Jak zdobyć dziewczynę której zmarł chłopak? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak zdobyć dziewczynę której zmarł chłopak?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez Caleb13 (2016-04-18 21:49:32)

Temat: Jak zdobyć dziewczynę której zmarł chłopak?

Witam,

Jest pewna dziewczyna która naprawdę bardzo mi się podoba, sprawa jest jednak na tyle skomplikowana gdyż jej poprzedni chłopak zmarł prawie 2 lata temu z którym była przez 3 lata. Jakiś czas temu zapytałem się jej czy by nie chciała umówić się ze mną na wspólny obiad, napisałem jej że wiem o tym że straciła chłopaka dlatego zrozumiem jeśli nie zechce iść. Napisała mi że jestem cudowną osobą jednak wydaje jej się że nie jest jeszcze gotowa na nowy związek i potrzebuje czasu.

Moje pytanie jest co powinienem teraz zrobić? Postarać się o nią bardziej czy jednak zrezygnować z niej? Co robić?

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zdobyć dziewczynę której zmarł chłopak?
Caleb13 napisał/a:

Witam,

Jest pewna dziewczyna która naprawdę bardzo mi się podoba, sprawa jest jednak na tyle skomplikowana gdyż jej poprzedni chłopak zmarł prawie 2 lata temu z którym była przez 3 lata. Jakiś czas temu zapytałem się jej czy by nie chciała umówić się ze mną na wspólny obiad, napisałem jej że wiem o tym że straciła chłopaka dlatego zrozumiem jeśli nie zechce iść. Napisała mi że jestem cudowną osobą jednak wydaje jej się że nie jest jeszcze gotowa na nowy związek i potrzebuje czasu.

Moje pytanie jest co powinienem teraz zrobić? Postarać się o nią bardziej czy jednak zrezygnować z niej? Co robić?

Pozdrawiam.

Szczerze? Daj spokój tej dziewczynie, bo "starając się bardziej" będziesz bardziej podobny do ...sępa niż adoratora. Możesz delikatnie kręcic się w poblizu, utrzymywać wyważony kontakt, ale nie być nachalnym. Swoja drogą musisz miec świadomość, że moze być ciężko nawet jeśli w jakiś sposób tą dziewczyne do siebie przekonasz - wczesniej czy później możesz byc przez nią porównywany do zmarłego, niekoniecznie na twoja korzyść.. Często w takich sytuacjach bliski zmarły jest idealizowany i nikt nie jest w stanie przyćmić jego doskonałości.

3

Caleb13 napisał/a:

Witam,

..., napisałem jej że wiem o tym że straciła chłopaka dlatego zrozumiem jeśli nie zechce iść...

No ale po co jej tak napisałeś?
1. Przypomniałeś jej tylko o tym.
2. Od razu zasugerowałeś możliwość odmowy i wykazałeś mało zdecydowania

4

warzchowski.j napisał/a:

Szczerze? Daj spokój tej dziewczynie, bo "starając się bardziej" będziesz bardziej podobny do ...sępa niż adoratora. Możesz delikatnie kręcic się w poblizu, utrzymywać wyważony kontakt, ale nie być nachalnym. Swoja drogą musisz miec świadomość, że moze być ciężko nawet jeśli w jakiś sposób tą dziewczyne do siebie przekonasz - wczesniej czy później możesz byc przez nią porównywany do zmarłego, niekoniecznie na twoja korzyść.. Często w takich sytuacjach bliski zmarły jest idealizowany i nikt nie jest w stanie przyćmić jego doskonałości.

Pisząc o tym czy postarać się bardziej nie miałem na myśli tego by być w jakikolwiek sposób nachalny, chodziło mi raczej o to czy jest wgl jakakolwiek szansa aby się o nią dalej starać. Dokładnie tak jak napisałeś może gdybym po prostu nie naciskał i postarał się do niej zbliżyć jako przyjaciel, gdybym był przy niej i pokazał że naprawdę mi na niej zależy to być może z czasem zdecyduje się na związek. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego że ona nigdy nie zapomni o swoim zmarłym chłopaku i z pewnością będzie wracała wspomnieniami do niego dlatego nie zamierzam zastąpić jej zmarłego chłopaka i być taki jak on a po prostu rozpocząć nowy rozdział w jej życiu.

Sentense napisał/a:

No ale po co jej tak napisałeś?
1. Przypomniałeś jej tylko o tym.
2. Od razu zasugerowałeś możliwość odmowy i wykazałeś mało zdecydowania

Teraz gdy tak o tym myślę to faktycznie mogłem napisać to nieco inaczej. Chciałem po prostu pokazać jej że liczę się z jej uczuciami i rozumiem to jeśli potrzebuje więcej czasu. Mam jednak nadzieję że nie wszystko jest jeszcze stracone.

