Zastanawiam sie czy ktoras z dziewczyn (tudziez panów) moze polecic mi firme produkujaca dobre wyciskarki do sokow? Po wglebieniu sie w temat, jestem niemal zdecydowana na wyciskarke wolnoobrotowa ze slimakiem, ktory miazdzy owoce, dzieki czemu nie traca witaminy C, enzymow i fitohormonow, w przeciwienstwie do sokowirowki. Ktos ma, uzywa? Polecajcie
2 2016-02-24 00:28:01 Ostatnio edytowany przez szczesliwamariola (2016-02-24 00:29:17)
zdecydowanie wyciskarka, w stosunku do sokowirówek ma niższą temp pracy, przez co więcej witamin pozostaje w soku, bo jak wiadomo w temp witaminy "giną"
Zastanawiam sie czy ktoras z dziewczyn (tudziez panów) moze polecic mi firme produkujaca dobre wyciskarki do sokow?
co do marki to tez wiele zależy od tego ile masz kasy ?!
mozna miec cos za pareset zl z bazaru czy mango, a mozna kupic na prawde dobrej klasy sprzet na wiele lat
raczej zalezy mi na sprzecie na pare lat. Marzy mi sie ogolnie profesjonalne wyposazenie kuchni, wiec jestem w stanie zainwestowac sporo, odpowiednio do jakosci, funkcji itepe. Wlasnie wczytuje sie w to tempo pracy, silnik slimaki i tak dalej Wiadomo producenci zachwalaja a jak w praktyce jest z taka wyciskarka? Ile trwa wyciskanie? Jest jakas uciazliwa, typu halas, i czy wycisnie np marchewke? Albo jak jest w praktyce z ziolami? Z pietruszki np?
Najlepiej to najpierw zastanowić się jakie funkcje ma miec dana sokowirówka lub wyciskarka i wtedy dopiero dobrac producentów którzy w ogole takie posiadaja
raczej zalezy mi na sprzecie na pare lat. Marzy mi sie ogolnie profesjonalne wyposazenie kuchni, wiec jestem w stanie zainwestowac sporo, odpowiednio do jakosci, funkcji
a może japońska wolnoobrotowa wyciskarka muke ?
Najlepiej to najpierw zastanowić się jakie funkcje ma miec dana sokowirówka lub wyciskarka i wtedy dopiero dobrac producentów którzy w ogole takie posiadaja
a jakie funkcje może mieć wyciskarka ?
ma wyciskać sok, wolno, przez mechanizm ślimakowy, wtedy się nie zagrzewa, i ma zostawiać niemal suchą pulpę, i już
Dla mnie takie porównanie jest bez sensu - ale z "sokowego" punktu widzenia . Z wyciskarki zawsze będziesz mieć więcej soku, poczytała o zasadzie działania i okazuje się, że wyciskarka miażdży owoce i warzywa wyciskając z nich maksimum. Sokowirówka ostrzami wszystko rozdrabnia i połowa soku zostaje w tym co zostało rozdrobnione. Myślę, że na zdrowiu nie warto oszczędzać i warto zainwestować w wyciskarkę
- u mnie stoi vortex, kupiony miesiąc temu, ale sprawdza się znakomicie.
Niektóre wyciskarki mają dodatkowe sito do przecierów, musów, zup krem, a inne tylko do musów z miękkich produktów. Niektóre moga jeszcze robić sorbety, mielić ziarna, homogenizować i robic makarony.
Czy ktoś ma moze problemy z zapychaniem się wyciskarki?
9 2021-02-02 08:32:05 Ostatnio edytowany przez Olinka (2021-02-28 03:20:36)
Bywają z selerem. Ja staram się pozbawić włókien łodygi i każdą porcję selera przepycham kawałkami jabłka.
Na mniejsze tnij. Ja cielam na centymetrowe nie wieksze I bylo ok nie zapychalo sie. A tylko dalam wiekszy kawalek I zaraz zapychalo.
No i duże znaczenie ma to jaki jest to seler, trudno sie wyciska ze starego selera.
Mam obecnie wyciskarkę [spam].
Też miałam problemy z selerem. I postępowałam jak gavra.
Choć ja mam zwykłą lidlowską, ładnie sobie radzi z burakiem, marchewką, ale ten seler to faktycznie był problem i u mnie.
Wyciskarka lepsza, uwielbiam soki z wyciskarki. Zwłaszcza pomarańczowy i grejpfrutowy