Kontrolę z ZUS - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Kontrolę z ZUS

A więc dosłownie 2 tyg temu zaczelam pracę sprzedawcy w swoim rodzinnym mieście i jezdze z ciotka po towar ,jezdzilam tam w tyg i wracakam na weekendy tam gdzie aktualnie mieszkam . potrzebowalam  dorobić i moja ciotka zgodziła się mnie zatrudnić . problem w tym że okres mi się spóźnia i raczej jestem w ciąży po test wyszedł pozytywnie. Tak wiem glupio to brzmi . nie chce rezygnować z pracy wiadomo tyle ile dam radę będę pracować . ale boje się że ZUS oskarży mnie o Lipna umowę . rodzina mnie straszy kontrolą że będzie rozmowa o szczegółach mojej pracy. Żadnej filozofii tam nie ma stoję na sklepie i sprzedaje ciuchy. . ale ją czasami w stresie plote bzdury .np zapytaja ile jest km do warszawy i ją zamiast 80 odpowiem 150 (ten przykład sobie zmyslilam) I tak się boje że mnie oskarża o wyłudzenia.niby nie mam się czego bać bo to rutynowe kontrolę ale tak się tym stresuje że nie mogę o niczym innym myalec . chciałabym wiedzieć jak wyglądają kontrolę ZUS . i czy rzeczywiście o taki drobiask mogą mnie posadzić o wyłudzenia???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kontrolę z ZUS

Podstawowe pytanie, w którym tygodniu ciąży byłaś  podpisując umowę i czy jest to umowa o najniższą krajową czy wyższa płaca? Na jaki czas masz podpisaną umowę?

3 Ostatnio edytowany przez Nikolka20 (2016-02-07 09:16:24)

Umowa o pracę nie określoną. Bede Dostawac na reke okolo 1700.Jak podpisywałam to około będzie wychodzić od ostatniego okresu około 3-4 tyg

4

Czyli nie masz się czego bać, wszystko powinno być ok jeżeli papiery wszystkie są ok. A rozmowa z tobą to tak naprawdę formalność

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024