nie wiem co sie dzieje ostatnio kochalam sie ze swoich chlopakiem kiedy mialam dni lodne bardzo nam zalezy aby miec dziecko ale niestety dzis dostalam okres czy moze byc tak ze nie jestem w ciazy?? ostatnio okres mialam 20 marca a skonczyl sie 24 marca dostalam dzis okres 15 kwietnia i trwa okres 4- 5 dni prosze powiedzcie kiedy moge zajsc w ciaze? kalendarz czasem zawodzi;/ jesli ktos moze niech mi powie date kiedy moge miec dni plodne i czy wtredy zajde w ciaze prosze was o odpowiedz czakam z nieciepliwoscia
mysle ze powinnas zglosic sie do lekarza... on napewno odpowie ci na wszystkie twoje pytania i pomoze ustalic kiedy najlepiej kochac sie aby zajsc w ciaze... kazda kobieta ma inny organizm i ciezko jest okreslic dni plodne jesli nie prowadzisz obserwacji np sluzu. dni plodne przypadaja naokres ok 10dnia od momentu wystapienia krwawienia. naprawde uwazam ze najlepszym rozwiazaniem byloby zgloszenie sie do lekarza.jesli staracie sie juz dluzszy czas to byc moze ktores z was jest bez plodne? czasem to lezy tez w psychice kobiety... moze podswiadomie boisz sie macierzynstwa? a byc moze juz jestes w ciazy? moze zrob sobie test? czasem zdarza sie ze kobieta jest w ciazy inadal ma okres
Zacznijmy od tego że przeważnie jest tak że im bardziej się czegoś pragnie to tego nie ma , ogromne znaczenie ma tu stres wywołany presją więc na początek radze spokojnie podejść do sprawy. Druga kwestią jest to od jak dawna staracie się o dziecko bo jeśli to 2 lub 3 miesiąc to spokojnie oczywiście każda z nas jest inna i ma inny organizm zawsze można iśc do lekarza w celu konsultacji.
Cześć
17 czerwca uprawialam seks z chloapkiem to byl mój pierwszy raz.Kochalismy sie bez zabezpeiczenia ale penis byl suchy i nie b ylo an nim spermy czy mozliwe jest ze moge byc w ciąży?
ostatni okres mialam 22 maja i powinnam juz dostac a nie mam,czy to prawda ze 8 dni przed i po okresie jest niepłodnych?
Nie spermy tylko plynu ejakulacyjnego nie bylo w ktorym sie znajduja plemniki to po pierwsze. Po drugie czy masz regularne miesiaczki. A po trzecie opoznienie moze byc wywolane stresem.
Możesz skorzystać z kalkulatora dni płodnych, który jest dostępny np. na stronie abcmaluszka.pl
hmmm, są też inne metody jakieś mierzenie temperatury, ale nie pamiętam jak się taka metoda nazywała