Czy ze mną jest coś nie tak? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Czy ze mną jest coś nie tak?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Czy ze mną jest coś nie tak?

Witam wszystkie kobiety

Mam do was pytanie

Mianowicie dziewczyny, które w życiu spotykam ciągle mi mówią, że zbyt poważnie myślę o życiu i powinienem się więcej bawić, że to jeszcze nie czas na prace i zastanawianie się nad rodzina, za bardzo nie przepadam za imprezami, wole iść na spacer do parku albo poczytać książkę, nie raz usłyszałem też, że jestem z innej epoki ponieważ uważam, że pieniądze nie są najważniejsze i najbardziej liczy się człowiek i to jaki jest, a nie to kim jest, ewentualnie słyszałem również iż dżentelmeni nie maja już prawa bytu w dzisiejszym świecie, wydaje mi się iż jestem normalnym facetem, mieszkam sam mam dwie prace i studiuje, większość wolnego czasu spędzam w parku ponieważ jest tam spokój, i lubię czytać na świeżym powietrzu, chodzę na siłownie, czy naprawdę jest ze mną aż tak źle?

Pozdrawiam
Robert

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez zaklopotana123451 (2016-03-26 13:55:17)

Odp: Czy ze mną jest coś nie tak?

Witaj. Wręcz przeciwnie, wyglądasz na bardzo ciekawego faceta, człowieka. To, że świat idzie w złą stronę, nie znaczy, że jeśli się ktoś wyróżnia jest jakiś gorszy. Masz świetne wartości i nie przejmuj się opinią ludzi, którzy prowadzą przeciętne życie i mało od siebie i innych wymagają. Bądź sobą, a w końcu spotkasz takich ludzi, którzy będą podobni do Ciebie, mimo wszystko tacy ludzie istnieją, trzeba jedynie umieć ich zauważyć.

3

Dziękuje za odpowiedź, bardzo podniosła mnie na duchu smile czasami to święta tak przygnębiająco na mnie działają  i masz racje nigdy nie wolno zapominać kim naprawdę jesteśmy i stawać się kimś kim nie jesteśmy, ponieważ inni tego oczekują.

Życzę wam wszystkim dużo miłości i szczęścia smile

Dziękuję i wzajemnie smile

5

Dokładnie uważam tak samo jak zakłopotana. Nie powinieneś się przejmować takimi słowami, ani tym bardziej zmieniać swoich poglądów i priorytetów. Na pewno nic z Tobą nie jest nie tak, raczej to z tymi osobami które potrafią krytykować taką postawę, która jest faktycznie coraz rzadziej dziś spotykana. Wiem, że można się zrazić i myśleć, że może oni faktycznie mają racje, że teraz są już całkiem inne czasy itp. ale nie warto się zmieniać i zatracać w sobie to co nas wyróżnia wśród innych. Ja wciąż gdzieś mam w sobie nadzieje na spotkanie takiej wyjątkowej osoby czego i Tobie życzę smile

6

Do parku poczytać to chodzą emeryci.  Znajomi mają rację.  Za 10 lat obudzisz się z ręką w nocniku -  przykrą świadomością, że młodość przeciekła ci przez palce...

7

Mi się tacy faceci podobają,  ale ja też jestem "z innej epoki".
Każdy ma inne usposobienie, charakter i nie zmienisz tego smile
Ja bym się nie przejmowała gadaniem znajomych.

8

Widocznie masz w swoim otoczeniu osoby, które myślą inaczej niż Ty, co nie znaczy, że z Tobą coś jest nie tak. Po prostu jesteśmy różni, mamy różne priorytety, temperamenty, osobowości. Byłoby nudno, gdybyśmy byli tacy sami.

9

Nie jest z Tobą nic nie tak bardziej zadaj sobie pytanie dlaczego wybierasz kobiety z takim podejsciem jak przedstawiłes wyzej. Moze tu lezy problem... jest mnostwo dziewczyn, ktore by doceniły takiego faceta wystarczy spojrzeć w trochę inna stronę niz do tej pory.
W zyciu chodzi o to zeby byc soba i zeby robic to co sie lubi. Jesli tak jest nie zmieniaj tego.
Pozdrawiam smile

10

Iceni napisał/a:

Do parku poczytać to chodzą emeryci.  Znajomi mają rację.  Za 10 lat obudzisz się z ręką w nocniku -  przykrą świadomością, że młodość przeciekła ci przez palce...

Do emerytury bardzo mi daleko, a latem nie lubię siedzieć w dusznym bloku i bardzo chętnie wychodzę poczytać w parku. Nie wszyscy mają to szczęście posiadać podwórko.
A autora wątku chętnie zagadnęłabym na tej parkowej ławce i zapytała, co czyta smile
Też mieszkam sama i w parku nieraz nawiązywałam fascynujące rozmowy... z emerytami smile))

11

Zbyt poważne myślenie o życiu to właśnie odpowiedzialne podejście. Nikt nigdy nie powinien tego wytykać jako zła cecha...

12

Robercie jakie lubisz czytać książki?

