Dziewczyna nie wie czego chce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dziewczyna nie wie czego chce

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Dziewczyna nie wie czego chce

Witam. Spotykam się z dziewczyną od dwóch miesięcy. Wszystko potoczyło się dosyć szybko, przynajmniej pod względem przywiązania. Dużo pisaliśmy, dużo wiedzieliśmy o sobie i nawet często się spotykaliśmy mimo naszych obowiązków.

W pewnej fazie zauważyłem jednak, że mi zdecydowanie bardziej zależy. Przede wszystkim w kontekście bliskości, której ona jak się okazało nie ma na razie potrzeby twierdząc że ceni sobie wspólne spędzanie czasu. Ja bardzo okazywałem swoje uczucia, wydawało mi się, że to docenia, czując, że może mi zaufać. Każde zbliżenie wychodziło ode mnie i nic poza całowaniem i przytulaniem z tego nie wynikło. Żeby było jasne, nie naciskałem na seks. Liczyłem, że ona z czasem zbliży się do mnie i chociaż raz na jakiś czas sama wyjdzie z pocałunkiem czy zwykłym przytuleniem.

Ostatnio stwierdziła, że chce się trochę wycofać. Potrzebuje czasu, dystansu, itd. Dodała, że minęła jej trochę faza podjarania i w odróżnieniu ode mnie (pewnego uczucia do niej), nie jest jeszcze w stanie się zaangażować mentalnie. Wcześniej była przez jakiś czas sama i zastanawia się czy tak jej nie jest lepiej. Mówiła, że ceni mnie jako człowieka i zdaje sobie sprawę z moich uczuć, ale po prostu chce mnie uprzedzić za wczasu, że u niej to nie jest takie kolorowe i nie wie w którą stronę to się potoczy. Nie zakodowala mnie jako stałego partnera tak szybko jak ja nią. Nie chce też być taka zależna od kontaktu na facebooku, choć sama często to inicjowala, pisząc nawet totalne pierdoly, byleby ze mną pogadać.

Macie jakieś rady? Szczerze mówiąc mój entuzjazm kompletnie zniknął i sam nie wiem jakby to miało teraz wyglądać. Ona mówi, że oczywiście się do mnie przywiązala i nie wyobraża sobie urwać kontaktu. Ja jednak nie wiem czy ma sens nagle rzadsze widywanie, w dodatku bez bliskości. Po prostu zacząłem wątpić, że ona naprawdę coś do mnie czuje i czy ten czas coś jej uświadomi. Chociażby że za mną tęskni. Najgorsze, że wydawało mi się, że to wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Mam mętlik. I ciągle mi zależy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna nie wie czego chce

Za szybko odkryłeś karty.

Owszem, dziewczyny lubią być zdobywane ale z tego co piszesz mam wrażenie że osaczyłeś ją za mocno - 2 miechy to krótko.

Moja rada - odpuść trochę, niech teraz ona przejmie inicjatywę. Nie odzywaj się pierwszy na fb, jak ona napisze do ciebie to nie odpisuj momentalnie (daj sobie ze 20 minut), nie naciskaj na spotkania, bądź trochę takim zimnym draniem (tylko nie przesadź wink ) pokaż, że masz inne zajęcia niż tylko z nią przebywanie. A jak ona nie będzie chciała - trudno się mówi wink Tylko nie daj się wciągnąć we friendzone - ty już coś czujesz, ona jeszcze nie, zrób tak by to ona coś poczuła do ciebie - a później będzie z górki wink

3

Nie kręcisz jej, więc dyplomatycznie wycofuje się z relacji albo zmienia jej formę na zonę przyjaźni wink

4

Ale sam kontakt nie wychodził tylko ode mnie. Bliskość kiedy się widywalismy owszem, ale ona sama często inicjowala spotkania. Zapraszala mnie do swojej pracy, do domu i bardzo chciała sama wpaść do mnie. Widywalismy się np 2-3 dni pod rząd i później do końca tygodnia przerwa ze względu na nasze obowiązki.

Z kontaktem tak też zrobię. Sam teraz nie wiem czy chce być z taką osobą, która jest wyjątkowo nie ogarnięta emocjonalnie i naprawdę nie wie czego chce. Na początku znajomości narzekała za to, że jej byli nagle ją zostawili. W związku z tym chciałem jej dać poczucie tego, że może na mnie liczyć i spokojnie rozwiązywać swoje problemy mentalne, które faktycznie ma i przez to też nie potrafi się być może w pełni zaangażować.

5

Ok, a ta "bliskość" z jej strony była?

6

Inicjatywa bliskości nie, gdyż jak mówi nie czuje w tej chwili takiej potrzeby. Oczywiście nie odpychala mnie żeby nie było i sama mówi, że nigdy nie okazywała specjalnie swoich uczuć.

Twierdzi też, że sama sobą jest zawiedziona i tym, że czuje tak jakby we wcześniejszych związkach dala z siebie wszystko.

