Prośba o opinie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Prośba o opinie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Prośba o opinie

Witam, mam taki na pewno z punktu widzenia przeciętnego człowieka żałosny problemik, ale jednak męczy mnie.
Po pierwsze mam 24 lat i jestem prawiczkiem-nie jest mi z tego powodu jakoś źle, czy to dlatego że do tej pory zajmowało mnie wiele różnych innych spraw z niektórych jestem dumny, czy to dlatego że jednak mam w sobie troche pewności siebie, a jednocześnie ostatnio dużą pokorę. Żyłem pod względem relacji z ludźmi z różnych powodów w "mroku". Przez pewien czas nie miałem nikogo-kolegów, rodziny itp. ale w końcu we mnie wybuchła pustka i zacząłem zmieniać swoje relacje z ludźmi. I jestem tu na dobrej drodze, widzę już zmianę. Czuję jednak silną potrzebę "bycia z kimś" być w związku.
I teraz do rzeczy, kiedyś, ok 3 lata temu zakochałem się w koleżance. Ale bałem się odrzucenia (bo wcześniej byłem odrzucony) i wkurzałem się trochę na jej zachowanie. Skończyło się tak że zamiast jakiś wspaniałych chwil wyszedł z nią ostry konflikt, a że byliśmy na uczelni przez ponad rok mijaliśmy się jakbyśmy byli niewdzialni. DOdam że w pewnym momencie miałem wrażenie (jestem tego niemal pewien) była ona skłonna być ze mną (wiedziała o moich uczuciach).
Teraz gdy patrzę po znajomych żadna dziewczyna mnie nie porusza, za to jak w internecie widzę profil tamtej nagle czuję olbrzymi żal. Mam świadomość że moje zachowanie było skrajnie głupie. Już na pewno do niej tak napiszę "co słychać?" i przeproszę. Nie mniej na ten moment wydaję mi się że najchętniej napisałbym także wiele jaka jest wspaniała itp. zupełnie jakbym właśnie się zakochał.

To chyba chore, powinienem się spotykać z innymi dziewczynami i w kimś zakochać, ale to nie takie proste, jak wiadomo, niektórzy długo szukają. Minęło sporo czasu, 3 lata, te relacje nigdy nie były jakoś niewiadomo jak zaawansowane, zachowałem się koszmarnie, nie ma chyba takich co by mieli takie myśli czy pomysły.

Ktoś mógłby jakoś zoopiniować?

DOdam że ona sama na pewno prowadzi ode mnie bardziej rozwiniętę życie towarzyskie, a z drugiej strony chyba od 4 lat nie miała chłopaka.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prośba o opinie

A masz z Nią jakikolwiek kontakt?

3

Nie. Ok. 3 lata temu się to urwało. Mijaliśmy się półtora roku na korytarzach a potem już kompletnie nic. Teraz mnie ruszyło (w sensie w ostatnim czasie). Kilka dni temu  zaprosiłem ją do znajomych na fb, przyjęła.

4

Mam wrażenie, że idealizujesz ją. Jest najlepszą znaną Ci opcję w Twojej obecnej sytuacji parcia na związek, ale to wcale nie znaczy, że darzycie się jakimś głębszym uczuciem. Przeproś, pogadaj, ale nie zamykaj jej od razu w ramy kandydatka na partnerkę.

5 Ostatnio edytowany przez Krzys111 (2016-03-13 11:52:40)

Oczywiście że sie nie darzymy, myślę że jest skrajnie obojętna na moją osobę, innej opcji nie widzę. I zapewne ją idealizuję. I generalnie widzę to tak że są skrajnie małe szanse żebym kiedykolwiek normalnie się z nią jeszcze spotkał na spacerze czy czymś tak, ale jeśli mógłbym to jakos zmienić, to tylko tak jeśli jakoś przy okazji przeprosiń napisze też trochę takich pozytywnych o niej słów. Jeśli faktycznie tak długo nie ma chłopaka, to może jest głodna adoracji.

Ale chwilę później myślę sobie że to jakieś pomylone że normalny człowiek nie wracał by do takiej sprawy.

6 Ostatnio edytowany przez Ingunn (2016-03-16 19:47:28)

Krzys111 napisał/a:

. Już na pewno do niej tak napiszę "co słychać?" i przeproszę. Nie mniej na ten moment wydaję mi się że najchętniej napisałbym także wiele jaka jest wspaniała itp. zupełnie jakbym właśnie się zakochał.

Ludzie,czy wy już zapomnieliście, że o takich rzeczach się rozmawia w normalny, zdrowy sposób? Twarzą w twarz? Że to całe zatracenie się w portalach społecznościowych oddala was od siebie? I na pewno na facebooku czy innych nie zbuduje się relacji. No chyba, że jakąś internetową,to wtedy nic mi do tego. Ogólnie nic mi do tego. Ale nie ma związku bez rozmowy. I już. A na czacie to się teraz schodzą, rozchodzą, wyznają sobie "miłość" i inne takie. To smutne.

A ponadto, zgodzę się z przedmówcami: tamta pani już dawno o Tobie zapomniała. Jeśli miałeś jakąś okazję do naprawy tego, to ona była przez te 1,5roku, kiedy się jeszcze spotykaliście. Teraz przyjęła Cię do znajomych z grzeczności. Nie łudź się, że czujesz coś do niej. To tylko taki mały chochlik w Twojej głowie szepcze Ci, że to ta, to ta! A tak naprawdę to tylko pani,  której nie możesz mieć i ten wstrętny skrzat się właśnie uaktywnia i mąci w głowie, na przekór rozsądkowi i zdrowym zmysłom wink

Aczkolwiek ... dobrze by było, gdybyś się z nią spotkał i przeprosił. Może to jakoś pomoże odbudować znajomość.

7

Nie napisałem i prawie na pewno nie napiszę. Generalnie czuję tą potrzebę z żalu, wstydu za swoje zachowanie, samotności, wręcz deprsji nią wywołaną. Wygląda na to że naprawdę prowadzi bogate życie towarzyskie, gdzie ja będę próbował w to wchodzić. Ze 2 lata temu była względnie samotna po za 2-3 przyjaciółkami. Wtedy miałem szansę. Spiepszyłem muszę się pozbierać i nawiązywać nowe znajomości. Każde wspomnienie o tym jak zmarnowałem szanse na młodzieńczą miłość powoduje że zbliżam się do stanu bardzo złego, także czuję że moja próba napisania skończy się tak że znów ją wyrzucę ze znajomych i zablokuje.

Jedynie jeszcze chwilami sobie myślę, że jakbym tak napisał nic nie tracę.

SPotkać to się nie z nią na pewno bym od tak nie umówił. To by było jeszcze dziwniejsze, zalatujące desperacją, a co do tego żeby takie sprawy załatwiać w realu-zgadzam się, ale czasem bywa inaczej.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Prośba o opinie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024