Witam.
Ostatnio pojawił się u mnie problem, z którym tutaj przychodzę. Ostatnio pojawił się u mnie okres w ostatni piątek, trwał do niedzieli, a dzisiaj zanikł - mogłam zobaczyć tylko małe plamienie. (ogólnie u mnie trwa 7 dni) Wczoraj niestety najadłam się trochę stresu przez nieoczekiwaną panikę, serce mi waliło, zrobiło mi się gorąco i do dzisiaj nie czuję się tak jak wcześniej. Niby nic się nie stało, ale zaniepokoiłam się tym. Teraz trochę pobolewa mnie brzuch i czuję się tak nieswojo, jak przy normalnym okresie, ale krwawienia żadnego nie ma. Czy jest to poważne? Czy przez zatrzymanie może dojść do jakiś powikłań? Czy po tych określonych 7 dniach nawet bez okresu wszystko wróci do normy, wraz z moją cerą? Czy następny okres będzie normalny? Proszę o szybką odpowiedź, trochę się tym przestraszyłam.
2 2016-02-22 22:56:07 Ostatnio edytowany przez Mario95555 (2016-02-22 22:56:25)
Sam okres może się spóźnić przez wiele czynników. Stres, choroba(osłabienie organizmy), a czasami "po prostu". Denerwujesz się dla tego, że uprawiasz seks i boisz się, że zaszłaś w ciążę, czy to pierwszy raz gdy spóźnia ci się okres i dlatego się denerwujesz?
Samo spóźnienie okresu nie wiąże się z żadnymi powikłaniami.
Tak, wszystko wróci do normy. Pojawi się okres, cera znów stanie się ładniejsza a następna miesiączka pojawi się zapewne trochę później
Sam okres może się spóźnić przez wiele czynników. Stres, choroba(osłabienie organizmy), a czasami "po prostu". Denerwujesz się dla tego, że uprawiasz seks i boisz się, że zaszłaś w ciążę, czy to pierwszy raz gdy spóźnia ci się okres i dlatego się denerwujesz?
Samo spóźnienie okresu nie wiąże się z żadnymi powikłaniami.
Tak, wszystko wróci do normy. Pojawi się okres, cera znów stanie się ładniejsza a następna miesiączka pojawi się zapewne trochę później
Ogólnie nie mam regularnego okresu, spóźnia się tydzień. Ale pierwszy raz spotkało mnie takie coś, jak zatrzymanie go. Zawsze pomimo spóźnienia był normalnie i bez problemowo. Denerwuje się, bo pierwszy raz się zatrzymał i nie wiedziałam, co ze sobą zrobić, czy to jest poważne.
Dziękuje za odpowiedź.
U mnie czasami też tak bywa, że przez stres okres mi się przestawia .... Potem wszystko wraca do normy. Czasami biorę nervomx bo ten akurat skutecznie mnie uspokaja