Stosunek przerywany a ciąza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Stosunek przerywany a ciąza

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Stosunek przerywany a ciąza

Ostatnio uprawialam z moim chłopakiem seks. Pierwszy raz bez zbezpieczenia. Emocje nas poniosły. Dodam ze mialam wtedy prawdopodobnie dni płodne. Stosunek był przerywany ale obawiam się ze moge być w ciazy. Nie mam zadnych objawow ,dzis rano bolal mnie brzuch ale mozliwe ze to przez zblizajacy sie okres i torbiel na jajniku. Dodam ze mam policystyczne jajniki a z tego co slyszalam to utrudnia zajscie w ciaze.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Stosunek przerywany a ciąza

Utrudnia zajście w ciążę, ale nie sprawia, że się nie zajdzie wink Prawdopodobieństwo, że zaszłaś jest bardzo małe. Jeżeli jednak się boisz to możesz zrobić badanie beta hCG i wtedy będziesz wiedziała czy faktycznie jesteś czy nie. Test ciążowy na takim etapie prawdy Ci nie powie smile

3 Ostatnio edytowany przez elgebar (2016-05-10 12:57:29)

Prawdopodobieństwo jest bardzo małe, czy wręcz zerowe. Zależy od kilku czynników, o których krępuję się napisać. tongue Niczym się nie martw.

4

Myśl, że stosunek przerywany może utrudnić ciążę, jest mitem. To nie jest antykoncepcja. W trakcie samego stosunku do wnętrza pochwy dostaje się wystarczająca ilość plemników, aby doszło do zapłodnienia. Więc szanse na ciążę są, i to spore, jeśli to były płodne dni.

Zdaniem lekarzy stosunek przerywany to najlepszy sposób na zapłodnienie i niechcianą ciążę oraz prosta droga do nerwicy u mężczyzn i zaburzeń seksualnych u kobiet.

5

mamy 2016 rok, ktoś jeszcze wierzy, że stosunek przerywany chroni przed ciążą albo, że to jakaś forma antykoncepcji!

6

Przy stosunku przerywanym jest średnio 25% szans na ciążę, dodatkowo przy PCOS podobnie, więc wasze szanse na "sukces" są niewielkie, ale istnieją.

7

dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Nigdzie nie pisałam,że stosunek przerywany chroni przed ciąży lub jest formą antykoncepcji tylko,że podobno PCOS zmniejsza szanse na zajście w ciąże wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Stosunek przerywany a ciąza

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024