Ona nagle tego nie chce... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ona nagle tego nie chce...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Ona nagle tego nie chce...

Witam,
Mam na imię Piotr i chciałbym się poradzić kobiet w pewnej sprawie...

Jestem już ze swoją dziewczyną prawie rok (minie w kwietniu) i póki co relacje emocjonalne, jak i fizyczne mieliśmy znakomite. Nie ukrywam, że ona ma bardzo wysokie libido, więc nie ma żadnych problemów, żeby się rozebrała przede mną. Z drugiej strony ona od początku stwierdziła, że nie chce mieć dzieci i ja ją z tym rozumiem. Ostatnio nawet myślała i bardzo chciała przeżyć swój pierwszy raz, ale że miała owulację, to nie zrobiliśmy tego, bo inaczej umierałaby ze strachu, że zaliczyliśmy wpadkę.

Jednakże w tym tygodniu coś w niej pękło; stwierdziła, że ona nie jest na to gotowa, że nie chce, że nigdy w życiu tego nie zrobi, ponieważ nie chce mieć dzieci i z tego powodu chce całkowicie wyeliminować ryzyko zajścia w ciążę poprzez dożywotnią wstrzemięźliwość. Może to dopiero wtedy, gdy pójdzie na operację podwiązania jajowodów, ale z podkreśleniem na może.

I dlatego chcę się Was zapytać, co z tym zrobić. Czy to wina tego, że za chwilę będzie miała okres i prawdopodobnie ma zespół napięcia? Czy to jednak może być trwałe? Ja się boję, że z tego powodu popsują się relacje pomiędzy nami.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ona nagle tego nie chce...

A ile on ma lat? Raczej to jej zachowanie wynika z lęku przed zajściem w ciążę ale popada w jakieś skrajności. A wytłumaczyła Ci z jakiego powodu nie chce zajść nigdy w ciążę? Bo wydaje mi się, ze musi być jakiś poważny powód leżący w strefie emocjonalnej.

3

Ja mam 20, ona ma 18.
Mi się nie spieszy do zakładania rodziny, ja mam studia, ona ma szkołę... Ale przejdę do rzeczy. Ona od samego początku nie lubiła dzieci, uważa, że denerwujące, irytujące, ciągle krzyczą, płaczą itp. Poza tym uważa, że jak zajdzie w ciążę, to będzie potem brzydka, gruba i nie będę jej chciał. Domyślam się, że ona nie ma instynktu macierzyńskiego, ale też może chodzić o sytuację w jej rodzinie. Sześć lat temu jej ojciec zostawił rodzinę i przepadł bez wieści. Po pół roku ni stąd, ni zowąd wrócił jakby nigdy nic i od tamtego przyjeżdża raz na 2-3 miesiąca. Ostatnio się okazało, że znalazł sobie jakąś rozwódkę i z nią mieszka. W dodatku doszła wrodzona choroba serca "szwagra", która w zasadzie się nawróciła po kilkunastu latach i raz on by prawie umarł na oczach swojej siostry.

4 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-03-10 20:09:31)

Ma tylko 18 lat, nie planujecie małżeństwa, ona miała spore problemy rodzinne, podejście do seksu ma niedojrzałe, a właściwie sądząc po jej wypowiedziach, jeszcze emocjonalnie nie jest na niego gotowa.
Masz tu gotowy przepis na ogromny stres i brak chęci. Nie rozumiem, czego Ty jeszcze nie rozumiesz. Daj dziewczynie czas, ale też warto z nią spokojnie porozmawiać i pomóc jej przełamać emocjonalne bariery.
A to, że 18-letnia dziewczyna mówi, że nie chce mieć dzieci, to doprawdy niespotykane! Przecież każda w tym wieku marzy o macierzyństwie!

5 Ostatnio edytowany przez Anet19 (2016-03-11 02:17:57)

Nie wystarczy Ci ze ją nago już widziałeś:-) trochę taki żarcik:-) Dziewczyna jest młoda i to normalne ze boi się ciąży i jest nie pewna co do seksu.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ona nagle tego nie chce...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024