Dawny eks i ciągle rozpamiętywanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dawny eks i ciągle rozpamiętywanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez ewelajn100 (2016-03-28 15:21:53)

Temat: Dawny eks i ciągle rozpamiętywanie

Cześć wszystkim,

Chciałabym podzielić się z wami moją historią miłosną, która moze nie bedzie ze zbyt szczesliwym zakonczeniem...
Będąc w liceum poznałam chłopaka, był dla mnie najprzystojniejszy i najlepszy, dogadywaliśmy się, z jego kolegami tez umiałam sie zakumplować i mieliśmy calkiem fajną paczke przez czas liceum. Jednak moim rodzicom on się nie podobał, że jakąś złość ma w oczach i że taki burzliwy, owszem coś w tym było bo duzo sie bił jeszcze zanim go poznalam i tez na imprezy ciągle biegał.. układało się nam dobrze, czas leciał, jeden rok, potem drugi i w trzecim juz bylo gorzej. Rodzice ciagle mnie zadręczali kiedy z nim zerwe, po co mi teraz chlopak, nie puszczali mnie na imprezy z nim itd, a bardzo daleko ode mnie mieszkał, wiadomo w liceum nie wiele osob ma prawko i dostaje od razu auto zeby jezdzic i imprezować.. No ale przejde do sedna sprawy.. W koncu nie wyszło na to że zaczeliśmy sie kłocić o głupoty, on stał sie bardzo nerwowy, oczywiscie co weekend byl na imprezie i cholera wie co tam robil, a ja siedzialam w domu. Chciałaam mu sprawdzic esy po week, i zobaczylam jak pisal do kolegi że na imprezie całował sie z dwiema laskami, że tak fajnie bylo, no ale i tak najlepiej ze mną.. i wtedy sie rozpętała wojna, oczywiscie nie chcial sie przyznac ze to on pisał... ale i tak wyszlo ze to on. walił głową w szafe, popchnął mnie i byl bardzo agresywny;/  Oczywiscie potem jego koledzy powiedzieli mi jak mnie zaczął wyzywać przy nich, od dziwek itd.. nie wiem dlaczego tak zrobił skoro to on mnie zranił.

to była moja 3 klasa liceum i zblizała sie matura, studia itd. Podczas kursów dodatkowych poznalam kolege z ktorym pozniej wyjechalam daleko na studia, chcialam uciec od domu, od tego chlopaka, jakos odżyć po tym wszystkim. Jednak były ciągle pisał że kocha ze sie zmieni ze tylko ja itd.. spotkalam sie z nim pare razy w wakacje i nie umialam przestać go kochać, jednak duma mnie wyniosła daleko i uciekłam na te studia.

Na studiach poznalam duzo osob, w tym fajnych chłopakow, jednak to nie bylo to, były do mnie pisał prosił zebym wrociła jednak ja szłam w zaparte mydląc sobie oczy że go nie kocham. na drugim roku poznalam kogoś, i jestesmy juz razem póltora roku. pomogło mi to przyćmić dawne dzieje, jednak nie do końca. Były ma dziewczyne juz rok, ponoć mu dobrze z nią, jednak pisalam z nim kiedys i mowil że mnie kocha i nigdy nie zapomni a po prostu nie chce byc sam i sobie kogos znalazł. Nie wiem juz co robic. coraz czesciej mysle czy by sie nie starac o niego nie próbować wrócić, pogodzić się bo t moze moja milosc zycia skoro nie potrafie sobie wymazać z pamięci.. Pomożcie doradzcie jesli macie jakis pomysł co mogłabym zrobic, bo ja sama juz nie daje rady a nie mam z kim pogadac ;/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dawny eks i ciągle rozpamiętywanie

to są emocje. Nie miłość. Albo spojrzysz na to rozumem, albo bedziesz sie z nim ciągała do usranej smierci. Pytanie tylko ile lasek w miedzyczasie przeleciał bedac niby z tobą. Na pewno sporo wink to jest chory zwiazek

3

Fakt jest taki, że ty i były krzywdzicie 2 niewinne osoby !

4

Na tych imprezach pewnie sporo sie dzialo a ja będąc zakochana tłumaczyłam sobie wszystko, a gdy sie próbowalam stawiać żeby nie jeździł to byly awantury. Teraz z nową panienką jeździ na wycieczki, imprezują juz razem.. moze ja sie nie nadawałam..

Pisałam do niego czy miałby chwile żeby pogadać, bo po prostu nie wytrzymałam i myslalam ze moze odpisze to coś z niego wyciągne.. Lecz nie odpisał, odpowiedź jasna, ma mnie daleko w d**** i trzeba się zająć zyciem teraźniejszym, nie wiem czemu mnie tak nagle naszło na wspomnienia i żale skoro to bylo tak dawno. Czyżby nagle dotarło że to była jedyna miłość, czy po prostu ze mną jest coś nie tak smile

Macie racje, to wszystko chore, jednak rozum to wie, serce średnio kuma tongue

5

Nie ma jedynej miłości. Są za to nostalgiczne wspomnienia. I te nie są złe, dopóki pamiętamy, że to tylko nostalgia.

