Znajomość tylko wirtualna? Dlaczego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Znajomość tylko wirtualna? Dlaczego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Znajomość tylko wirtualna? Dlaczego?

Co myślicie o takiej znajomości:

(Dla ułatwienia podaję same fakty)

1. Kilka lat temu poznalismy sie na portalu randkowym. I pisaliśmy dość intensywnie przez kilka miesięcy(sms-y, maile).
2. Gdy pojawila sie mozliwosc spotkania sie, to on swierdzil, ze to nie jest dobry momentl na pierwsze spotkanieu. Uznałam, że ok, ale potem nasze rozmowy przygasły i przestalismy pisac - głownie za jego sprawa, ja sie po porostu juz nie narzucalam.
3. Po ok roku ciszy znów sie odezwal. Początkowo go olalam, ale potem zaczelismy znow rozmawiać. Chcial, zebym podala mu aktualny nr tel, zebysmy mogli tez sms-ować, ale zgodzilam sie tylko na maile.
4. Bardzo lubie z nim pisac, nasza korespondencja jest bez podtekstów seksualnych, piszemy sobie bardzo sympatycznie. Chcialabym go poznac, spotkac sie i nie rozumiem dlaczego on tego nie sugeruje, skoro często do mnie pisze.
5. Mam dobre podstawy sadzic, że: nie jest żonaty czy w innym związku, że nie jest inwalidą;).
6. Koles ma prawie 40, ja troche ponad 30.

Jakieś pomysły o co tutaj kaman?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Znajomość tylko wirtualna? Dlaczego?

Jest emocjonalnym tchórzem i zamiast działać lubi sobie jedynie fantazjować  jakby to było fajnie gdyby... Jesteś jego sposobem na uprzyjemnianie sobie czasu bez wysiłku i zaangażowania smile takim serialem online.

Będzie ci prawił komplementy, zabawiał rozmowami na różne tematy ale nigdy nie wykona żadnego ruchu by przenieść  tę  znajomość  do reala.

W sieci jest mnóstwo takich osób płci obojga.

3

Iceni napisał/a:

Jest emocjonalnym tchórzem i zamiast działać lubi sobie jedynie fantazjować  jakby to było fajnie gdyby... Jesteś jego sposobem na uprzyjemnianie sobie czasu bez wysiłku i zaangażowania smile takim serialem online.

Będzie ci prawił komplementy, zabawiał rozmowami na różne tematy ale nigdy nie wykona żadnego ruchu by przenieść  tę  znajomość  do reala.

W sieci jest mnóstwo takich osób płci obojga.

Dziękuję za odpowiedź, Iceni smile. Hm, bardzo trudno jest mi zrozumieć takie zachowanie. To nie ma za wiele sensu dla mnie. Nie szkoda mu życia na takie fantazjowanie?

4 Ostatnio edytowany przez mambra (2016-02-16 13:55:15)

Nie ma jakiejś zgrabnej metody, żeby wyciągnąć go podstępnie na światło dzienne? wink

I czy warto?

5

To podstawowa kwestia - czy warto? Czy jesteś gotowa  na rozczarowanie?

Znasz go tylko z tego, co Ci o sobie napisał - to nie jest jego realny obraz tylko subiektywna kreacja - pokazał ci się takim, jak chciał żebyś go widziała. Na tej podstawie wykreowałaś sobie przez lata jego obraz. Zwykle w takich wypadkach ten obraz jest bardzo wyidealizowany...

6 Ostatnio edytowany przez mambra (2016-02-16 14:33:07)

Iceni napisał/a:

To podstawowa kwestia - czy warto? Czy jesteś gotowa  na rozczarowanie?

Znasz go tylko z tego, co Ci o sobie napisał - to nie jest jego realny obraz tylko subiektywna kreacja - pokazał ci się takim, jak chciał żebyś go widziała. Na tej podstawie wykreowałaś sobie przez lata jego obraz. Zwykle w takich wypadkach ten obraz jest bardzo wyidealizowany...

Tak, zdaję sobie z tego sprawę. Chociaż, nie piszemy za wiele o sobie samych - raczej lubie jego żart, gust, styl patrzenia na świat. Czasem mówił też coś na swoją niekorzyść, jak np to, że gdybyśmy się spotkali, to pewnie wziełabym go za ponuraka albo że nie potrafi opowiadać żartów, że nikt się z nich wtedy nie śmieje. Ale mimo to jakoś bardzo go lubię, bardzo dobrze mi się z nim pisze. Nie wiem...

Zastanawiam się właśnie co zrobić z tą znajomością. Zauważyłam, że zblokowałam się przez nią na innych facetów i nawet jeśli mam możliwość poznania kogoś, to nie chce mi sie ruszać tyłka. A to już wymaga przemyślenia sprawy i podjecia konkretnych działań.

