Bezskutecznie staram się o Kobietę. Chcę to zmienić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bezskutecznie staram się o Kobietę. Chcę to zmienić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez cyt2 (2016-04-21 20:13:57)

Temat: Bezskutecznie staram się o Kobietę. Chcę to zmienić

Witam serdecznie,

Jestem starym koniem, co jak się okazało, nie wyklucza zauroczenia.
Sprawa trwa od ok. roku.
Poznaliśmy się w realu, obecnie nasza znajomość ograniczona jest do kontaktów w Sieci. Ona, nie mówi nie. Mówi, że szuka tylko przyjaźni.

Podjąłem szereg konkretnych działań. Nie idę na łatwiznę. Wymagających inwencji i wysiłku. Na razie, beskutecznie.

Obecnie potrzebuję, choćby szczypty inspiracji...
Co można zrobić aby móc każdego dnia dać wyraz temu, że o Niej myślę, że jest to dla mnie ważne aby móc poznać Ją bliżej.
Co można zrobić - coś wymagającego wysiłku, niekoniecznie kasy, aby dać wyraz dać wyraz własnym staraniom.
Itd

Proszę tylko o merytoryczne odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez marcinkot (2016-04-21 20:16:32)

Odp: Bezskutecznie staram się o Kobietę. Chcę to zmienić

I misiu przegrałeś na starcie, tylko tym że pokazałeś że może Cię mieć kiedy zechce. Po wielu uniesieniach wiem jedno działa tylko ostra wyjebka i twarde stawianie na swoim "przyjacielem nie będę, wolę nie mieć kontaktu" I takim oto sposobem "odzyskałem" po 7mc kobietę, chciała spróbować. Pożyjemy zobaczymy. Ty już skopałeś raczej akcje, nauczka na przyszłość.

3 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2016-04-21 20:24:51)

Jeżeli faktycznie starałeś się i  Ona wie, że coś do Niej masz i pomimo tego chce tylko przyjaźni, no to to zaakceptuj.
Ja rozumiem starania, no ale jakaś granica musi być.
Jeżeli Tobie nie wystarczy przyjaźń, to się po prostu wycofaj.
I wtedy albo:
- zatęskni i będzie chciała coś więcej;
albo:
- przestanie się odzywać.

4 Ostatnio edytowany przez cyt2 (2016-04-21 20:30:07)

Próbowałem odsunięcia się.

Zaakceptować fakt- mogę, ale nie teraz. Dałem sobie jeszcze konkretny czas.

Jak będę potrzebował porozmawiać o tym pod innym kątem to założe osobny temat.  Będę wdzięczny za merytoryczne odpowiedzi smile
Na dzisiaj potrzebuję inspiracji.

5 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2016-04-21 21:03:06)

cyt2 napisał/a:

Próbowałem odsunięcia się.

Zaakceptować fakt- mogę, ale nie teraz. Dałem sobie jeszcze konkretny czas.

Jak będę potrzebował porozmawiać o tym pod innym kątem to założe osobny temat.  Będę wdzięczny za merytoryczne odpowiedzi smile
Na dzisiaj potrzebuję inspiracji.

Wybacz za moją niemerytoryczną odpowiedź big_smile
Aha, regulamin forum zabrania tworzenia kilku wątków dotyczących jednego tematu.

6

Beznadziejny przypadek, widać już po wypowiedzi autora. Nie będzie z tego nic, kobiety nie lubią tego "starania"

7 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2016-04-21 21:17:12)

marcinkot napisał/a:

Beznadziejny przypadek, widać już po wypowiedzi autora. Nie będzie z tego nic, kobiety nie lubią tego "starania"

Ale to nawet nie chodzi o staranie.
Moim zdaniem, gdyby ta Kobieta chciałaby coś od Autora, to nie mówiłaby o przyjaźni, tylko zaczęła traktować Go, jak co najmniej kandydata na faceta.
A z Jej strony, nic a nic.
Więc żadne inspiracje, żadne twórcze myślenie nic a nic nie pomoże.

No chyba, że jest z tych księżniczkowatych, ale wtedy to tylko trzeba współczuć Autorowi.

P.S. Autorze sorki za brak strony merytorycznej, znowu big_smile

8

Skoro szuka TYLKO przyjaźni, to co Ty chcesz ugrać dalszym adorowaniem, autorze?
Przecież kobieta, gdy jest zainteresowana, w życiu nie powiedziałaby czegoś takiego. Owszem, mogłaby zaproponować, by wszystko toczyło się swoim własnym tempem, ale na pewno nie użyłaby takich słów. Więc moja rada jest taka: daj sobie samemu i jej spokój. Dobrze wiesz, że przyjaźni z tego nie będzie, bo nie tego szukasz, z kolei ona nie chce od Ciebie nic ponadto. Rozwiązanie nasuwa się samo, prawda? smile

9

Często jest że same nie wiecie czego chcecie smile ale macie rację w 90% wypadków kończy się właśnie tak, uff jestem w 10% jak narazie ale u mnie inna sytuacja.

