Iść czy nie iść na komunie do syna mojego meza? ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Iść czy nie iść na komunie do syna mojego meza? ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez czekolada00721 (2016-04-09 14:37:25)

Temat: Iść czy nie iść na komunie do syna mojego meza? ?

Witam
Mam takie pytanie, mianowicie: maz dostal zaproszenie od swojego syna (z pierwszego malzenstwa) na komunie. Na zaproszeniu jego eks zona napisala ze zapraszaja tate, mnie i naszego syna ( cala nasza rodzine ).
Ja jakos nie mam ochoty patrzec na nia tymbardziej ze poczestunek jest u nich w domu. Wirm ze nie idzie sie na komunie do niej tylko do syna mojego meza. Tylko ze ja wiem ze bede sie tam czula okropnie skrepowana, nie bede wiedziala gdzie mam oczy podziac.... Z drugiej zas strony nie chce zrobic przykrosci meza synowi...
Maz mowi ze nic mi nie zaszkodzi gdy tam pojade...
Co byscie zrobily na moim miejscu?
Udawac ze jest wszystko ok i pojsc na ten obiad? ( tylko nie wiem czy bede tak potrafila)
Czy poprostu isc do kosciola i po Mszy zlozyc zyczenia i do domu. Dodam ze maz idzie na poczestunek i stwierdzilam zeby wzial naszego syna...

Nie wiem co mażm zrobic...

Zobacz podobne tematy :
Odp: Iść czy nie iść na komunie do syna mojego meza? ?

Witaj. Jeśli naprawdę podejrzewasz, że będziesz tam bardzo źle się czuć, to moim zdaniem najlepszym wyjściem będzie, jeśli pójdziesz na komunię do kościoła, złożysz życzenia synkowi męża i pożegnasz się z nimi. Wtedy nie zrobisz przykrości synkowi Twojego męża i też nie będziesz musiała się zmuszać do sytuacji, w której będziesz się bardzo źle czuć.

A z czym masz konkretnie problem? Czujesz zazdrość o pierwszą żonę? Ona się zachowuje z dużą klasą,  okazuje Ci szacunek. Były wcześniej jakieś przykre sytuacje?  Może niepotrzebnie się obawiasz?

4

Kobieta zachowała sie z klasa, nie bądź gorsza i idź na ten obiad.

5

Problem w tym ze ona raz udaje ze mnie nie zna a innym razem w sklepie mowi " czesc PAULINKA" , gdy przychodzi do mnie do sklepu w ktorym pracuje ze swoim facetem to mam wrazenie ze specjalnie sie przytulaja a nawet kiedys wiedzac ze ide za nimi chyba specjalnie sie pocalowali. Nie potrafie rozgryzc w co ona gra. Poza tym .... jest baardzo laadna i ona to wykorzystuje. Nie ukrywam ze mam problem i porownuje sie do niej choc wiem ze nigdy nie bede tak wygladac... tylko ze to jest najmniejsxy problem. Bylo eiele sytuacji typu przechodzila obok mnie z kims i slyszalam za swoimi plecami tekst typu " patrz to ta ... " i pozniej drwiacy smiech.  Tak sobie myslalam ... pojde tam a ona bedzie cos na mnie gadac do swojej rodzinki. Bede sie czula okropnie. Dodam ze moj maz ma odwrotnie on bardzo vhce tam pojsc dla syna i moze dlatego zeby pokazac ze ulozyl sobie zycie i dobrze mu  ze mna ( ona go zostawila gdy ich syn mial miesiac ) ....

6

Obie macie ten sam problem: nie możecie sobie poradzić z tym, że waszym mężem jest/był ten sam człowiek.

Na pytanie swego pasierba "Ciociu, dlaczego nie idziesz z nami?", odpowiesz... . No właśnie.

Twojemu mężowi zależy na tym (oprócz sprawienia przyjemności synowi i uczestniczenia w ważnym momencie jego życia), by pokazać, że ułożył sobie zycie. Twoja demonstracja będzie temu przeczyć.

