Was bardziej zainteresuje? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwsze wrażenie - jaki mężczyzna Was bardziej zainteresuje?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez drourima (2016-05-21 09:41:35)

Temat: Pierwsze wrażenie - jaki mężczyzna Was bardziej zainteresuje?

Witajcie,

Temat czysto hipotetyczny, jestem ciekaw jak odbieracie pewne obrazki przez pierwsze kilka minut od spotkania nieznajomego i co OGÓLNIE bardziej Wam imponuje w perspektywie DŁUŻSZEGO związania się z taką osobą.

Założenie: MODEL1 (wyrzeczenie) i MODEL2 (carpe diem) to mężczyźni dorośli społecznie (powiedzmy 24+), dokładnie znający swoją wartość, pewni siebie, dostatecznie doświadczeni w związku, aby wiedzieć o co w tym chodzi. Oboje Panowie są skromni, autentyczni - różni ich sposób podejścia do życia.

MODEL1 - typ ambitny, introwertyczny (ale nie zamknięty w sobie, proszę nie mylić), ceniący sobie małą grupę przyjaciół, pozycja lidera zbudowana na szacunku/wiedzy (autorytet) wg. swoich współpracowników/kolegów, spokojne, ale bardzo wymagające życie (wymagający oczywiście wobec siebie), motocyklista, zadbany (powiedzmy, że nieprzesadny kulturysta), pracujący w prestiżowej firmie po ukończeniu ambitnego kierunku studiów, czas wolny spędza na motocyklu/podróżując/czytając książki. Podejmuje mądre ryzyko (np. związane z pracą/nauką) i jest w tym odważny i konsekwentny. Uczuciowo otula kobietę wrażliwością, zrozumieniem, czasem. Kobietę woli zabrać do hotelu/SPA/na wycieczkę, aniżeli na imprezę do klubu. Żartuje inteligentnie, nieobcy mu sarkazm - nie każdy to rozumie.

MODEL2 - typ luzaka, ekstrawertyczny (wszędzie go pełno, dusza towarzystwa), ceniący sobie przynależność do dużej grupy ludzi, pozycja lidera zbudowana na byciu sympatycznym i równym (bardziej przyjaciel aniżeli autorytet) wg. swoich współpracowników/kolegów, życie spontaniczne, robi dużo i wszystko oraz cały czas z uśmiechem, ale nie chce się w tym doskonalić (robi to "dla siebie" i dopóki to "nie boli"). Ma tyle czasu wolnego ze względu na lekki tryb podejścia do życia, że właściwie ciągle wymyśla nowe atrakcje i wciąga w nie kobietę. Podejmuje głupie ryzyko (np. sporty ekstremalne), ale nie ma tu miejsca na jakieś wyzwanie poza samym przełamaniem strachu. Uczuciowo daje kobiecie dokładnie to samo, co MODEL1, ale tak się do tego nie przykłada, bo ma w końcu dużo znajomych, którym też należy się czas. Kobietę bierze w zwariowane miejsca, do klubów, na bungee, a nawet do wesołego miasteczka. Jego żarty są po prostu śmieszne.

Kogo bierzecie i dlaczego? Mile widziany Wasz wiek w odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwsze wrażenie - jaki mężczyzna Was bardziej zainteresuje?

A który jest z dostawą do domu?

3

Jeśli na chwilę to MODEL 2 a na dłuższą chwilę MODEL 1 smile

4

Łojezu... Ale typologia.
Przecież każdy człowiek jest inny. Po co to szufladkowanie? Między wspinaczką na Mount Everest a niewychodzeniem z domu jest mnóstwo rozwiązań pośrednich.
Więcej sympatii wzbudza we mnie egzemplarz nr 1. Jakiś taki solidniejszy.
Ale czy towarzyski ekstrawertyk musi mieć zaraz sieczkę w głowie?
Czy mężczyzna, który zaprosi mnie do klubu to zaraz rozrywkowy pustak?
Ja tam lubię książki i poezję śpiewaną, ale też potańczyć w klubie. Kocham rower, nie przepadam za motocyklami. Itd., itd. Wartościowaniem zalatuje ten wątek.
Ludzie, więcej tolerancji!
Lat mam 40 z odroczeniem do grudnia smile

5

Kobiety podrywa się rozmawiając z nimi, a rozmowy budzą emocje. Ty podałeś typy facetów, ale nie wiadomo jakie oni budzą w KONKRETNEJ Pani emocje. To nie wybór auta, gdzie się sprawdza parametry.

6

Trzeba byłoby porozmawiać bo tak to ciężko.

7 Ostatnio edytowany przez lilianna90 (2016-05-23 08:35:04)

Żaden. Nie cierpię, gdy facet robi z siebie "lidera". Pierwszy typ dla mnie raczej z opisu wygląda na władczego, bezkompromisowego gościa. Drugi jeszcze na małolata.

8

lilianna90 napisał/a:

Żaden. Nie cierpię, gdy facet robi z siebie "lidera". Pierwszy typ dla mnie raczej z opisu wygląda na władczego, bezkompromisowego gościa. Drugi jeszcze na małolata.

Podpisuję się pod tym - żaden z podanych typów by mnie nie zainteresował.
I też mam 26 lat.

9

dlaczego tylko 2 modele? big_smile

10

Bo wg. teoretyków podrywania (głównie sfrustrowane prawiczki) są tylko dwa typy facetów. Nie ma innych. I koniec.

11

1 smile

12

Myślę, że oba "modele" znalazłyby swoje amatorki jak i kobiety, które aż skręca na myśl o takiej jednowymiarowości, jaką prezentuje autor wątku. I ten podtekst, że introwertyczny, wrażliwy intelektualista powinien być bradziej pożądany, bo oferuje STABILNOŚĆ.

Jak miałam lat ledwo 20 i zero doświadczenia w związkach, to też karmiłam się takimi idiotyzmami. Na szczęście wyrosłam. Dzięki temu jak spotkałam odpowiedzialnego, czułego ekstrawertyka, który ma dobrze poukładane w głowie i mnóstwo znajomych, to nie dostałam zwarcia mózgu, bo przecież taki facet nie pasuje do żadnego "modelu".

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwsze wrażenie - jaki mężczyzna Was bardziej zainteresuje?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024