10

Właśnie te, które nie wiedzą, trochę kręcą. Mówią, że nie są jeszcze gotowe, że się zobaczy, że czas pokaże, że wolą przystopować, bo to dla nich za szybko i takie tam. Jednak mają prawo mimo wszystko na wstępnym etapie poznawania się nie wiedzieć czy chcą tego konkretnego mężczyznę. Zauważyłam, że generalnie wielu chłopaków potrafi już po kilku tygodniach mocno się wkręcić i stwierdzić, że o, tej kobiety chcę, mimo że niemal nic o niej nie wiedzą, bo ile można się dowiedzieć w tak krótkim czasie? My zazwyczaj więcej analizujemy, zanim dojdziemy do takich wniosków. Jeden powie, że to jest właśnie to kobiece niezdecydowanie, o którym tyle się trąbi, ja powiem, że to zwykła ostrożność. 

Choć wiadomo, że istnieją wyjątki od reguły.
Aczkolwiek w tym konkretnym przypadku uważam, że autor nie ma na co liczyć.

11

Przez rok czasu nic nie ugrałeś, ona proponuje co najwyżej przyjaźń i macie tylko kontakt internetowy, a Ty szukasz inspiracji do zrobienia czegoś wymagającego? big_smile

Podjąłem szereg konkretnych działań. Nie idę na łatwiznę. Wymagających inwencji i wysiłku. Na razie, beskutecznie.

Zawsze żebrzesz o zainteresowanie? O przepraszam - adorujesz wink Zejdź na ziemię - żyjesz w świecie iluzji, w swojej wyimaginowanej rzeczywistości. Ona niczego od Ciebie nie chce, a Ty znajdź lepiej z trzy inne, bo zamęczysz dziewczę swoim "szeregiem konkretnych działań".

12

Ale wy jesteście źli ludzie przecież autor prosił wyraźnie tylko o merytoryczne wypowiedzi (czytaj takie, które będą mu pasować).

13

I co przez internet się tak wkręciłeś? big_smile Ja rozumiem jakby były pocałunki, spotkania i seks i że się przez to zakochałeś, ale przez internet?

Kobiety chyba bardziej wolą konkretniejszych facetów i bardziej ogarniętych.

Najbardziej merytoryczna odpowiedź w tym wątku będzie taka: Daj spokój. Odpuść.

14

No dobrze... czyli widzieliście się w realu. Punkt dla Ciebie.
Macie kontakt. Drugi punkt dla Ciebie.

Ona szuka przyjaźni.
A Ty? Czego chcesz? Chcesz spowodować, aby się w Tobie zakochała? Czy może seksu z nią chcesz? Do czego dążysz?
Z przyjaciółką rozmawia się o seksie. Jak przyjaciółka i Ty chcecie razem seksu to będzie seks.
W przyjaciółce można się zauroczyć, ze wzajemnośćią lub bez.

To wszystko jest proste... ale trzeba iść prostą drogą, a nie kluczyć.

Zakochałeś się w niej? Zauroczyłeś? A ona o tym wie, czy skazałeś ją na domyślanie się z twoich flirtów? Stać Cię było na szczerość?

15

Założenie, że Kobiety preferują z góry ustalony typ faceta jest niecelne, tak jak  nie ma jednego typu Kobiety który podobałby się wszystkim facetom.

Wasze oceny sytuacji nie wynikają bynajmniej z dostępu do szerszej informacji o tej sytuacji, konkretnych ludziach.  I są mi potrzebne jak ręcznik rybie.  Biorę odpowiedzialność za swoje błedy i działania, wiec o so chodzi.

Tak Gary, grałem w otwarte karty. Nie szukam przelotnej znajomości.

16

Przez rok tak męczysz bułę przez Internet i liczysz na jakieś magiczne sposoby net-oczarowania zainteresowanej (a właściwie w tym przypadku niezainteresowanej)?

17

No jeśli oceny forumowiczów są ci kompletnie zbędne - to czego tu szukasz? Poklepania po plecach? Zapewnienia, że "jak ci zależy, to na pewno się uda"?

Jasne, że nie ma typu faceta, który pasowałby wszystkim kobietom. Ale każda kobieta ma swój "typ". I nie chodzi tu o bardzo specyficzne wytyczne, np. 30letni prawnik, 1,80m wzrostu, ciemne włosy zaczesane na bok, 10 tys. miesięcznie do ręki. Chodzi o ogólniki - dla jednej to może być zaradność życiowa, dla innej umiejętność słuchania podczas rozmowy. Skoro kobieta jasno ci powiedziała, że może ci zaoferować wyłącznie przyjaźń i od roku nie zmieniła zdania, to chyba czas zaakceptować, że nie rzuca słów na wiatr.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bezskutecznie staram się o Kobietę. Chcę to zmienić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024