Klio napisał/a:Elementem kryzysu wieku średniego jest właśnie przedefiniowanie pojęcia miłości. Niektórzy przedefiniowują z kochanką, inni stają się nostalgiczni i sentymentalni. Być może należysz właśnie do drugiej grupy. Ciężko powiedzieć, bo sam nie jesteś w stanie jasno napisać o co Ci chodzi, a z interpretacją poezji zawsze miałam problem... Weź czarno na białym napisz czego chcesz i jaką to nową definicję miłości stworzyłeś, bo inaczej to będziemy mogli pisać i pisać. Konkret człowieku!
Jakbym konkret wiedział zapewne bym sie tak nie pieścił z tym 
Teraz zobacze na ile stereotypowe forum jest
Trąci mi to DDA, miałem motyw z alkoholem kilku letni, w sensie tlumienia emocji, czyli generalnie problem z ich wyrazaniem, przeżywaniem, z zafalszowanym ich interpretowaniem
Leki zaslaniane agresja słowną, z czyms takim wlazlem w związek
Oprocz tego dość aktywne życie wiec stres n-razy bardziej skaczacy
W zasadzie przebrnalem jedne drugie studia, potem podyplomowki, wiec cos tam parcie na zycie było, a moze tylko ze strumieniem rzeki
Myślę ze jestem w stanie na normlanym poziomie sie zdefiniowac, nie mam problemow z emocjami, w sensie ich wyrażania, nie mam tez natłoku w sobie wiec, tu chyba Ok
Problem jest w relacji ja żona, jest ok, ale nie OK
Zdecydowanie nie brakuje mi adrenaliny, mysle ze gdzies tam juz w zdrowym srodku sie mieszczę
Mam granice, respektuje jej granice
Staram sie pomagac jej w realizacji planów,
Jest usmiech, jest za rękę, jest spacer rozmowa, wspolny czas z dzieciakami, plany,
Sa tez sprawy ze Ona chce, i nagle jej nie zależy, po jakims czasie, jest cos nowego, i tak w kółko
Obijam sie o przekonanie ostatnio ze jestem takim plastrem, spelniaczem potrzeb
Jakby takiej stabilnosci w tym brakowało
Sadze ze to tylko u mnie jest, bo u niej jest nazwalbym to "zamurowana twarz" momentami
Stad to dziwne probowanie przedefiniowania, moze czegoś nie widze, a moze po prostu tego czegoś nie ma i nie bylo
Tylko dziala jakas wiez ekonomiczno, partnerska, momentami glupieje, niby czaja baze a nie wiadomo gdzie baza 
Będzie?