7

Obecnie jestem w ciazy, moge powiedziec ze zle sie czuje... wiem to podle...

Tylko chcialam znac opinie innych kobiet nawet jesli mialoby mnie to zabolec.

Nadal nie wiem co zrobic ...

8

Nie. To nie podłe. To uczenie dzieci (bo to nie tylko w grę wchodzi pasierb, ale i Twoje dziecko), że można kłamać... pod warunkiem, że jest się dorosłym.

A gdybyś pomyślała, że nie idziesz tam po to, byś TY się dobrze czuła, tylko po to, by sprawić radość pasierbowi i mężowi?

9

Wielokropek... przepraszam ale nie ucze dziecka ze mozna klamac bo w ciazy bywa roznie prawda... skad moj syn moze wiedziec co ja naprawde czuje... ale szanuje Twoja wypowiedz.

Nie o tym chcialam pisac... tylko co Wy byscie zrobily na moim miejscu. Prosze przeczytac powyzej napisalam jej czasami dziecinne i glupie zachowania.

10 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2016-04-09 20:53:19)

Nie zmieniam swego zdania.
Oceniasz jej zachowanie jako dziecinne i głupie, sama planując podobne.

Co bym zrobiła? Poszła. I byłabym uprzejma i taktowna, ubrana stosownie do uroczystości.

11

Tez uważam, że należy pójść i godnie przetrwać.

12

Dziewczyny dobrze piszą. Wypada pomyśleć o mężu i dziecku, babę olać. Będziesz do końca życia jej unikać, chować się przed nią? To, że tak się zachowuje świadczy tylko o niej samej.

13

czekolada00721 napisał/a:

Tylko ze ja wiem ze bede sie tam czula okropnie skrepowana, nie bede wiedziala gdzie mam oczy podziac.....

W pierwszej chwili pomyślałam, że trudno spojrzeć Ci w oczy ex, bo przyczyniłaś się do rozpadu ich małżeństwa. Jeśli jednak nie miałaś nic wspólnego z ich rozstaniem, to spokojnie możesz patrzeć jej w oczy i pójść na to przyjęcie. Wszystko zależy od Twojego nastawienia.
Z tego co piszesz wynika, że ona bywa wobec Ciebie złośliwa, dlatego porozmawiaj z mężem, zaproponuj, żeby on z kolei porozmawiał z ex na temat jej zachowania wobec Ciebie, a zwłaszcza zachowania na przyjęciu komunijnym.
Niech przekona ją, że jeżeli nie chce zepsuć ich dziecku tego ważnego dnia, to ma powstrzymać się z jakimikolwiek złośliwościami pod Twoim adresem, bo w przeciwnym razie będziecie zmuszeni wszyscy opuścić przyjęcie.
Zastanawiam się, czy Twój brak pewności siebie nie wynika z niejasnej postawy Twojego męża. Czy rozmawiałaś z nim na temat zachowania jego ex wobec Ciebie, czy powiedziałaś o jej złośliwych przytykach i o tym, że nie podobają Ci się czułości jakimi ona go obdarza?
Twój mąż powinien zdecydowanie stać po Twojej stronie, a na tym przyjęciu powinien być czujny i być dla Ciebie wsparciem ze względu na postawę swojej ex.
Chociaż ze względu na podniosłość wydarzenia, ex powinna trzymać fason.

14

Nie przyczynilam sie do ich rozpadu malzenstwa. Ona go zostawila gdy ich syn mial miesiac dla innego, po rozwodzie z moim mezem ona ponownie wyszla za maz (miesiac po rozwodzie.) Dodam ze kolejno sie rozwiodla .... itd.

Wychodzi na to ze to ja mam problem ze soba ...
Dziekuje ze zechcialyscie napisac co myslicie.

15

czekolada00721 napisał/a:

(...) Wychodzi na to ze to ja mam problem ze soba ... (...)

Co nie jest sprzeczne z negatywną oceną zachowania wobec Ciebie byłej żony Twego męża.

Powodzenia. smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Iść czy nie iść na komunie do syna mojego meza? ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024