Bo źle się dzieje;p

7

Uwierz mi, zazwyczaj mężczyzna chce się spotkać jak najszybciej. Jezeli przeciąga się to w miesiące, jest to zazwyczaj erotoman gawędziarz. No cóż oni też mają prawo do życia ha ha.
Wyjdź do ludzi. Poczujesz się od razu lepiej.

8 Ostatnio edytowany przez mambra (2016-02-16 18:12:30)

Heh, nikt nie miał pozytywnych doświadczeń z takimi dziwakami? ;-) Łudziłam się jeszcze, że ktoś mi tutaj posłodzi tę znajomość, ale widać Netkobietki są za mądre na to wink

Ech, musiałam na takiego cebulaka trafić;p bendem tęsknić;(, chlip chlip...

Dzięki dziewczyny za wasze opinie! smile

9

nie smile
ja tez zmarnowałam nie raz miesiąc, dwa na pogaduszki w sieci i nigdy nie skończyły się poznaniem w realu, potem już się nauczyłam - kilka mejlik i jak nie padnie chęć spotkania to urywałam kontakt.
szkoda Twojej energii dziewczyno bo poświęcasz czas i energię na coś co nie ma sensu a tymczasem inni faceci przechodzą Ci koło nosa wink

10 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-02-22 11:46:25)

skoro znajomosc czysto towarzyska, bez podtekstow seksualnych i nadziei na wspolna pzyszlosc to mozecie tak sobie pisac do smierci, nie widze przeszkod :-)
Kazdy ma swoje wlasne zycie a popisac od czasu do czasu mozna bez zobowiazan na tej samej zasadzie, jak sobie piszemy tu na forum. Niektorzy sie produkuja kilka lat i tez nikogo na oczy nie widzieli :-)

Jesli jednak liczysz na cos wiecej, na rozwiniecie relacji w innym kierunku to musisz byc bardziej stanowcza.

11

Mambra..... Mnie się zawsze wydaje że z takimi facetami nie jest do końca wszystko ok. Te miłe rozmowy to ma być wszystko co mogą oni zaoferować bo w normalnym świecie są zbyt ciency żeby cokolwiek z siebie wykrzesać pozytywnego. To taka ich bezpieczna przystań, ich oaza i centrum bezpiecznego kontrolowanego dowodzenia.
Raczej pozytwów bym się u ciebie ( w tej relacji) nie doszukiwała i ty też tego nie rób bo szkoda twojego czasu! Myślę że może mieć jednak tą żonę/ dziewczynę, ...
Ewidentne zależy mu tylko na wirtualnym kontakcie, pomyśl tyle lat i zero żadnego kontaktu , spotkania na żywo? Gdzie logika? Wiadomo ...

Mam dobry przykład..  Facet inicjuje Pierwszy kontakt 5 lat temu- trwa ok 2 tyg, ..ja zapominam ,drugi kontakt ( znajduje mnie na portalu,przypadkiem..)około 2 m-ce temu do dziś... , mówie spotkajmy się , on że musi mnie rozgryźć big_smile . a ja już wiem o co chodzi. I wiem że nie warto.:)

12

O nic wielkiego, myślę. On po prostu szuka koleżanki, z którą może sobie popisać. Ty oczekujesz czegoś więcej, chciałabyś się spotkać, liczysz, że może coś mogłoby wyjść z tej znajomości. A jemu jest wygodnie, tak jak jest. Żadnych zaobowiązań, po prostu z kimś może popisać, może się wygadać i chyba nie chce tego zmieniać. Sama miałam podobne problemy, ja szukałam czegoś więcej, szukałam mężczyzny, z którym mogłabym prędzej czy później zacząć myśleć o przyszłości, o jakimś poważniejszym związku. Ale jednak napotkałam na wielu takich facetów, o którym piszesz.

Wielu facetów na portalach randkowych chyba właśnie po to jest, żeby na luzie pogadać, poznać kogoś bez żadnych zobowiązań. Właśnie tego typu faceci przekonali mnie, że warto jednak zapłacić i założyć konto na mydwoje, bo jednak portal matrymonialny to co innego. I rzeczywiście w ten sposób udało mi się skończyć z tego typu "znajomościami". Niestety, ale wydaje mi się, że ta Wasza znajomość nie rozwinie się, pozostanie jedynie mailowym pisaniem, bez żadnego spotkania, bez żadnego rozwoju, musisz chyba zdecydować, czy coś takiego w ogóle Ci odpowiada.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Znajomość tylko wirtualna? Dlaczego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024