Witam. Zwracam się do was z wielką prośbą. Otóż od kiedy pamiętam mam problem z boczkami. Zawsze byłam lekko przy tuszy. Jednak w ostatnim czasie schudłam 10kg ale schudły mi nogi, biodra i brzuch. Ale boczki nie ruszyły nawet. Psują caly efekt. Owszem mam jeszcze z 5 kg nadwagi ale walczę z tym. Pije 2 litry wody codziennie, odstawiłam słodycze fast food calkowicie. Nie jem też rzeczy tłustych, białego pieczywa. Skacze tez na skakance. Niestety wszystko chudnie oprócz boczków. Macie może jakieś pomysły, ćwiczenia cokolwiek co pomoże mi zgubić to cos z obu stron.?
Samo skakanie na skakance nic nie da. Idź może na siłownie. Nie musisz od razu lecieć na płatną. Ja w swoim mieście mam darmowe siłownie na dworze, na które uczęszczam minimum 3 razy w tygodniu po 20-30 minut. Dodatkowo śmigam na rowerze i pływam na basenie. Boczki jest ciężko zgubić. Również chudłam wszędzie, a boczki zostawały, ale teraz widzę już małe efekty a tak intensywniej ćwiczę niecałe 3 tygodnie. Oczywiście nie robię niczego ponad swoje siły. Jak czuję, że jestem zbyt zmęczona, słaba to robię przerwę i po odpoczynku wracam z powrotem.
3 2016-05-18 21:04:04 Ostatnio edytowany przez sweetgirl25 (2016-05-18 21:05:03)
Ja wyszczupliłam boczki ćwiczeniami na talię ( znajdziesz na necie ) . Nie stosowałam żadnej diety i mimo to schudłam.
Na YT jest film autorstwa Tiffany Rothe z ćwiczeniami, w których nacisk położony został właśnie na boczki. Trwa zaledwie 10 minut, jest bardzo łatwy do wykonania, a powtarzany co najmniej co drugi dzień, a najlepiej codziennie, przynosi świetne efekty.
Szukając linka do powyższego filmiku natknęłam się na jeszcze jeden zestaw, który jest kontynuacją poprzedniego. Od razu przećwiczyłam i choć pierwszy chyba bardziej mnie przekonuje, to jednak ten też wart jest polecenia:
Polecam cwiczenia z tiffany, czyli pierwszy filmik tory wrzucila kolezanka wyzej, moze i jest troche wysisk, ale jak to moja mama mawiala "chcesz byc piekna, musisz cierpiec" a pozatym mysle, że cwiczenia z hula hop tez duzo daja, najlepiej wybrac takie z obciazeniem