Witam, może dla niektórych to dziwne pytanie, ale jak wyżej- gdzie w dzisiejszych czasach szuka sie znajomych? Abstrahując od ludzi z pracy/szkoły, chodzi mi o nowe znajomosci. Wychodze sporadycznie do pubów, niestety ludzie nie są chętni do dłuższych konwersacji. Bywam również w klubach, co jest niesamowitą porażką, pojawiają sie tam i podbijają sami napaleni desperaci, ktorzy nawet fajnie mówią, ale co do czego wychodzi ich cały zamiar. Juz sie calkiem pogubilam, gdzie szukac tych interesujacych osob? Probowalam w internecie, ale to nie dla mnie. Albo ktos jest z daleka, albo po czasie kontakt zanika. Macie jakies rady? Bylabym wdzieczna, z gory dziekuje!
Dobre pytanie ,gdzie znaleźć prawdziwego przyjaciela ...
Żebym to ja wiedziała...
ja też nie wiem
Napisz do mnie na maila ;d jestem w podobnej sytuacji i też szukam ciekawych ludzi chętnie pokonwersuję
Po kolei wpisz w Google hasła:
1. Tandem evening warsaw
2. Łazik wyjazdy w góry
3. Szwendaczek - kajaki rowery góry
4. Warsaw Social na FB
5. Planszówki publiczne grupy na FB
6. Grupy rowerowe na FB
7. Salsoteki
Kluby są fajne jak lubisz gdy jednego wieczora ociera sie o ciebie kilkanascie roznych sterczących kutasow. Jesli jednak preferujesz monogamie i wolisz by to byl ten jeden i ten sam wierny i sterczący codziennie - lista jest powyżej.
U mnie większość znajomych stanowią koledzy/koleżanki z pracy lub faktycznie ze szkoły/studiów. Potem głównie są to znajomi znajomych lub rodzeństwa, których poznałam przy jakieś okazji. Niewielkie grono, ale jest, to są osoby poznane przypadkiem gdzieś na mieście/w clubie. Dodatkowo wszelkiego rodzaju kursy lub zajęcia w czasie wolnym:) A tak naprawdę to poznać ludzi można wszędzie tylko trzeba odpowiednio podejść do tematu.
ja chodzę nadal do szkoły, a mam ten sam problem
niestety takie czasy t.j. banda napaleńców w klubach, lub kilkudniowe "przyjaźnie" online
Mówią że znajomych można poznać wszędzie ale wydaje mi się, że ludzię są coraz bardziej zamknięci w sobie. Najczęściej to znajomi znajomych stają się naszymi znajomymi i tak grono znajomych się powiększa chociaż nie zawszę są to osoby tego warte.