13

Aktywny z Ciebie gość. Jak Ci się udaje znaleźć siły i czas na te wszystkie aktywności? smile opiszesz proszę? big_smile bo ja strasznie nieefektywna jestem i podziwiam takie osoby "wielozadaniowe"

14

Witaj Robercie.
Sama często czuję się nie rozumiana przez społeczeństwo. Ale pracuje nad tym aby coraz mniej mnie to obchodziło.
Liczy się tylko to co płynie z Twojego wnętrza. To inni się do nas dopasują albo nie.
Uważam podobnie jak Ty, że człowieka powinno cenić się za to co sobą reprezentuje w kwestii charakteru i osobowości. Pogoń za pieniądzem natomiast jest prostą drogą do zagubienia się w natłoku zdarzeń. Oddzielenia się od natury i teraźniejszości, od chwili obecnej.
Każdy ma swój sposób na spędzanie życia. Jedni robią to bardziej świadomie inni mniej. Jedni robią coś ze względu na opinie innych lub ucieczkę od rzeczywistości. Drudzy po prostu chcą być sobą.
I tego Ci życzę - pozostań sobą.

Pozdrawiam,
Justyna

15

Koniczyna89 napisał/a:

Robercie jakie lubisz czytać książki?

Tak naprawdę to zależy od nastroju, czasami lubi poczytać książki przygodowe, fantasy albo kryminały jak chce odpocząć od rzeczywistości i przenieść się kompletnie w świat książki, a tak poza tym to czytam książki związane z moją pasją, czyli zwiększanie ludzkiego potencjału, zawsze uważałem, że człowiek jest zdolny do wszystkiego i ograniczają go tylko własne granice, które sam sobie narzuca, a jak się ich pozbędzie to staje się szczęśliwszy i dąży do samorealizacji smile
A  ty lubisz czytać?

16

Chomikowa napisał/a:

Aktywny z Ciebie gość. Jak Ci się udaje znaleźć siły i czas na te wszystkie aktywności? smile opiszesz proszę? big_smile bo ja strasznie nieefektywna jestem i podziwiam takie osoby "wielozadaniowe"

To wszystko zależy od chęci, nigdy sobie nie mówię, że coś jest nie możliwe, zazwyczaj rano wstaje i zaczynam dzień od kawy, później do pracy, a po pracy to różnie, albo idę na siłownie, albo jakieś zakupy jeść trzeba tongue, a po obowiązkach to albo do ogrodu, albo do parku, albo na kanapę i książka, a wieczorem często jeszcze skocze na squasha smile to jest tak, siłownia 3 razy w tygodniu, squash zazwyczaj raz, i zakupy też raz, a reszta czasu jest wolna, bardzo pomaga to, że w tygodniu mam stałe godziny pracy, zawsze do 15 smile a w weekendy mam druga prace na zmiany, a reszta czasu jest wolna i wtedy wystarczy go dobrze zaplanować i tego się trzymać, aż się przyzwyczaisz, a jak sama masz problemy to łatwiej jest jak to wszystko robisz z kimś, wtedy się pilnujecie nawzajem tongue Powodzenia smile

17 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2016-07-02 12:37:59)

Robert, i tak trzymaj. Jeszcze do tego trochę uśmiechu (jakoś Cię nie posądzam o jego brak) i w końcu przyciągniesz pozytywne osoby z poukładanym wnętrzem. Bo byle kogo (nie obrażając) przyciągnąć to nie sztuka.
We mnie budzisz sympatię. I popieram: samotność po oswojeniu wcale nie jest taka straszna. Też mam swoje ulubione zajęcia, poukładany świat i czas do własnej dyspozycji. I coraz rzadziej już mi smutno. Zresztą życie pozbawione smutku byłoby dla mnie niewiarygodne i zdecydowanie niepełnowartościowe.

18

Piegowata'76 napisał/a:

Robert, i tak trzymaj. Jeszcze do tego trochę uśmiechu (jakoś Cię nie posądzam o jego brak) i w końcu przyciągniesz pozytywne osoby z poukładanym wnętrzem. Bo byle kogo (nie obrażając) przyciągnąć to nie sztuka.
We mnie budzisz sympatię. I popieram: samotność po oswojeniu wcale nie jest taka straszna. Też mam swoje ulubione zajęcia, poukładany świat i czas do własnej dyspozycji. I coraz rzadziej już mi smutno. Zresztą życie pozbawione smutku byłoby dla mnie niewiarygodne i zdecydowanie niepełnowartościowe.

Dziękuje, ciesze się, że wzbudzam twoją sympatie, może jeszcze twój uśmiech wzbudzę smile i masz racje, ja się prawie ciągle uśmiecham, wiesz każdy ma czasem chwile, zwątpienia, niepewności i czy obawy, to jest normalne, tylko trzeba z nich wyciągać dobre wnioski, jak takie są, to je zaakceptować i zacząć myśleć o rzeczach, które ci sprawiają radość, życie jest piękne trzeba tylko nauczyć się je przeżywać i dostrzegać magie otaczającego nas świata od natury po dwójkę ludzi, którzy się żegnają na dworcu, i mają łzy w oczach ponieważ, czeka ich rozłąka, a magia jest w tym własnie, że płaczą ponieważ tak się kochają, że chcą razem spędzać całą chwile. Najważniejsze, to pokochać samą siebie, zaakceptować, nie trzeba być idealnym, żeby idealnie do kogoś pasować. A jak ci będzie smutno to pomyśl sobie, kocham moje życie ono jest piękne, i z dnia na dzień będzie piękniejsze smile   A poza moimi wywodami to każdy uśmiech przedłuża nasze życie smile

19

smile

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Czy ze mną jest coś nie tak?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024