Kiedy wiecie, że to miłość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy wiecie, że to miłość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Kiedy wiecie, że to miłość?

Drodzy,

mam nadzieję, że podzielicie się ze mną swoimi spostrzeżeniami w kwestii miłości... powiedzcie mi, kiedy wiecie, że to ten/ta, że to właśnie miłość? Wiem, że pewnie padną odpowiedzi "gdyby to był ten, to byś to czuła", "poczekaj aż poznasz właściwego, to poczujesz", ale w tym problem, że wątpię, żebym kiedykolwiek poczuła jakieś gromy z nieba. Mam za sobą jeden kilkuletni związek (było mi w nim dobrze, ale czy to by mogła być miłość na całe życie, wątpię), po nim byłam przez rok sama, poznawałam mnóstwo osób, chodziłam na randki, ale ani razu nie czułam niczego wyjątkowego. Kilka miesięcy temu poznałam faceta, wokół którego sama się zakręciłam - bardzo mi się spodobał, wydawał mi się idealny, teraz jesteśmy parą, a on jest we mnie bardzo zakochany. A ja nie wiem. Obiektywnie to świetny facet, jedyne co przy bliższym poznaniu zaczęło mi przeszkadzać to poczucie humoru, ja mogłabym cały czas żartować, a on wszystko bierze na serio. Nie wiem czy to kwestia tej różnicy czy mojej psychiki, czy cholera wie czego, ale im on jest bardziej zaanagażowany, robi plany na przyszłość, tym ja bardziej nie wiem czy chcę. Ciekawa jestem co mi powiecie - odpuścić i szukać dalej? Tylko że przez ostatni rok dużo "szukałam", wiem jak ciężko jest znaleźć porządnego faceta, a ten wydaje się być idealny, z wyjątkiem tego różniącego nas poczucia humoru. A może ja w ogóle się nie nadaję do związków i miłości? Może jestem zbyt zdroworozsądkowa na te uniesienia i motyle? Co myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy wiecie, że to miłość?

Miłość jest wtedy, gdy się martwisz o tą drugą osobę, gdy jestescie daleko od siebie to nie mozesz doczekac sie kiedy sie spotkacie. To takie uczucie , gdzie nie denerwują Cie wady tej osoby ,ze mimo klotni potraficie ze soba rozmawiac. Nie musicie miec motylkow w brzuchu , poprostu nie mozecie bez siebie wytrzymac :-)

3

Definicja miłości wg mojego kumpla: Miłość jest wtedy, gdy przez przypadek puścisz bąka i zamiast opieprzu dostaniesz buziaka :-D

4

Jacenty89 napisał/a:

Definicja miłości wg mojego kumpla: Miłość jest wtedy, gdy przez przypadek puścisz bąka i zamiast opieprzu dostaniesz buziaka :-D

Dokładnie, to puszczanie bąków jest tak na prawdę testem bliskości i testem tego czy w swoim towarzystwie czujecie się już tak zajebiście, że mozna sobie pozwolić na takie coś. Tylko rozwinięta relacja na to pozwala. Bąki są nawet ważniejsze niż seks. Bo zdarza się seks na drugim, trzecim, czasem nawet pierwszym spotkaniu, ale weź spróbuj się spierdzieć na pierwszym spotkaniu ;P

A tak a propos pytania to podobno jeśli myślisz o kimś gdy zasypiasz, wstajesz , srasz, jesz, prowadzisz samochód, chcesz spędzać z nim każdą chwilę, zaczynasz tęsknić 5 sekund po pozegnalnym buziaku i jesli ten stan utrzymuje sie przynajmniej pół roku to chyba mozna powiedziec, ze to nie zauroczenie tylko cos wiecej wink

5

Jak to kiedy? Za kazdym razem!

6

Myślę, że każdy może odczuwać mimo wszystko to trochę inaczej. Nie sądzę, by każdy z miłości czuł to tak, że nie może nawet chwili wytrzymać bez ukochanej osoby. Niektórzy kochają, ale są mimo wszystko bardziej racjonalni, nawet na początku związku. Moim zdaniem to nie wyklucza, że to miłość, bo i tak uczucie w pełni rozwija się po jakimś czasie. Może przecież być silne, a trwać parę miesięcy, a ciężko chyba wtedy mówić o miłości. Jednak jak tak szybko denerwuje Cię on zamiast fascynować to faktycznie może to nie być to. Nie było nikogo po randce, że byłaś zafascynowana? Nie mówię, że od razu rzucałaś się na niego czy coś czy nie mogłaś wytrzymać emocji, ale kogoś kim byłabyś bardzo zainteresowana?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy wiecie, że to miłość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024