7

Dziewczyna wypisuje się z tej relacji. Nawet kontakt via FB ją już irytuje. Tutaj nie ma nad czym deliberować.

https://youtu.be/f4LKlOyC-To smile

8

antek20 napisał/a:

Ale sam kontakt nie wychodził tylko ode mnie. Bliskość kiedy się widywalismy owszem, ale ona sama często inicjowala spotkania. Zapraszala mnie do swojej pracy, do domu i bardzo chciała sama wpaść do mnie. Widywalismy się np 2-3 dni pod rząd i później do końca tygodnia przerwa ze względu na nasze obowiązki.

Z kontaktem tak też zrobię. Sam teraz nie wiem czy chce być z taką osobą, która jest wyjątkowo nie ogarnięta emocjonalnie i naprawdę nie wie czego chce. Na początku znajomości narzekała za to, że jej byli nagle ją zostawili. W związku z tym chciałem jej dać poczucie tego, że może na mnie liczyć i spokojnie rozwiązywać swoje problemy mentalne, które faktycznie ma i przez to też nie potrafi się być może w pełni zaangażować.

Antek, może trzeba zastanowić się czemu Ci byli ją zostawiali? Może z tego samego powodu, nad którym Ty teraz się zastanawiasz.

Może jest emocjonalnie długodystansowcem, długo się zapala, rozkręca, emocje nie są u niej na pierwszym miejscu dlatego stan zakochania jest jej obcy. Może przechodzi z fazy przyjaciela na partnera - tak tez się dzieje.

Na pewno to co musisz się dowiedzieć jak to z nią jest - na podstawie tego co robi, czy mówi bo może Wasz sposób odbierania świata, ludzi, uczuć różni się i będą to różnice nie do pogodzenia - niczyja to wina. Wówczas musisz szukać odpowiedniej dla siebie kobiety i pójść dalej.

9

Kontynuacja.

Po tym jak ja się zdystansowalem i nie pisałem do niej, ona tego nie przestaje robić. Pyta się co u mnie, jak sobotnia impreza, w dodatku wysyła snapy. Moje odpowiedzi nie są zbyt wylewne i nie zadaję żadnych pytań. Wczoraj wieczorem po takiej krótkiej wymianie stwierdziła, że chyba mi przeszkadza, po czym jak odpisałem zwykle "hm?" zapytała czy jestem jutro zajęty. Tak się składa, że faktycznie jestem. Zaczęła tez pisać coś tam o swojej imprezie, a ja nie odpisałem juz. To po godzinie od tego zaczęła wysyłać smutne minki... Szczerze mówiąc po prostu mi się nie chciało, ale miałem też problemy z wifi. Na wifi zareagowala "dobra dobra" i mnie... zablokowala. Napisałem jej smsa co ona odwala i po chwili mnie odblokowala. Pogadalismy jeszcze trochę o niczym i na koniec zapytała się czy ja źle się z tym czuje, że ona do mnie pisze. I czy nie wolałbym, żeby się nie odzywala, bo wprawia mnie to w jeszcze większe niezrozumienie. Odpisałem "daj spokoj" i że jest za późno na jakieś rozkminy. Pożegnala się życząc miłego dnia jutro.

Ona naprawdę sama nie wie czego chce chyba. I jest to faktycznie dla mnie coraz bardziej niezrozumiałe.

Co Wy na to?

10

Bardzo szybko zareagowała na Twoje zdystansowanie się. Zobaczyła, że traci kontrolę i się wystraszyła (to dopytywanie, czy nie przeszkadza). Ale dlaczego Cię zablokowała? Na Twoim miejscu nie pisałabym wtedy tego smsa. Pokazała, że Cię nie szanuje. Trzymaj dystans, szkoda Twoich nerwów.

11

No to jest właśnie cala ona. Zablokowala, bo niby wcześniej ja olalem, nie odpisując i pisząc o wifi (tak się domyslam). A sama wcześniej mówiła o potrzebie zdystansowania się. A jak widać nie potrafi.

Mam kosmiczny mętlik. Z jednej strony strasznie mi zależy na niej, uważam ją za świetną osobę, ale widzę i ona zresztą sama sobie z tego zdaje sprawę, że ma problemy ze sobą. I dlatego czekam, nie wychodzę z inicjatywą, bo to ona musi sobie to poukładać. Tylko nadal nie jestem pewny jej uczuć, które są tutaj najważniejsze.

12

Trochę taki pies ogrodnika z niej wychodzi. Potrzymaj ją na dystans trochę i zobacz jak to się rozwinie.

13

Dziewczyna lubi się bawić w ganianie króliczka i jest od tego uzależniona. Poczuła się zbyt pewna Ciebie i zaczęła się wycofywać, teraz Ty się zacząłeś wycofywać, więc zaczyna kombinować, żebyś znowu ją gonił. Jak lubisz taki rollercoaster to znasz już podstawowe zasady i baw się dalej, a jak nie to wycofaj się z tej znajomości.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dziewczyna nie wie czego chce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024