5

Ja tam myślę, że na pewno szanse są - to nie jest tak, że osoba, której zmarł ktoś bliski (chłopak, mąż) jest skazana na samotność. Oczywiście, to jej wybór. Może być tak, że ona rzeczywiście jeszcze nie jest gotowa - może być bardzo emocjonalnie nadal związana z chłopakiem, który umarł. Może być też tak, że po prostu nie wyobraża sobie inaczej, ale może się to zmienić. Myślę, że warto próbować, pokazać, że jesteś dostępny, jesteś obok i że ci zależy. Kto wie, może ona tego teraz potrzebuje. Tylko bądź też w porządku wobec siebie - jasno określ swoje oczekiwania i jeżeli nie jesteś w stanie być przy niej, wiedząc, że teraz ona jest niedostępna, i że będziesz cierpiał, myśląc cały czas o tym, kiedy ona wreszcie będzie chciała być z tobą - to może lepiej nie zaczynaj. Bo nie masz gwarancji, że nawet gdyby ona nie miała bagażu emocjonalnego, to między wami by coś powstało.

Ode mnie propsy za wykazanie się szacunkiem.

(Na pewno nie unikniesz porównań z chłopakiem, który umarł. Ważne, żebyś przez to nie stracił głowy).

6 Ostatnio edytowany przez zagubionyjestem (2016-04-19 00:34:03)

Wydaje mi się, że nie powinieneś jej mówić co zamierzasz robić na spotkaniu. Bo to tak brzmi czasem dziwnie z mojego punktu widzenia. Jak chcesz się spotkać to mówisz po prostu "spotkajmy się jutro... 18sta jestem po Ciebie, pasuje?" bo nie dajesz tym jej powodu aby odmówiła to po pierwsze a po drugie ona sama będzie myślała a po co? dlaczego? i o co chodzi? a to jest akurat dobre bo wszyscy lubimy być zaskakiwani zwłaszcza miło. Jeśli to pierwsze wasze spotkanie miało być a tak podejrzewam to raczej nic oficjalnego, raczej spacer lody, kawa ciastko, wycieczka rowerowa czy coś takiego. Tak ja bym to rozegrał..

To powyższe brzmi bardzo pewnie siebie i stanowczo prawda?? I tak ma być kobiety na tym forum same piszą o tym, że tego oczekują od mężczyzn smile

Nie tłumacz się z JEJ UCZUĆ bo każdy by cierpiał po takiej stracie i to zostanie w pamięci do końca życia. Rozdrapałeś ranę która dopiero zaczęła się goić.
W niej jest tyle smutku że na pewno limit został dawno temu wyczerpany. Wywołuj w niej tylko pozytywne emocje.

Bądź jej przyjacielem, daj się jej wygadać czy wypłakać jeśli tego chce ale też rób małe kroki.
Nie daj się wykorzystywać. Poproś ją czasem o coś niech się pomału angażuje w tą znajomość.

Ale też może być tak że mur nie będzie do przeskoczenia nawet przez kolejne kilka lat a wtedy ona zagości na tym forum pisząc że zmarnowała okazje na poznanie fajnego faceta wink

7

Caleb13 napisał/a:

Witam,

Pozdrawiam.

Jeżeli nie chce z Tobą być, to na pewno nie dlatego, że 2 lata temu zmarł jej chłopak... Brutalna prawda jest taka, że my się otrząsamy z takich wydarzeń szybciej niż Wy :*
Szukaj sobie kogoś innego (często to wystarczy, żeby zyskać jej zainteresowanie tongue)

8

maryszi napisał/a:

Jeżeli nie chce z Tobą być, to na pewno nie dlatego, że 2 lata temu zmarł jej chłopak... Brutalna prawda jest taka, że my się otrząsamy z takich wydarzeń szybciej niż Wy :*
Szukaj sobie kogoś innego (często to wystarczy, żeby zyskać jej zainteresowanie tongue)

Nie wiem, kim jesteś, ale wyrażaj swoje zdanie, a nie wyssane z palca opinie, jakby to "otrząsanie się" po czyjejś śmierci zależało od płci. Wkurzające jest takie generalizowanie.

9

Autorze podszedłeś do tego zaproszenia kompletnie bezjajecznie. Na tacy jej wyłożyłeś to, ze zapraszasz ja na obiad i jeszcze ten asekuracyjny fatalny tekst...
Jeśli chcesz bawić się miesiącami lub raczej latami w oczekiwanie na nią ( które i tak może skończyć się kulturalnym kopem w d..) to się baw, ja zdecydowanie nie polecam. Szkoda życia na bycie kandydatem na faceta.

10

Jeśli kobieta mówi,że nie jest gotowa na związek,to daje Ci delikatnie do zrozumienia,że ma Cię gdzieś,jeśli jest super facet na horyzoncie to zawsze bedzie gotowa,krótko mówiąc nie pociągasz jej,więc daj sobie spokój.

11

Po pierwsze nigdy nie staraj się zastąpić tamtego. Nie da się. Kropka. Po drugie zostań jej przyjacielem. Nie atakuj związkiem nie osaczaj. Skoro potrzebuje czasu daj jej go. Jeśli faktycznie jej coś piknie to będzie Ci wdzięczna, że nie byłeś nachalny, ale zrozumiałeś jej trudną sytuacje.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak zdobyć dziewczynę której zmarł chłopak?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024