Ostatnio uprawialam z moim chłopakiem seks. Pierwszy raz bez zbezpieczenia. Emocje nas poniosły. Dodam ze mialam wtedy prawdopodobnie dni płodne. Stosunek był przerywany ale obawiam się ze moge być w ciazy. Nie mam zadnych objawow ,dzis rano bolal mnie brzuch ale mozliwe ze to przez zblizajacy sie okres i torbiel na jajniku. Dodam ze mam policystyczne jajniki a z tego co slyszalam to utrudnia zajscie w ciaze.
Utrudnia zajście w ciążę, ale nie sprawia, że się nie zajdzie
Prawdopodobieństwo, że zaszłaś jest bardzo małe. Jeżeli jednak się boisz to możesz zrobić badanie beta hCG i wtedy będziesz wiedziała czy faktycznie jesteś czy nie. Test ciążowy na takim etapie prawdy Ci nie powie ![]()
3 2016-05-10 12:56:47 Ostatnio edytowany przez elgebar (2016-05-10 12:57:29)
Prawdopodobieństwo jest bardzo małe, czy wręcz zerowe. Zależy od kilku czynników, o których krępuję się napisać.
Niczym się nie martw.
Myśl, że stosunek przerywany może utrudnić ciążę, jest mitem. To nie jest antykoncepcja. W trakcie samego stosunku do wnętrza pochwy dostaje się wystarczająca ilość plemników, aby doszło do zapłodnienia. Więc szanse na ciążę są, i to spore, jeśli to były płodne dni.
Zdaniem lekarzy stosunek przerywany to najlepszy sposób na zapłodnienie i niechcianą ciążę oraz prosta droga do nerwicy u mężczyzn i zaburzeń seksualnych u kobiet.
mamy 2016 rok, ktoś jeszcze wierzy, że stosunek przerywany chroni przed ciążą albo, że to jakaś forma antykoncepcji!
Przy stosunku przerywanym jest średnio 25% szans na ciążę, dodatkowo przy PCOS podobnie, więc wasze szanse na "sukces" są niewielkie, ale istnieją.
dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Nigdzie nie pisałam,że stosunek przerywany chroni przed ciąży lub jest formą antykoncepcji tylko,że podobno PCOS zmniejsza szanse na zajście w ciąże ![]()