6 Ostatnio edytowany przez ewelajn100 (2016-03-29 22:53:36)

Nostalgia? To mnie spotkało po takim czasie? Lepiej sobie radziłam dzień po rozstaniu niż teraz...
Jednak chyba nic nie moge z tym zrobić, zostały mi tylko wspomnienia, a powrotu juz nie ma.

Przecież nie zmusze go żeby tamtą zostawił skoro tak się w sobie zakochali, wcześniej to ja go odrzucałam bo sie łudziłam że kiedys mi przejdzie to zakochanie.

7

A czemu nie? Człowiek jest tak skonstruowany, że z czasem zapomina o złych rzeczach a pamięta jedynie te dobre.:) Tesknisz nie do niego, ale do swojego wyobrażenia o nim.

8

Staram się zapomnieć, ułożyć swoje zycie na nowo, ciągle coś mi się sypie..
Naprawdę mogę mieć juz tak zryty mózg że tęsknie nie znając go, nie widując ponad 3 lata ?
Bywa czas że nie myśle, że wszystko idzie dobrze.. a potem wracam i jestem załamana rzeczywistością, jednak tłumacze sobie że ktoś kto mnie popychał  i ośmieszał nie zasługiwał na mnie... Tłumaczył swoje zachowanie faktem że nie wie co sie ze mną dzieje i dlatego tak reagował... Czy się zmienił ? Jak traktuje teraz swoją nową laske...

9

Nie warto do niego wracać. On Cię bajeruje. Skoro jest z inną, to nawet jeżeli do niej nic nie czuje, to jest po prostu okropne zachowanie i Ciebie potraktowałby tak samo. Sama widzisz, że nic się nie zmieniło, nie jest dojrzalszy. On sam nie widzi swoich błędów. Do tego agresja, takie osoby rzadko się zmieniają. Odetnij się od niego całkowicie, nie pisz z nim. On już miał szansę, a jest z inną, a do Ciebie tylko pisze ładne słowa. Tak to każdy może pisać. Jak Ci się układa z obecnym chłopakiem? Ogólnie też nie jesteś w porządku, skoro sama przyznajesz, że kochasz byłego. Może potrzebujesz więcej czasu, ale sama musisz zastanowić się co czujesz do swojego chłopaka.

10

Parawan napisał/a:

to są emocje. Nie miłość.

A cym jest miłość jak nie emocjami?

11 Ostatnio edytowany przez madoja (2016-06-25 11:26:19)

Tęsknisz do niego bo WCIĄŻ ZE SOBĄ PISZECIE! big_smile
A nie dlatego że to przeznaczenie i miłość Twojego życia. big_smile
Ja też bym myślała o swoim ex, gdyby wciąż potajemnie mi pisał że mnie kocha. big_smile

Ty CHCESZ z nim pisać. Nie zmieniłaś numeru, odpisujesz mu namiętnie. Lubisz żyć w ułudzie że to jakaś magia i przeznaczenie.
Zdecyduj w końcu. Albo wróć do niego i spróbuj jeszcze raz. Albo zmień numer i nigdy więcej się z nim nie kontaktuj.
Nie gniewaj się, ale dla mnie trzeba mieć trochę nie po kolei w głowie by LATAMI się dręczyć romansując z exem, ale jednocześnie wmawiając sobie że nie chce się z nim być.
Dorośnij.

12 Ostatnio edytowany przez RavenKnight (2016-06-25 11:32:34)

Po przeczytaniu pierwszego posta zacząłem śmiać się pod nosem big_smile

Czyli tak, wyzywał Cię od dziwek, chodził na imprezy bez Ciebie, na 100% pruł inne na boku, a teraz jest z dziewczyną z którą mu jest dobrze i smoli cholewki do Ciebie.

Nosz kurna, ideał na męża.
Szybko, telefon do ręki i wykręcaj numer, drugi taki Ci się nie trafi, nikt Cię tak nie będzie szanował jak on big_smile

13 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-06-25 11:37:44)

ewelajn100 napisał/a:

walił głową w szafe, popchnął mnie i byl bardzo agresywny;/  Oczywiscie potem jego koledzy powiedzieli mi jak mnie zaczął wyzywać przy nich, od dziwek itd.. nie wiem dlaczego tak zrobił skoro to on mnie zranił.

coraz czesciej mysle czy by sie nie starac o niego nie próbować wrócić, pogodzić się bo t moze moja milosc zycia skoro nie potrafie sobie wymazać z pamięci..

A pewnie. Staraj się. Tylko dobrze się staraj, musisz być idealna... a jak Tobą walnie o szafę, to już w ogóle będzie znak, że druga taka miłość się nie zdarzy smile

Współczuję temu chłopakowi, z którym teraz jesteś...

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dawny eks i ciągle rozpamiętywanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024